Gratis verzenden

Vanaf € 199,- in Nederland
* M.u.v. aanbieding big bag leem, OGB platen, Sono platen en Isohemp producten, hiervoor geldt geen gratis verzending. Voor overige isolatiematerialen en palletartikelen geldt gratis verzending vanaf EUR 1.500

Snelle levering

Binnen 3 werkdagen uw bestelling in huis

Klantenservice

Wij zijn elke werkdag telefonisch en per mail bereikbaar van 8.00 tot 17.00

Tadelakt

Tadelakt

Tadelakt is een originele natuurlijke waterafstotende kalkpleister, geschikt voor zowel binnen als buiten. De oorsprong hiervan ligt in Noord-Afrika, hier ontdekte ze de uitzonderlijke kwaliteiten van het kalksoort. Eco-bouwmaterialen verkoopt originele Marokkaanse Tadelakt van Tierrafino en de Spaanse Tadelakt van Ecowall. Beide geven als natuurlijk stucwerk een mooie en unieke uitstraling. U kunt elke gewenste vorm maken, het heeft een marmerachtige uitstraling en is na uitharding stootvast. Dit waterdichte stucwerk is ideaal om badkamers, keukens en open haarden een luxueuze en elegante uitstraling mee te geven.

Eco-bouwmaterialen is expert op het gebied van Tadelakt en heeft al meer dan 15 jaar ervaring met het verwerken van zowel de Spaanse als de Marokkaanse variant.

Tadelakt toepassing

De belangrijkste kwaliteit van Tadelakt is zijn waterafstotende werking, het wordt dan ook veelvuldig toegepast in badkamers en keukens. Het is een prachtig alternatief voor tegels, het geeft een prachtig authentieke warme uitstraling aan een ruimte. Ook te gebruiken op schouw of ornamenten om deze details er nog meer uit te laten springen!

Alle toepassingsmogelijkheden op een rij:

 • Badkamers
 • Badkamerwanden
 • Badkamervloeren
 • Wasmeubels
 • Baden
 • Toiletten
 • Sauna’s
 • Houtkachels
 • Keukens
 • Maar uiteraard ook elke gewenste wand in uw huis of kantoor.

Met deze speciale waterdichte stuc, op basis van kalk, kunt u vrijwel elke denkbare vorm maken. Naast het feit dat het een waterdicht stucwerk is, is het tevens voegloos, ideaal dus voor natte ruimtes!

Tadelakt aanbrengen

Tadelakt aanbrengen is een arbeidsintensieve klus, maar zeker haalbaar voor de handige thuisklusser. U kunt het zelf aanbrengen in uw badkamer, keuken of uw toilet. Eco-bouwmaterialen ondersteunt u hier graag bij! Bij de producten vindt u de verwerkingsvoorschriften terug, er zijn diverse filmpjes toegevoegd waarin u kunt zien en lezen hoe het proces precies werkt. Bestudeer de verwerkingsinstructies goed, zodat u weet wat u nodig heeft voor een juiste ondergrond. Ook bent u bij ons aan het juiste adres voor het volgen van een workshop. Wilt u liever dat een van onze ervaren medewerkers Tadelakt in uw badkamer of een andere ruimte komt aanbrengen? Neem dan even contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Onderhoud van Tadelakt

Periodiek onderhoud met bijenwas of zeep is wenselijk om optimaal te kunnen blijven genieten van uw ruimte met tadelakt. Bijenwas en zeep voedt en beschermt de muur en sluit het af voor water. Intensief gebruik van uw badkamer vraagt om onderhoud. Door chemicaliën in zeep en shampoos worden de bijenwas (Ecowall) en de speciale zeep (Tierrafino) langzaamaan weggevaagd.

Verschillende Tadelakt kleuren

Beide soorten, de Marokkaanse variant en de Spaanse variant, zijn te verkrijgen in veel verschillende kleuren. Tadelakt laat zich ook mooi combineren met ons andere natuurlijke stucwerk, zoals o.a. listro glansleemstuc, beton ciré, leemstuc of kalkstuc. De Marokkaanse Tadelakt van Tierrafino is verkrijgbaar in acht standaard kleuren:

 • Dover wit
 • Delphi wit
 • Oker geel
 • Nassau oranje
 • Djenne rood
 • Ayers rock
 • Iquitos groen
 • Gomera grijs

Daarnaast is het nog mogelijk om kleurpigmenten aan toe te voegen. De Spaanse Ecowall Tadelakt is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en in onze showroom kunt u alle kleurstalen bekijken. Ook Ecowall wordt op kleur gebracht met natuurlijke kleurpigmenten.

De prijs van Tadelakt

Wilt u graag weten wat de prijs is van Tadelakt? In de webshop van Eco-bouwmaterialen kunt u gemakkelijk de prijzen per m² bekijken en berekenen hoeveel materiaal u nodig heeft voor uw project. De prijs per m² verschilt per tadelakt kleur en is ook afhankelijk of u kiest om extra pigment toe te voegen. Heeft u veel m² nodig voor uw project? Neem dan contact op voor een totaal offerte via info@eco-bouwmaterialen.nl.

Alle benodigdheden

Bij Eco-bouwmaterialen kunt u ook terecht voor alle benodigde materialen en gereedschappen, zoals polijst edelstenen, Japan spaan, bijenwas, olijfzeep en nog veel meer. Ervaring is zeer belangrijk en daarom biedt Eco-bouwmaterialen ook workshops/cursussen van één dag aan om ervaring op te doen. Bestel Tadelakt gemakkelijk in onze webshop.

Wilt u graag de producten en stalen in het echt zien? Dan bent u van harte welkom in onze showroom in Toldijk (nabij Zutphen). Bij ons kunt u rekenen op deskundig advies, scherpe prijzen en een snelle levering. Eco-bouwmaterialen is dé specialist in Tadelakt!

Wat is Tadelakt?
Tadelakt is een originele, natuurlijke, waterafstotende kalkpleister, geschikt voor zowel binnen als buiten. Dit waterdichte stucwerk is ideaal om o.a. badkamerskeukens en open haarden een luxueuze en elegante uitstraling mee te geven. De oorsprong van Tadelakt ligt in Noord-Afrika, hier ontdekte ze de uitzonderlijke kwaliteiten van het kalksoort. Eco-bouwmaterialen verkoopt originele Marokkaanse Tadelakt van Tierrafino en de Spaanse Tadelakt van Ecowall. Beide geven als natuurlijk stucwerk een mooie en unieke uitstraling. U kunt elke gewenste vorm maken en het heeft een marmerachtige uitstraling en is na uitharding stootvast.
Hoe breng ik Tadelakt aan?

Tadelakt aanbrengen is een arbeidsintensieve klus maar zeker haalbaar voor de handige doe-het-zelver. U kunt het zelf aanbrengen in uw badkamer, keuken of uw toilet. Eco-bouwmaterialen ondersteunt u hier graag bij! Bij de producten vindt u de verwerkingsvoorschriften terug, er zijn diverse filmpjes toegevoegd waarin u kunt zien en lezen hoe het proces werkt. Volgt u liever eerst een workshop? Ook dat is mogelijk bij Eco-bouwmaterialen.

Welke ondergrond is geschikt voor Tadelakt?

Geschikte ondergronden voor Tadelakt zijn metselwerk, beton, fijn schuurwerk, gips, kartonplaten, gevelisolatie, pleisterwerk en stucwerk. Tadelakt dient toegepast te worden op gezonde, droge, draagkrachtige olie-, vet- en stofvrije ondergronden. Het is belangrijk dat losse pleister- en verflagen, mos en algengroei worden verwijderd. De ondergrond dient behangklaar te worden gepleisterd.
Bij alle producten in onze webshop vindt u de verwerkingsvoorschriften terug waarin u kunt lezen aan welke eisen de ondergrond moet voldoen.

Hoe onderhoud ik Tadelakt?

Intensief gebruik in bijvoorbeeld een badkamer vraagt om onderhoud. Door chemicalien in zeep en shampoos wordt de beschermingslaag van bijenwas (Ecowall) en zeep (Tierrafino) langzaam aan weggevaagd. Periodiek onderhoud met bijenwas of zeep is dan ook wenselijk om optimaal te kunnen genieten van uw ruimte! Bijenwas en zeep voedt en beschermt de oppervlakte en sluit het af voor water.

Wat kost Tadelakt per m2?

Wilt u graag weten wat de prijs is van Tadelakt? In de webshop van Eco-bouwmaterialen kunt u gemakkelijk de prijzen per m2 bekijken en berekenen hoeveel materiaal u nodig heeft voor uw project. De prijs per m2 verschilt per tadelaktkleur en is ook afhankelijk of u kiest om extra pigment toe te voegen.

Heeft u vragen of advies nodig? Onze deskundige medewerkers voorzien u graag van het juiste advies. Ook is het mogelijk een vrijblijvende offerte te laten maken. U kunt contact opnemen via info@eco-bouwmaterialen.nl of 0575 432 336.

35
De waardering van www.eco-bouwmaterialen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 4 reviews.
0