Tadelakt

Tadelakt

Tadelakt is een originele natuurlijke waterafstotende kalkpleister, geschikt voor zowel binnen als buiten. De oorsprong van ligt in Noord-Afrika, hier ontdekte ze de uitzonderlijke kwaliteiten van het kalksoort. Eco-bouwmaterialen verkoopt originele Marokkaanse Tadelakt van Tierrafino en de Spaanse Tadelakt van Ecowall. Beide geven als natuurlijk stucwerk een mooi en unieke uitstraling. U kunt elke gewenste vorm maken en het heeft een marmerachtige uitstraling en is na uitharding stootvast. Dit waterdichte stucwerk is ideaal om badkamers, keukens en open haarden etc. een luxueuze en elegante uitstraling mee te geven.

Eco Bouwmaterialen is expert op het gebied van Tadelakt en heeft al meer dan 15 jaar ervaring met het verwerken van zowel de Spaanse als Marokkaanse.

Tadelakt toepassing

De belangrijkste kwaliteit van Tadelakt is zijn waterafstotende werking, het wordt dan ook veelvuldig toegepast in badkamers en keukens. Het is een prachtig alternatief voor tegels, het geeft een prachtig authentieke warme uitstraling aan een ruimte. Ook te gebruiken op schouw of ornamenten om deze details er nog meer uit te laten springen! Alle toepassingsmogelijkheden op een rij:

 • Badkamers
 • Badkamerwanden
 • Badkamervloeren
 • Wasmeubels
 • Baden
 • Toiletten
 • Sauna’s
 • Houtkachels
 • Als afwerking in de keuken of toilet

Met deze speciale waterdichte stuc, op basis van kalk, kunt u vrijwel elke denkbare vorm maken. Naast het feit dat het een waterdicht stucwerk is, is het tevens voegloos, ideaal dus voor natte ruimtes!

Tadelakt aanbrengen

Tadelakt aanbrengen is een arbeidsintensieve klus maar zeker haalbaar voor de thuisklusser. U kunt het zelf aanbrengen in uw badkamer, keuken of uw toilet. Eco-bouwmaterialen ondersteunt u hier graag bij! Bij de producten vindt u de verwerkingsvoorschriften terug, er zijn diverse filmpjes toegevoegd waarin u kunt zien en lezen hoe het proces werkt. Bestudeer de verwerkinginstructies goed, zodat u weet wat u nodig heeft voor een juiste ondergrond.

Onderhoud van Tadelakt

Intensief gebruik vraagt om onderhoud. Door chemicalien in zeep en shampoos worden bijenwas (Ecowall) en zeep (Tierrafino) langzaam aan weggevaagd. Periodiek onderhoud met bijenwas of zeep is dan ook wenselijk om optimaal te kunnen genieten van uw ruimte! Bijenwas en zeep voedt en beschermt de muur en sluit het af voor water.
Verschillende tadelakt kleuren
Beide soorten, de Marokaanse variant en de Spaanse variant, zijn te verkrijgen in veel verschillende kleuren. Tadelakt laat zich ook mooi combineren met ons andere natuurlijke stucwerk, zoals o.a. listro glansleemstuc, beton ciré, leemstuc of kalkstuc. De Marokaanse Tadelakt van Tierrafino is verkrijgbaar in acht standaard kleuren:

 • Dover wit
 • Delphi wit
 • Oker geel
 • Nassau oranje
 • Djenne rood
 • Ayers rock
 • Iquitos groen
 • Gomera grijs

Daarnaast is het ook nog mogelijk om kleurpigmenten aan toe te voegen. De Spaanse Ecowall Tadelakt is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en in onze showroom kunt u alle kleurstalen bekijken. Ook Ecowall wordt op kleur gebracht met natuurlijke kleurpigmenten.

De prijs van tadelakt

Wilt u graag weten wat de prijs is van Tadelakt? In de webshop van Eco-bouwmaterialen kunt u gemakkelijk de prijzen van per m2 bekijken en berekenen hoeveel materiaal u nodig heeft voor uw project. De prijs per m2 verschilt per tadelaktkleur en is ook afhankelijk of u kiest om extra pigment toe te voegen. Heeft u veel m2 nodig voor uw project, neem dan contact op voor een totaal offerte via info@eco-bouwmaterialen.nl.

Alle benodigdheden

Bij Eco-bouwmaterialen kunt u ook terecht voor alle benodigde materialen en gereedschappen, zoals polijst edelstenen, Japan spaan, bijenwas, olijfzeep etc. Ervaring is zeer belangrijk en daarom biedt Eco-bouwmaterialen ook workshops/ cursussen van één dag aan om ervaring op te doen.
Bestel Tadelakt in de webshop
Bekijk het Tadelakt assortiment van Eco Bouwmaterialen en bestel direct uw benodigdheden zoals wax van Tierrafino in de webshop! Wilt u graag advies of een totaal offerte, dan kunt u contact opnemen met één van onze experts via (0575 432 336) of info@eco-bouwmaterialen.nl.

Wilt u graag de producten en stalen in het echt zien? Dan bent u van harte welkom in onze showroom in Toldijk (nabij Zutphen, Gelderland). Bij ons kunt u rekenen op deskundig advies, scherpe prijzen en een snelle levering. Eco-bouwmaterialen, specialist in Tadelakt!

Wat is tadelakt?
Tadelakt is een originele natuurlijke waterafstotende kalkpleister, geschikt voor zowel binnen als buiten. De oorsprong van ligt in Noord-Afrika, hier ontdekte ze de uitzonderlijke kwaliteiten van het kalksoort. Eco-bouwmaterialen verkoopt originele Marokkaanse Tadelakt van Tierrafino en de Spaanse Tadelakt van Ecowall. Beide geven als natuurlijk stucwerk een mooi en unieke uitstraling. U kunt elke gewenste vorm maken en het heeft een marmerachtige uitstraling en is na uitharding stootvast. Dit waterdichte stucwerk is ideaal om badkamerskeukens en open haarden etc. een luxueuze en elegante uitstraling mee te geven.
Meer weten over de mogelijkheden van tadelakt of benieuwd naar de verschillende kleuren? Neem gerust contact met ons op, bezoek onze showroom of bekijk het aanbod in onze webshop
Tadelakt aanbrengen

Tadelakt aanbrengen is een arbeidsintensieve klus maar zeker haalbaar voor de thuisklusser. U kunt het zelf aanbrengen in uw badkamer, keuken of uw toilet. Eco-bouwmaterialen ondersteunt u hier graag bij! Bij de producten vindt u de verwerkingsvoorschriften terug, er zijn diverse filmpjes toegevoegd waarin u kunt zien en lezen hoe het proces werkt.

Meer weten over de verwerking van tadelakt of benieuwd naar de verschillende kleuren? Neem gerust contact met ons op, bezoek onze showroom of bekijk het aanbod in onze webshop.

Ondergrond tadelakt

Geschikte ondergronden zijn metselwerk, beton, fijn schuurwerk, gips, kartonplaten, gevelisolatie, pleisterwerk en stucwerk. Tadelakt dient toegepast te worden op gezonde, droge, draagkrachtige olie-, vet- en stofvrije ondergronden. Het is belangrijk dat losse pleister- en verflagen, mos en algengroei worden verwijderd. De ondergrond dient behangklaar te worden gepleisterd.
Bij alle producten vindt u de verwerkingsvoorschriften terug waarin u kunt lezen aan welke eisen de ondergrond moet voldoen. Meer weten over de benodigde ondergrond voor tadelakt? Neem gerust contact met ons op, bezoek onze showroom of bekijk het aanbod in onze webshop.

Onderhoud tadelakt

Intensief gebruik in bijvoorbeeld een badkamer vraagt om onderhoud. Door chemicalien in zeep en shampoos worden bijenwas (Ecowall) en zeep (Tierrafino) langzaam aan weggevaagd. Periodiek onderhoud met bijenwas of zeep is dan ook wenselijk om optimaal te kunnen genieten van uw ruimte! Bijenwas en zeep voedt en beschermt de oppervlakte en sluit het af voor water.
Meer weten over het onderhoud van tadelakt? Neem gerust contact met ons op, bezoek onze showroom of de informatie in onze webshop.

Wat kost tadelakt per m2?

Wilt u graag weten wat de prijs is van Tadelakt? In de webshop van Eco-bouwmaterialen kunt u gemakkelijk de prijzen per m2 bekijken en berekenen hoeveel materiaal u nodig heeft voor uw project. De prijs per m2 verschilt per tadelaktkleur en is ook afhankelijk of u kiest om extra pigment toe te voegen. Heeft u veel m2 nodig voor uw project, neem dan contact op voor een totaal offerte via info@eco-bouwmaterialen.nl.

17
0