Gratis verzenden

Vanaf € 199,- in Nederland
* M.u.v. aanbieding big bag leem, OGB platen, Sono platen en Isohemp producten, hiervoor geldt geen gratis verzending. Voor overige isolatiematerialen en palletartikelen geldt gratis verzending vanaf EUR 1.500

Snelle levering

Binnen 3 werkdagen uw bestelling in huis

Klantenservice

Wij zijn elke werkdag telefonisch en per mail bereikbaar van 8.00 tot 17.00

Wandverwarming

Wandverwarming is een fijne manier om uw ruimte gelijkmatig te verwarmen met stralingswarmte. Dit type verwarming werkt hetzelfde als een vloerverwarming, alleen zitten de buizen in de muur en wordt deze oplossing vaak gekozen wanneer vloerverwarming geen optie is. De verdeler zorgt voor de juiste watertemperatuur, hierdoor straalt de juiste temperatuur door de muren. Het kan ook dienen als een alternatief voor airco, zo kunt u koud water door de buizen laten stromen.

Wandverwarming in de muur

U bent vast al bekend met traditionele wandverwarming, waarbij u kunt denken aan radiatoren. Tegenwoordig komt het ook steeds vaker voor dat mensen ervoor kiezen om gebruik te maken van stijlvolle infraroodpanelen die een persoon of object gericht verwarmen. Maar wist u ook dat het mogelijk is om onzichtbaar een ruimte te verwarmen met behulp van klimaatbewuste wandverwarming?

Ingebouwde wandverwarming komt vaak voor als bijverwarming in ruimtes zoals de wc en badkamer. Zoals we net vertelden, is het wandverwarmingsysteem in principe hetzelfde als vloerverwarming en geniet u al snel van een aangename stralingswarmte. Het enige verschil is dat de leidingen in de muur zijn verwerkt. Stralingswarmte is met name zeer geschikt voor mensen met astma of luchtwegaandoeningen.

Wandverwarming en vloerverwarming: is er verschil?

Er zit toch enig verschil tussen wandverwarming en vloerverwarming. De methode van warmteoverdracht is namelijk anders. Bij een wand is de warmteoverdracht horizontaal. Hierdoor is er geen sprake van stofcirculatie. Doordat de straling horizontaal is, absorberen andere wanden en het plafond warmte en zorgt dit weer voor warmtereflectie. Hierdoor kunt u genieten van een heerlijk gelijkmatig verwarmde omgeving.

Wanneer is wandverwarming een goede keuze?

In sommige gevallen komt het voor dat wandverwarming als hoofdverwarming niet voldoende is. Dit is bijvoorbeeld wanneer uw woning niet goed geïsoleerd is en er makkelijk warme lucht ontsnapt. Maar wanneer is het wel een goede keuze om voor wandverwarming te kiezen?

  • U wilt een ruimte die gelijkmatig verwarmd is
  • Er is sprake van een nieuwbouwwoning of renovatie
  • U wilt ruimte besparen in uw woning en geen radiatoren of panelen aan de muur
  • De muren zijn nog niet volledig afgewerkt
  • U heeft een goed geïsoleerde woning
  • U wilt de ruimte graag koelen, maar vloerverwarming is niet comfortabel

Een watergedragen systeem in de badkamer

Watergedragen wandverwarming is met name ideaal in de badkamer. U heeft namelijk geen radiator nodig en de stralingswarmte droogt met eenvoud uw handdoeken en het water dat achterblijft na het douchen. Op deze manier voorkomt u ook de vorming van schimmel en blijft uw badkamer veilig voor elk, zelfs wanneer ze bepaalde luchtwegaandoeningen hebben. Kies daarom voor een systeem dat bij uw wensen en behoeften past.

Wandverwarming installeren

Er zijn verschillende manieren om een ingebouwde wandverwarming te installeren. Zo heeft u de Variotherm moduleplaat waarbij de buizen al verwerkt zijn in een gipsplaat, deze kunt u eenvoudig bevestigen aan de constructie. Bij een ondergrond van steen gebruikt u een rails om de verwarmingsbuizen hieraan te kunnen bevestigen, daarna werkt u het af met stuc, leem of eco-pleister.

Het installeren van wandverwarming vraagt om precisiewerk en expertise. Daarom is het aan te raden om een ervaren installateur in te schakelen die ervoor zorgt dat het verwarmingssysteem correct en veilig wordt gemonteerd. De installateur zorgt er ook voor dat er wordt gekeken naar de beste verwarmingsoplossing voor uw situatie. Hierbij kunt u denken aan het ontwerp van het systeem en de te verwarmen ruimte.

Elektrische wandverwarming

Uiteraard is het ook mogelijk om ruimtes elektrisch te verwarmen. Elektrische wandverwarming is tevens een eenvoudige manier om een comfortabele leefomgeving te creëren, ook in ruimtes waar andere systemen zoals radiatoren of ingebouwde wandverwarming niet praktisch zijn. In plaats van radiatoren, maakt u gebruik van panelen die infraroodwarmte uitstralen. Deze panelen beschikken over componenten die zorgen voor een goede warmtegeleiding. Ook hier is het van belang dat uw woning goed is geïsoleerd om het meeste uit dit type verwarmingssysteem te halen.

Het is ook mogelijk om een ruimte vanaf het plafond elektrisch te verwarmen. Ook voor plafondverwarming maakt u gebruik van infraroodoplossingen die de warmte gelijkmatig over een ruimte verdeeld. Elektrische verwarmingen beschikken over een thermostaat, waarbij het vaak ook mogelijk is om de gewenste temperatuur via uw smartphone te regelen.

Wandverwarming bestellen

Bekijk het assortiment van Eco-bouwmaterialen en bestel direct in de webshop. Wij beschikken over verschillende verwarmingsoplossingen. Wilt u de materialen graag met eigen ogen zien? Maak een afspraak en kom langs in onze showroom in Toldijk, vlakbij Zutphen.

U kunt met uw vragen bij de deskundigen van Eco-bouwmaterialen terecht. Zij geven u vrijblijvend advies en helpen u graag verder. Wij zijn telefonisch te bereiken op 0575 432 336 of per mail op info@eco-bouwmaterialen.nl.

Waarom moet ik gebruik maken van wandverwarming?

Hoewel wandverwarming verschillende voordelen heeft, moet u er rekening mee houden dat het niet voor elk type woning of situatie geschikt is. Het is belangrijk om de juiste verwarmingsmethode te kiezen die past bij uw behoeften en omstandigheden. Eco-bouwmaterialen helpt u hierbij. Zo kunt u de keuze maken voor infrarood wandpanelen, die gericht een ruimte verwarmen.

 

Hoeveel wandverwarming heb ik nodig?

De hoeveelheid wandverwarming die u nodig heeft, hangt af van verschillende factoren. Zoals de grootte van de te verwarmen ruimte, de gewenste temperatuur en het isolatieniveau van uw woning. Eco-bouwmaterialen kan u helpen bij het berekenen van de benodigde hoeveelheid wandverwarming. Om u een idee te geven, wordt over het algemeen aangenomen dat ongeveer 60-70% van het wandoppervlak bedekt moet zijn om de ruimte voldoende te verwarmen te verwarmen.

 

Wat zijn de voordelen van wandverwarming?

De voordelen zijn onder andere: een zeer energie-efficiënte manier om uw huis te verwarmen, geen onaangename luchtstromen in uw huis, neemt geen extra ruimte in beslag in uw huis. Esthethieke wandverwarming kan worden verwerkt in de stucwanden van uw huis, waardoor het een onopvallende manier van verwarmen is.

 

Wat is de beste wandverwarming?

Er is geen duidelijk antwoord op de vraag wat de beste wandverwarming is, aangezien de keuze afhangt van uw specifieke behoeften en situatie. Er zijn verschillende soorten wandverwarming beschikbaar, elk met hun eigen voor- en nadelen. Hieronder een paar soorten wandverwarming:

  • elektrische wandverwarming
  • watergedragen wandverwarming
  • infrarood wandverwarming
20
De waardering van www.eco-bouwmaterialen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 5 reviews.