Workshops

Bent u benieuwd geraakt naar het verwerken van natuurlijke materialen en zou u graag wat meer handvaten toegereikt willen krijgen? Schrijf u dan in voor een workshop bij Ecobouwen. Wij delen graag onze passie voor het werken met natuurlijke en bio-based materialen.

Wat leert u zoal?

Tijdens de workshops wordt er dieper ingegaan op de theorie, oorsprong en samenstelling van het desbetreffende materiaal. Ook worden onderwerpen als geschikte ondergronden en gebruikte technieken behandeld. U wordt van A-Z in het proces van verwerken meegenomen door een van onze vakspecialisten. Na de workshop kunt u gemakkelijk zelf de technieken in praktijk verwerken en heeft u naslagwerk meegekregen waar u tevens op terug kunt vallen.

Geïnteresseerd geraakt?

Mocht u geinteresseerd zijn geraakt in het volgen van een workshop dan kunt u gemakkelijk een bericht sturen door te klikken op de button 'schrijf mij in'. Als u een workshop tadelakt bij ons volgt ontvangt u tevens 15% korting op veel van onze producten. Al onze workshops worden gehouden in onze showroom en werkplaats te Toldijk nabij Zutphen (Gelderland).

Tadelakt is een pleistermateriaal van kalk, gemengd met witte marmersteen. Dit materiaal vindt zijn oorsprong bij de Marokkaanse Berbers en is een zeer sterke, waterdichte en duurzame afwerking voor wanden. Tijdens de workshop Tadelakt wordt er antwoord gegeven op vragen als; op welke ondergronden is Tadelakt toepasbaar en hoe bouw ik de lagen op? Daarna kunt u de theorie in praktijk brengen. Onze vakspecialisten begeleiden u bij het toepassen van Tadelakt op stalen welk u aan het eind van de dag mee naar huis neemt!

Er wordt ingegaan op verschillende soorten leem en hoe dit toepasbaar is in uw woonsituatie. Afhankelijk van wat u wilt leren is deze gehele workhop aan te passen naar wens. De workshop leemstuc wordt enkel aangeboden op locatie en kan zowel in de ochtend of middag plaatsvinden.

Deze informatieochtend gaat over verantwoord en hoogrendement houtstoken met de Tigchelkachel en Tigchel finoven. Een boeiende en informatieve ochtend waarbij wij tevens een houtkachel stoken. U kunt dan zelf ervaren hoe simpel, met weinig stookhout en moeite, een houtkachel wordt aangestoken en vervolgens genieten van de heerlijke langdurige stralingswarmte van één stookbeurt.

Tijdens deze workshop gaan wij in op de verschillende soorten natuurlijke isolatiematerialen, de mogelijkheden hiervan en de juiste toepassing van deze duurzame materialen. Onderwerpen die behandeld worden zijn o.a.: dakisolatie, vloerisolatie, wandisolatie, gevelisolatie, geluidsisolatie en damprem. Hoe creëer je een zo optimaal mogelijk damp-open systeem? Dient er wel of geen damprem te worden toegepast? Aan de hand van praktijkvoorbeelden nemen we verschillende casussen en tevens de afwerkingsmogelijkheden door.

In een ochtend geven we de deelnemers kennis mee over de werking (zie houtstookochtend) en de opbouw van een leemkachel. Aan de hand van de bouwtekeningen en een praktijkvoorbeeld nemen we de opbouw van de stookkamer en de afwerkingsmogelijkheden door. Deze introductie is bedoeld voor mensen die graag een eigen leemkachel bouwen en zodoende goed geïnformeerd van start kunnen gaan met het bouwen.

Service & contact

 


Telefoonnummer: 0575 432 336
Ma t/m vr 08:30 - 17:00 uur


E-mail: info@eco-bouwmaterialen.nl
Ma t/m vr 08:00 - 17:00.

1
0