Gratis verzenden

Vanaf € 199,- in Nederland
* M.u.v. aanbieding big bag leem, OGB platen, Sono platen en Isohemp producten, hiervoor geldt geen gratis verzending. Voor overige isolatiematerialen en palletartikelen geldt gratis verzending vanaf EUR 1.500

Snelle levering

Binnen 3 werkdagen uw bestelling in huis

Klantenservice

Wij zijn elke werkdag telefonisch en per mail bereikbaar van 8.00 tot 17.00

Tadelakt

Tadelakt

Tadelakt is een natuurlijke waterafstotende kalkpleister, geschikt voor zowel binnen als buiten. De oorsprong hiervan ligt in Noord-Afrika, hier ontdekte ze de uitzonderlijke kwaliteiten van het kalksoort. Eco-bouwmaterialen verkoopt Marokkaanse tadelakt van Tierrafino en de Spaanse tadelakt van Ecowall. Beide geven als natuurlijk stucwerk een mooie en unieke uitstraling. U kunt elke gewenste vorm maken, het heeft een marmerachtige uitstraling en is na uitharding stootvast. Dit waterdichte stucwerk is ideaal om badkamers, keukens en open haarden een luxueuze en elegante uitstraling mee te geven. Eco-bouwmaterialen is een expert op het gebied van Tadelakt en heeft al meer dan 15 jaar ervaring met het verwerken van zowel de Spaanse als de Marokkaanse variant.

De toepassing van tadelakt

De belangrijkste kwaliteit van tadelakt is zijn waterafstotende werking, het wordt dan ook veelvuldig toegepast in badkamers en keukens. Het is een prachtig alternatief voor tegels, het geeft een prachtig authentieke warme uitstraling aan een ruimte. Ook te gebruiken op schouw of ornamenten om deze details er nog meer uit te laten springen. Met deze speciale waterdichte stuc, op basis van kalk, kunt u vrijwel elke denkbare vorm maken. Naast het feit dat het een waterdicht stucwerk is, is het tevens voegloos, ideaal dus voor natte ruimtes!

Alle toepassingsmogelijkheden op een rij:

 • Badkamers
 • Badkamerwanden
 • Badkamervloeren
 • Wasmeubels
 • Baden
 • Toiletten
 • Sauna’s
 • Houtkachels
 • Keukens
 • Maar uiteraard ook elke gewenste wand in uw huis of kantoor.

Geschikte ondergronden

Traditioneel wordt tadelakt aangebracht op een ondergrond van klei, omdat dit materiaal vocht goed kan absorberen. Tegenwoordig zijn beton-, kalk- of cementondergronden geschikt voor de toepassing van tadelakt. Wilt u het toepassen op gipsplaten of gasbetonblokken? Dan is het belangrijk dat u dit oppervlak behandelt met een hechtprimer. Ondergronden die niet geschikt zijn, zijn hout en plaatmateriaal zoals MDF en multiplex.

Kan ik zelf tadelakt aanbrengen?

Tadelakt aanbrengen is een arbeidsintensieve klus, maar zeker haalbaar voor de handige thuisklusser en Eco-bouwmaterialen ondersteunt u hier graag bij! Bij de producten vindt u de verwerkingsvoorschriften terug: er zijn diverse filmpjes toegevoegd waarin u kunt zien en lezen hoe het proces precies werkt. Bestudeer de verwerkingsinstructies goed, zodat u weet wat u nodig heeft voor een juiste ondergrond. Wilt u liever dat een van onze ervaren medewerkers tadelakt in uw badkamer of een andere ruimte komt aanbrengen? Neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Stappenplan voor het aanbrengen van tadelakt

 • Stap 1: vermeng tadelakt poeder met water en laat het een paar uur of nacht staan, zodat de consistentie romig is tijdens het roeren
 • Stap 2: bevochtig de ondergrond, hierdoor kan het pleistermateriaal beter hechten aan de ondergrond
 • Stap 3: breng je pleistermateriaal aan met een plakspaan of houten spaan en spreid het uit tot u een laagdikte van ongeveer vijf millimeter hebt
 • Stap 4: vervolgens strijkt u dit glad met een houten wrijfplank, een plastic spaan en een polijststeen
 • Stap 5: laat het pleister maximaal 24 uur rusten, maar let er op dat het niet uitdroogt door de oppervlakte te bevochtigen met een spuitfles

Hoe onderhoud ik tadelakt?

Periodiek onderhoud met bijenwas of zeep is wenselijk om optimaal te kunnen blijven genieten van uw ruimte met tadelakt. Bijenwas en zeep voedt en beschermt de muur en sluit het af voor water. Intensief gebruik van uw badkamer vraagt om onderhoud. Door chemicaliën in zeep en shampoos worden de bijenwas (Ecowall) en de speciale zeep (Tierrafino) langzaamaan weggevaagd.

Verschillende tadelakt kleuren

Beide soorten, de Marokkaanse variant en de Spaanse variant, zijn te verkrijgen in veel verschillende kleuren. Tadelakt laat zich ook mooi combineren met ons andere natuurlijke stucwerk, zoals o.a. listro glansleemstuc, beton ciré, leemstuc of kalkstuc. Daarnaast is het nog mogelijk om kleurpigmenten toe te voegen. De Spaanse Ecowall tadelakt is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en in onze showroom kunt u alle kleurstalen bekijken. Ook Ecowall wordt op kleur gebracht met natuurlijke kleurpigmenten.

De Marokkaanse tadelakt van Tierrafino is verkrijgbaar in acht standaard kleuren:

 • Dover wit
 • Delphi wit
 • Oker geel
 • Nassau oranje
 • Djenne rood
 • Ayers rock
 • Iquitos groen
 • Gomera grijs

De prijs van tadelakt

Wilt u graag weten wat de prijs is van tadelakt? In de webshop van Eco-bouwmaterialen kunt u gemakkelijk de prijzen per m² bekijken en berekenen hoeveel materiaal u nodig heeft voor uw project. De prijs per m² verschilt per tadelakt kleur en is ook afhankelijk of u kiest om extra pigment toe te voegen. Heeft u veel m² nodig voor uw project? Dan raden we het aan om contact op te nemen voor een passende offerte.

Eco-bouwmaterialen: alles voor een gezonde leefomgeving

Vandaag de dag hechten we steeds meer waarde aan een gezonde leefomgeving. Dagelijks bevindt u zich in uw woonkamer, keuken, slaapkamer en misschien zelfs kantoor aan huis. Dan is het van belang dat deze ruimte in uw woning een genot is om in te leven, maar ook goed is geïsoleerd tegen geluid, kou en warmte. Maak gebruik van isolatiematerialen zoals gutex houtvezels of vloerplaten of maak de keuze voor basis leem of betonstuc. Bij Eco-bouwmaterialen kunt u ook terecht voor alle benodigde materialen en gereedschappen, zoals polijst edelstenen, Japan spaan, bijenwas, olijfzeep en nog veel meer.

Plaats een bestelling in onze webshop

Bestel tadelakt gemakkelijk in onze webshop. Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen via ons contactformulier. Ook bent u bij ons aan het juiste adres voor het volgen van een workshop. Wilt u graag de producten en stalen in het echt zien? Dan bent u van harte welkom in onze showroom in Toldijk, nabij Zutphen. Bij ons kunt u rekenen op deskundig advies, scherpe prijzen en een snelle levering. Eco-bouwmaterialen is dé specialist in tadelakt.

Wat is Tadelakt?
Tadelakt is een originele, natuurlijke, waterafstotende kalkpleister, geschikt voor zowel binnen als buiten. Dit waterdichte stucwerk is ideaal om o.a. badkamerskeukens en open haarden een luxueuze en elegante uitstraling mee te geven. De oorsprong van Tadelakt ligt in Noord-Afrika, hier ontdekte ze de uitzonderlijke kwaliteiten van het kalksoort. Eco-bouwmaterialen verkoopt originele Marokkaanse Tadelakt van Tierrafino en de Spaanse Tadelakt van Ecowall. Beide geven als natuurlijk stucwerk een mooie en unieke uitstraling. U kunt elke gewenste vorm maken en het heeft een marmerachtige uitstraling en is na uitharding stootvast.
Hoe breng ik Tadelakt aan?

Tadelakt aanbrengen is een arbeidsintensieve klus maar zeker haalbaar voor de handige doe-het-zelver. U kunt het zelf aanbrengen in uw badkamer, keuken of uw toilet. Eco-bouwmaterialen ondersteunt u hier graag bij! Bij de producten vindt u de verwerkingsvoorschriften terug, er zijn diverse filmpjes toegevoegd waarin u kunt zien en lezen hoe het proces werkt. Volgt u liever eerst een workshop? Ook dat is mogelijk bij Eco-bouwmaterialen.

Welke ondergrond is geschikt voor Tadelakt?

Geschikte ondergronden voor Tadelakt zijn metselwerk, beton, fijn schuurwerk, gips, kartonplaten, gevelisolatie, pleisterwerk en stucwerk. Tadelakt dient toegepast te worden op gezonde, droge, draagkrachtige olie-, vet- en stofvrije ondergronden. Het is belangrijk dat losse pleister- en verflagen, mos en algengroei worden verwijderd. De ondergrond dient behangklaar te worden gepleisterd.
Bij alle producten in onze webshop vindt u de verwerkingsvoorschriften terug waarin u kunt lezen aan welke eisen de ondergrond moet voldoen.

Hoe onderhoud ik Tadelakt?

Intensief gebruik in bijvoorbeeld een badkamer vraagt om onderhoud. Door chemicalien in zeep en shampoos wordt de beschermingslaag van bijenwas (Ecowall) en zeep (Tierrafino) langzaam aan weggevaagd. Periodiek onderhoud met bijenwas of zeep is dan ook wenselijk om optimaal te kunnen genieten van uw ruimte! Bijenwas en zeep voedt en beschermt de oppervlakte en sluit het af voor water.

Wat kost Tadelakt per m2?

Wilt u graag weten wat de prijs is van Tadelakt? In de webshop van Eco-bouwmaterialen kunt u gemakkelijk de prijzen per m2 bekijken en berekenen hoeveel materiaal u nodig heeft voor uw project. De prijs per m2 verschilt per tadelaktkleur en is ook afhankelijk of u kiest om extra pigment toe te voegen.

Heeft u vragen of advies nodig? Onze deskundige medewerkers voorzien u graag van het juiste advies. Ook is het mogelijk een vrijblijvende offerte te laten maken. U kunt contact opnemen via info@eco-bouwmaterialen.nl of 0575 432 336.

9
De waardering van www.eco-bouwmaterialen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 5 reviews.