Workshops

Bij Eco-bouwmaterialen delen we graag onze passie voor het werken met natuurlijke producten. Via workshops en informatie-ochtenden proberen we deelnemers voldoende kennis mee te geven om thuis of in het eigen atelier de aangeleerde technieken verder uit te werken.

Wilt u zich opgeven voor een van onderstaande workshops, stuur dan een mailtje naar info@eco-bouwmaterialen.nl. Als u een workshop (leemstuc of tadelakt) bij ons volgt ontvangt u tevens 15% korting op veel van onze producten. Houdt onze website of facebook-pagina in de gaten voor nieuwe info/data.

Workshop Tadelakt: voorjaar 2021

In een dag proberen we u zo veel mogelijk kennis mee te geven over het werken met Tadelakt. Voor het werken met Tadelakt is ervaring namelijk zeer belangrijk. De aangeleerde technieken die u in de workshop opdoet, kunt u vervolgens zelf thuis verder uitwerken.

  • Leren werken met tadelakt voor professionals en particulieren.
  • De dag duurt van 9.30 tot 15.00.
  • Inclusief biologische lunch, koffie/thee.
  • Kosten bedragen EUR 150,- excl BTW.

We gaan zo het hele Tadelakt proces doorlopen, ondergronden voorbereiden en verschillende kleuren en materialen verwerken. Ook gaan we zelf monsterplaten maken, die u mee naar huis kan nemen. De workshop is bedoeld voor zowel professionals als particulieren.

Houtstookochtend: Nieuwe data volgen.

Deze informatieochtend gaat over verantwoord en hoogrendement houtstoken met de Tigchelkachel en Tigchel finoven. Verantwoord houtstoken is zowel gunstig voor het klimaat/milieu als uw portemonnee! Een boeiende en informatieve ochtend waarbij wij tevens een houtkachel stoken. U kunt dan zelf ervaren hoe simpel, met weinig stookhout en moeite, een houtkachel wordt aangestoken en vervolgens genieten van de heerlijke langdurige stralingswarmte van één stookbeurt. Deze informatieochtend is bedoeld voor mensen die geïnteresseerd zijn om meer te weten over het stoken van een accumulerende houtkachel. Aansluitend kunt u nog blijven voor een uitleg over de (op)bouw van onze accumulerende houtkachels (zie workshop introductie leemkachel bouwen).

  • De ochtend duurt van 10.00u tot 11.00u.
  • incl koffie/thee.
  • Deelname is gratis.

Workshop introductie Leemkachel bouwen: Nieuwe data volgen.

In een ochtend geven we de deelnemers kennis mee over de werking (zie houtstookochtend) en de opbouw van een leemkachel.  Aan de hand van de bouwtekeningen en een praktijkvoorbeeld nemen we de opbouw van de stookkamer en de afwerkingsmogelijkheden door. Deze introductie is bedoeld voor mensen die graag een eigen leemkachel bouwen en zodoende goed geïnformeerd van start kunnen gaan met het bouwen.

  • De ochtend duurt van 10.00u tot 12.00u.
  • incl koffie/thee.
  • Deelname is gratis.
1
0