Gratis verzenden

Vanaf € 199,- in Nederland
* M.u.v. aanbieding big bag leem, OGB platen, Sono platen en Isohemp producten, hiervoor geldt geen gratis verzending. Voor overige isolatiematerialen en palletartikelen geldt gratis verzending vanaf EUR 1.500

Snelle levering

Binnen 3 werkdagen uw bestelling in huis

Klantenservice

Wij zijn elke werkdag telefonisch en per mail bereikbaar van 8.00 tot 17.00

Leem

Ecotec Eco Prim & Fix grondering en fixeer voor binnen en buiten

24.5480.00
Dispersieverf

Ecotec leemverf kleur

35.90176.80
Ecotec
Leemtoevoegingen

Ecotec ProAqua lak in kleur voor houtwerk

57.27145.45
Ecotec

Ecotec leemverf wit

28.18145.00
Binnen

Ecotec ProAqua lak wit voor houtwerk

50.00140.90
Ecotec

Tierrafino Betonlook leemstuc voor wand en plafond in het interieur

47.70120.64
Betonlook leemstuc

Ecotec Clay-Protect beschermlaag voor leemverf en dispersieverf

37.72100.00
Binnen
Out of stock!
Gereedschap & toebehoren

Leemstuc

Eco-Bouwmaterialen is expert op het gebied van leem en heeft al meer dan 15 jaar ervaring met het verwerken van o.a. leemstuc, leemstenen en leemverf. Leem klei is een 100% milieuvriendelijke stof die zeer bijzondere eigenschappen heeft en zorgt voor een gezonde leefruimte.

Denk hierbij aan uitstekend vochtregulerend, geluidsabsorberend en warmtevasthoudend vermogen. Wij beschikken over een uitgebreid aanbod aan leemstuc in verschillende kleuren en met verschillende afwerkingen. Leem kopen doet u dan ook bij Eco-Bouwmaterialen.nl.

Wat is leemstuc?

Leemstuc wordt al eeuwenlang gebruikt voor de afwerking van huizen. Het product leem bestaat uit zand, klei en silt. Een ruimte waarvan iedere muur afgewerkt is met leem klei voelt minder klam en vochtig aan en zal tevens minder hol klinken. Leem is dan ook zeer geschikt voor binnengebruik in woon- en slaapkamers of voor uw kantoor.

Van leemstuc in de woonkamer, de badkamer of in de keuken. In het algemeen geldt: hoe groter de massa leem, hoe groter de voordelen zijn. Dit natuurlijke materiaal kent de volgende voordelen:

  • Gaat uitstekend samen met wandverwarming
  • Werkt vochtregulerend
  • Is compleet natuurlijk, het bevat namelijk geen chemische toevoegingen
  • U kunt leemstuc gemakkelijk zelf aanbrengen
  • Droogt krimpvrij op
  • Dempt geluid

Leem voor (bijna) iedere toepassing

De leemproducten van Eco-Bouwmaterialen lenen zich voor diverse toepassingen. Van stucwerk voor uw muren, leemkachels, een leemfinish laag of leemverf. Of zelfs stampleem van Tierrafino, waarmee u lemen muren kunt bouwen en zelfs vloeren van kunt maken.

Leemstuc zelf aanbrengen

Wilt u zelf leemstuc aanbrengen? Wanneer u een handige doe-het-zelver bent, is zelf leemstuc aanbrengen geen probleem. Maar hoe gaat het precies in zijn werk? Alvorens te starten met de werkzaamheden dient de ondergrond vrij van oude stuc- of verfresten te zijn. Daarna brengt u hechtprimer voor leem aan.

Vervolgens kunt u beginnen met het aanbrengen van leemstuc op de wanden, muren of plafonds. De eerste leemlaag is basisleem. Deze laag moet ongeveer 1-2 centimeter dik zijn. De prettige eigenschappen van leem komen het beste tot zijn recht bij deze minimale laagdikte. Volgt u liever eerst een workshop? Of wilt u graag dat een van onze ervaren medewerkers leem klei in uw ruimtes aanbrengt, vraag dan naar de mogelijkheden.

Verschillende leemstuc kleuren

Indien gewenst kunt u het leemstuc afwerken met behulp van allerlei kleuren en stucturen. Zo kunt u kiezen uit leemfinish, duro fijnleemstuc, listro glansleemstuc en leemverf. Naast leemverf in vele kleuren zijn ook allerlei andere toevoegingen van Tierrafino mogelijk, zoals parelmoerzand en stro.

Informatie en instructievideo’s

Informatie en voorbeeldfilmpjes over hoe basisleem, leemfinish en andere producten worden verwerkt en aangebracht kunt u terugvinden in de webshop van Eco-Bouwmaterialen bij het desbetreffende product. Wanneer u meer informatie wenst kunt u natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen. Dan voorzien we u van deskundig advies.

Alle benodigdheden

In de webshop van Eco-Bouwmaterialen vindt u alles wat u hierbij nodig heeft. Waaronder gereedschap, voorstrijk voor leem, leemfixeer, wapeningsweefsel, Japan spaan, rietrollen etc.

Kosten per product of m2

Wilt u graag weten wat de kosten van leemstuc zijn? In de webshop van Eco-Bouwmaterialen kunt u gemakkelijk de prijs per leemproduct of leemstuc per m2 raadplegen en berekenen hoeveel materiaal u nodig heeft. Veel van de leemproducten zijn op voorraad en kunnen direct aan u geleverd worden.

Leem kopen bij Eco-bouwmaterialen.nl

Bekijk het leemstuc assortiment van Eco-Bouwmaterialen en ga de leem producten kopen in onze webshop! Wilt u graag advies of een totaalofferte ontvangen, dan kunt u contact opnemen met één van onze experts via 0575 432 336 of info@eco-bouwmaterialen.nl.

Wilt u graag de leemstuc producten in het echt zien? Dan bent u van harte welkom in onze showroom in Toldijk (nabij Zutphen, Gelderland). Bij ons kunt u rekenen op deskundig advies, scherpe prijzen en een snelle levering. Wij weten alles over leem!

Wat is leemstuc?
Leemstuc is een 100% natuurlijk stucmateriaal samengesteld uit zand, klei en silt. Leemstuc heeft bijzondere eigenschappen, het is namelijk vochtregulerend, geluidsabsorberend en warmtevasthoudend. Leemstuc wordt met name binnenshuis toegepast. Door de vochtregulerende kwaliteiten van leem vermindert de kans op organismen in huis die vocht nodig hebben, zoals schimmels, aanzienlijk. Daarnaast is bij het aanbrengen van leemstuc geen sprake van afgifte van schadelijke stoffen. Leem zorgt dus voor een gezond binnenklimaat, is milieuvriendelijk én brengt een unieke sfeer in de woning.
Hoe breng je leemstuc aan?
Bij een temperatuur van boven de 5 graden Celsius kunt u leemstuc aanbrengen. Alle naden tussen plaatmateriaal en verschillende ondergronden moeten altijd worden voorzien van wapeningsgaas voor het aanbrengen van een hechtlaag of de basis leemstuc. De stappen die hierna komen hangen af van het feit of u alleen basis leemstuc, basis leemstuc in combinatie met leemfinish of basis leemstuc gevolgd door leemverf wilt aanbrengen. In alle gevallen geldt dat om
de eigenschappen van leem goed tot hun recht te laten komen, een leemlaag van minimaal 1cm dik de voorkeur heeft. Het is wel zo dat alle kleine beetjes helpen, dus ook leemverf heeft hier in een waarde.
Op welke ondergrond kan leemstuc worden aangebracht?

Leemstuc kan op veel verschillende ondergronden worden aangebracht, echter is het belangrijk dat de leemstuc zich goed kan hechten. Een goed hechtende ondergrond is er een die dragend, constant droog, absorberend en voldoende grof is en daarnaast ook nog stof en vetvrij is. Gladde ondergronden, zoals baksteen, gipsplaat of een reeds gestucte muur, dienen te worden voorbehandeld met een contact primer.

Wilt u graag advies over het aanbrengen van leemstuc op een specifieke ondergrond? Neem gerust contact met ons op.

Wat kost leemstuc per m2?
Van alle soorten leemstuc is basis leemstuc de goedkoopste optie. Dit stucwerk is beschikbaar in verpakkingen van 1kg, 25kg en 1200kg. Voor een groot oppervlakte is het financieel aantrekkelijk om een big bag van 70m2 te kopen. Wilt u alleen iets bijwerken dan kunt u kiezen voor 1kg of 25kg. In onze webshop kunt u alle prijzen per verpakking en m2 terugvinden. Ook kunt u hier de prijzen van leemfinish op kleur en leemverf raadplegen als u eventueel de basis leemstuc een andere kleur wilt geven.

Wilt u graag weten wat de kosten per m2 zijn van leemstuc en eventueel een offerte ontvangen? Neem gerust contact met ons op.

46
De waardering van www.eco-bouwmaterialen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 5 reviews.