Gratis verzenden

Vanaf € 199,- in Nederland
* M.u.v. aanbieding big bag leem, OGB platen, Sono platen en Isohemp producten, hiervoor geldt geen gratis verzending. Voor overige isolatiematerialen en palletartikelen geldt gratis verzending vanaf EUR 1.500

Snelle levering

Binnen 3 werkdagen uw bestelling in huis

Klantenservice

Wij zijn elke werkdag telefonisch en per mail bereikbaar van 8.00 tot 17.00

Plafondverwarming

Bent u aan het rondkijken voor infrarood plafondverwarming? Eco-bouwmaterialen snapt wel waarom. Het is een slimme oplossing om de temperatuur gelijkmatig over de ruimte te verdelen. Wat plafondverwarming precies is? Plafondverwarming bestaat uit professionele elektrische infraroodpanelen die aan het plafond bevestigd zijn en een stekker hebben om ze aan te sluiten. De panelen zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, zoals metaal en glas. De thermostaat is direct op het paneel te bevestigen of u kunt kiezen voor een Wi-Fi ontvanger op het paneel met een Wi-Fi thermostaat. U profiteert van een optimale uitstraling van het oppervlak door dunne hoogwaardige isolatie aan de achterzijde in het paneel. Bekijk onze elektrische infrarood plafondverwarming oplossingen.

Hoe werkt plafondverwarming?

Plafondverwarming bestaat uit infraroodpanelen die werken op elektriciteit. Deze elektrische infrarood panelen zijn zeer zuinig en zijn qua verbruik vergelijkbaar met laagtemperatuurradiatoren. De panelen zijn makkelijk in gebruik en geven snel warmte af. De warmte van infrarood plafondverwarming straalt tot wel 5 meter en is direct voelbaar. Waarmee u de stralingswarmte kunt vergelijken? De milde zonnestralen van de zon komen het dichtst bij het gevoel dat u krijgt van plafondverwarming.

De oplaadtijd van een paneel bedraagt maar 3 tot 4 minuten. Elk paneel kan individueel werken en is voorzien van een aan/uit-schakelaar en stekker. U kunt de panelen echter ook koppelen om ze in één keer allemaal aan te zetten. Dit werkt extra makkelijk via een WiFi ontvanger gekoppeld aan een WiFi thermostaat. Zo bent u in staat om draadloos en centraal de panelen in en uit te schakelen. Hiervoor gebruiken we een plug-and-play F-remo ontvanger.

De voordelen van plafondverwarming

Net als wandverwarming en vloerverwarming staat plafondverwarming ook wel bekend als elektrische stralingsverwarming. Wat zijn de voordelen die aan elektrische plafondverwarming vastzitten en waarom raden wij deze manier van verwarmen aan? Wij hebben ze op een rijtje gezet:

 • Gelijkmatige warmteverdeling: de warmte die de infraroodpanelen genereren, zorgen voor een gelijkmatige temperatuur in de ruimte waar u de infrarood plafondverwarming heeft geplaatst
 • Optimaal benutten van de ruimte: plafondverwarming wordt aan het plafond gemonteerd. Hierbij zitten er geen vloerkleden, tafels of banken in de weg en benut u de ruimte optimaal
 • Ruimtebesparend: elektrische plafondverwarming is wel zichtbaar, maar neemt geen extra ruimte in beslag zoals een traditionele verwarming of infraroodpaneel aan uw wand dit wel zou doen
 • Esthetisch: vanuit een esthetisch punt is infrarood plafondverwarming onopvallend doordat het aan het plafond is gemonteerd. Wilt u een minimalistische uitstraling behouden, waarbij er geen sprake is van een radiator of leidingen? Dan is plafondverwarming de oplossing
 • Geen sprake van luchtcirculatie: bij traditionele radiatoren is er sprake van luchtcirculatie. Bij elektrische infrarood plafondverwarming is dit niet het geval, het verwarmt personen en objecten namelijk direct. Elektrische verwarming is een gunstige oplossing voor mensen met astma en andere luchtwegaandoeningen
 • Energie-efficiënt: tot slot is infrarood plafondverwarming een energie-efficiënte keuze. Er is minder energieverlies in vergelijking met andere verwarmingssystemen en het is mogelijk om de verwarming uit te schakelen in ruimtes die niet verwarmd hoeven te worden

Wanneer past u plafondverwarming toe?

Er zijn verschillende redenen om voor plafondverwarming te kiezen. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat u niet voldoende ruimte heeft om een infraroodpaneel aan uw wand te monteren. Maar het is ook mogelijk dat u plaatselijke bijverwarming wilt hebben. Dit kan voorkomen bij een leeshoek of een werkplek. Elektrische infrarood plafondverwarming is in verschillende ruimtes toepasbaar. Zo kunt u denken aan de woonkamer, slaapkamer en zelfs uw garage.

Diverse soorten plafondverwarming

U kunt kiezen uit diverse soorten plafondverwarming. Deze zijn ook weer verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Zo kunt u plafondverwarming in diverse kleuren en materialen, maar ook uit wandverwarming in de vorm van glas, keramiek of zelfs een spiegel. Deze vorm van infrarood verwarming is ideaal wanneer u de warmte over de hele ruimte verdeeld wilt hebben, maar bijvoorbeeld geen vloerverwarming kunt laten leggen, omdat u een mooie vloer heeft en deze graag wil behouden. Wandverwarming en plafondverwarming bieden beide voordelen. Bekijk al onze verwarmingsoplossingen.

Eco-bouwmateriale: uw totaalverbouw specialist

Bij Eco-bouwmaterialen werken wij enkel met ecologische merken en producten. Daarnaast zijn wij trots om uw totaalverbouw specialist te zijn. Kiest u voor wandverwarming, kalkverf, oxidestuc of houtvezelisolatie? Wat uw oplossing voor damp-open wonen ook is, wij hebben ze in huis. Bekijk de kwalitatieve producten van Copperant, Grafix en Tierrafino in onze webshop.

Plafondverwarming bestellen

Benieuwd naar infrarood plafondverwarming? Bekijk het assortiment van Eco-bouwmaterialen en bestel direct in onze webshop. Wilt u de producten graag met eigen ogen zien? Maak een afspraak en kom langs in onze showroom in Toldijk, vlakbij Zutphen.

Heeft u vragen? Dan kunt u gerust bij de deskundigen van Eco-bouwmaterialen terecht. Wij voorzien u graag van vrijblijvend advies en helpen u met plezier verder. Wij zijn telefonisch te bereiken op 0575 432 336 of per mail via info@eco-bouwmaterialen.nl.

Wat kost plafondverwarming?

De kosten voor plafondverwarming variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de ruimte, het type plafondverwarmingssysteem dat u kiest en de complexiteit van de installatie. Wij bij Eco-bouwmaterialen kunnen u goed helpen om de kosten beter in kaart te brengen door een offerte bij ons aan te vragen.

Hoe werkt plafondverwarming?

Plafondverwarming werkt op basis van stralingswarmte. Dit betekent dat het plafond fungeert als een verwarmingselement.Dat warmte uitstraalt naar de ruimte eronder. Het plafondverwarmingssysteem bestaat uit buizen of panelen die zijn bevestigd aan het plafond en die warm water of elektriciteit gebruiken om warmte te genereren. Het verwarmingselement wordt opgewarmd en straalt vervolgens warmte uit naar de ruimte eronder.

Waarom moet ik gebruik maken van plafondverwarming?

Er zijn verschillende redenen waarom u plafondverwarming zou kunnen overwegen:

 • Energie-efficiëntie
 • Gezondheid
 • Comfortabel
 • Design
Wat zijn voordelen van plafondverwarming?

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van plafondverwarming:

 • Geluidloos
 • Comfort
 • Ruimtebesparend
 • Gezondheid
9
De waardering van www.eco-bouwmaterialen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 5 reviews.