Leemstuc

Leemstuc

Leemstuc kopen voor keurig stucwerk in uw woning? Dan bent u hier op de juiste plek beland. Eco Bouwmaterialen is expert op het gebied van leem en heeft al meer dan 15 jaar ervaring met het verwerken van leemstuc, leemstenen, leemverf etc. Leem is een 100% milieuvriendelijke stof die zeer bijzondere eigenschappen heeft en zorgt voor een gezonde leefruimte.

Denk hierbij aan uitstekend vochtregulerend, geluidsabsorberend en warmtevasthoudend vermogen. Wij beschikken over een uitgebreid aanbod aan leemstuc in verschillende kleuren en met verschillende afwerkingen, waaronder van het merk Tierrafino.

Wat is leemstuc?

Leemstuc wordt al eeuwenlang gebruikt voor de afwerking van huizen. Dit product bestaat uit zand, klei en silt. Een ruimte waarvan iedere muur afgewerkt is met leen voelt minder klam en vochtig aan en zal tevens minder hol klinken. Leem is dan ook zeer geschikt voor binnengebruik in woon- en slaapkamers of voor uw kantoor.

Van leemstuc in de badkamer tot aan leemstuc in de badkamer of keuken. In het algemeen geldt: hoe groter de massa leem, hoe groter de voordelen zijn. Dit materiaal kent de volgende voordelen:

  • Gaat uitstekend samen met wandverwarming
  • Werkt vochtregulerend
  • Is compleet natuurlijk, het bevat namelijk geen chemische toevoegingen
  • U kunt het gemakkelijk zelf aanbrengen
  • Droogt krimpvrij op
  • Dempt geluid

Leemstuc voor (bijna) iedere toepassing

De leemproducten van Eco Bouwmaterialen lenen zich voor diverse toepassingen. Met leemstenen van Argio kunt u uw eigen leemkachel bouwen. Met stampleem van Tierrafino kunt u lemen muren bouwen. Daarnaast kunt u uw wanden stijlvol afwerken met basis leemstuc en leemfinish van Tierrafino.

Leem zelf aanbrengen

Wilt u zelf leemstuc aanbrengen? Wanneer u een handige doe-het-zelver bent is zelf leem aanbrengen geen probleem. Maar hoe gaat het precies in z’n werk? Alvorens te starten met de werkzaamheden dient de ondergrond vrij van oude stuc- of verfresten te zijn. Daarna brengt u hechtprimer voor leem aan.

Vervolgens kan u beginnen met het aanbrengen van leem op wanden, muren of plafonds. De (eerste) laag is basisleem. Deze laag moet ongeveer 1-2 centimeter dik zijn. De prettige eigenschappen van leem komen het beste tot z’n recht bij deze minimale laagdikte.

Verschillende leemstuc kleuren

Indien gewenst kunt u het leemstuc afwerken met behulp van kleuren, waaronder oker. Zo kunt u kiezen uit leemfinish, duro fijnleemstuc, listro glansleemstuc, leemverf etc.

Naast leemverf in vele kleuren zijn ook allerlei andere toevoegingen van Tierrafino zoals parelmoerzand en stro mogelijk. Door deze producten van Tierrafino wordt de kans op krimpscheuren kleiner.

Informatie en instructievideo’s

Informatie en voorbeeldfilmpjes over hoe basisleem, leemfinish en andere producten worden verwerkt en aangebracht kunt u terugvinden in de webshop van Eco Bouwmaterialen bij het desbetreffende product. Wanneer u meer informatie wenst kunt u natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen. Dan voorzien we u van deskundig advies.

Alle benodigdheden

In de webshop van Eco Bouwmaterialen vindt u alles wat u hierbij nodig heeft. Waaronder gereedschap, voorstrijk voor leem, leemfixeer, wapeningsweefsel, Japan spaan, rietrollen etc.

Kosten per product of m2

Wilt u graag weten wat de kosten van leemstuc zijn? In de webshop van Eco Bouwmaterialen kunt u gemakkelijk de leem prijs per product of per m2 raadplegen en berekenen hoeveel materiaal u nodig heeft. Veel van de leemproducten zijn op voorraad en kunnen direct aan u geleverd worden.

Bestel leemstuc in de webshop

Bekijk het leemstuc assortiment van Eco Bouwmaterialen en bestel direct uw benodigdheden zoals leemfinish van Tierrafino in de webshop! Wilt u graag advies of een totaal offerte, dan kunt u contact opnemen met één van onze experts via (0575 432 336) of info@eco-bouwmaterialen.nl.

Wilt u graag de leemstuc producten in het echt zien? Dan bent u van harte welkom in onze showroom in Toldijk (nabij Zutphen, Gelderland). Bij ons kunt u rekenen op deskundig advies, scherpe prijzen en een snelle levering. Wij weten alles over leem!

Wat is leemstuc?
Leemstuc is een 100% natuurlijk stucmateriaal samengesteld uit zand, klei en silt. Leemstuc heeft bijzondere eigenschappen, het is namelijk vochtregulerend, geluidsabsorberend en warmtevasthoudend. Leemstuc wordt met name binnenshuis toegepast. Door de vochtregulerende kwaliteiten van leem vermindert de kans op organismen in huis die vocht nodig hebben, zoals schimmels, aanzienlijk. Daarnaast is bij het aanbrengen van leemstuc geen sprake van afgifte van schadelijke stoffen. Leem zorgt dus voor een gezond binnenklimaat, is milieuvriendelijk én brengt een unieke sfeer in de woning.
Meer weten over de mogelijkheden van leemstuc of benieuwd naar onze kleuren leemstuc? Neem gerust contact met ons op, bezoek onze showroom of bekijk het aanbod in onze webshop.
Hoe leemstuc aan te brengen?
Bij een temperatuur van boven de 5 graden Celsius kunt u leemstuc aanbrengen. Alle naden tussen plaatmateriaal en verschillende ondergronden moeten altijd worden voorzien van wapeningsgaas voor het aanbrengen van een hechtlaag of de basis leemstuc. De stappen die hierna komen hangen af van het feit of u alleen basis leemstuc, basis leemstuc in combinatie met leemfinish of basis leemstuc gevolgd door leemverf wilt aanbrengen. In alle gevallen geldt dat om
de eigenschappen van leem goed tot hun recht te laten komen, een leemlaag van minimaal 1cm dik de voorkeur heeft. Het is wel zo dat alle kleine beetjes helpen, dus ook leemverf, maar hoe dikker de massa leem hoe groter het effect.
Meer weten over hoe u leemstuc kunt aanbrengen en wat voor u de beste opties zijn? Neem gerust contact met ons op, bezoek onze showroom of bekijk de uitgebreide informatie en videos in onze webshop.
Op welke ondergrond kan leemstuc worden aangebracht?

Leemstuc kan op veel verschillende ondergronden worden aangebracht, echter is het belangrijk dat de leemstuc zich goed kan hechten. Een goed hechtende ondergrond is er een die dragend, constant droog, absorberend en voldoende grof is en daarnaast ook nog stof en vetvrij is. Gladde ondergronden, zoals baksteen, gipsplaat of een reeds gestucte muur, dienen te worden voorbehandeld met een Tierrafino contactprimer.

Wilt u graag advies over het aanbrengen van leemstuc op een specifieke ondergrond? Neem gerust contact met ons op, bezoek onze showroom of bekijk de uitgebreide informatie en videos in onze webshop.

Wat kost leemstuc per m2?
Van alle soorten leemstuc is basis leemstuc de goedkoopste optie. Dit stucwerk is beschikbaar in verpakkingen van 1kg, 25kg en 1200kg. Voor een groot oppervlakte is het financieel aantrekkelijk om een big bag van 70m2 te kopen. Wilt u alleen iets bijwerken dan kunt u kiezen voor 1kg of 25kg. In onze webshop kunt u alle prijzen per verpakking en m2 terugvinden. Ook kunt u hier de prijzen van leemfinish op kleur en leemverf raadplegen als u eventueel de basis leemstuc een andere kleur wilt geven.

Wilt u graag weten wat de kosten per m2 zijn van leemstuc en eventueel een offerte ontvangen? Neem gerust contact met ons op of bezoek onze showroom. Wij helpen u graag.

96
0