Gratis verzenden

Vanaf € 199,- in Nederland
* M.u.v. aanbieding big bag leem, OGB platen, Sono platen en Isohemp producten, hiervoor geldt geen gratis verzending. Voor overige isolatiematerialen en palletartikelen geldt gratis verzending vanaf EUR 1.500

Snelle levering

Binnen 3 werkdagen uw bestelling in huis

Klantenservice

Wij zijn elke werkdag telefonisch en per mail bereikbaar van 8.00 tot 17.00

Vloerverwarming

Nooit meer koude voeten met vloerverwarming! Bijvoorbeeld met de comfortabele en duurzame vloerverwarming van Vario. Waarbij je naast heerlijke warme voeten als u over de vloer heen loopt, ook minder last heeft van stof in uw woning. Daarom is vloerverwarming een goed alternatief voor de centrale verwarming. Bekijk de vloerverwarmingsoplossingen van Eco-bouwmaterialen.

Wat is vloerverwarming?

Vloerverwarming staat ook wel bekend als stralingsverwarming. Maar wat is het precies? Vloerverwarming is met name populair in de nieuwbouw en bij gerenoveerde woningen. Doordat het verwarmingssysteem netjes en praktisch is verwerkt in de vloer, ziet u niet dat er verwarming aanwezig is, maar merkt u wel een prettige warmte aan uw voeten en de rest van uw lichaam.

De voordelen van vloerverwarming

Wat zijn redenen om vloerverwarming te laten monteren in uw vloer? Ten opzichte van traditionele verwarming biedt vloerverwarming verschillende voordelen. Wij hebben de voordelen voor u op een rijtje gezet:

  • Makkelijk in gebruik: na installatie is onderhoud van uw vloerverwarming vrijwel niet nodig
  • Energiezuinige manier van verwarmen: vloerverwarming verwarmt een ruimte van beneden naar boven, zonder dat de ruimte zoals bij traditionele verwarming al snel te heet aanvoelt en u een raampje open zet om te luchten
  • Onzichtbare verwarming: de vloerverwarming is niet zichtbaar. Hierdoor geniet u van een modern design waarbij de verwarming is verwerkt in de vloer
  • Ruimtebesparend: doordat de verwarming in de vloer is verwerkt, bespaart u op een hoop ruimte die u elders kunt gebruiken
  • Eenvoudige installatie: ondanks dat de installatie van vloerverwarming een investering is, is de installatie eenvoudig. Wel is het raadzaam om een professionele installateur van Eco-bouwmaterialen in te schakelen
  • Compatibel met alle typen vloeren: uw woning inrichten op de manier die u wilt, bijvoorbeeld met hout, tegels, laminaat, tapijt of stenen? U hoeft in combinatie met vloerverwarming niet gebruik te maken van een speciale vloer
  • Gezond leefklimaat: er is geen sprake van luchtcirculatie, zoals dat bij traditionele verwarming wel het geval is. Dit zorgt ervoor dat stof en allergenen minder snel worden verspreid. Ook vermindert vloerverwarming luchtvochtigheid en verkleint het de groei van schimmels

In welke ruimte kan vloerverwarming?

Wat goed is om te weten, is dat vloerverwarming in principe in elke ruimte is toe te passen: van de keuken tot de badkamer tot de garage. Maar ook buitenshuis is het aan te raden. U kunt denken aan kantoren, sportfaciliteiten en winkels en/of studio’s.Beschikt u bijvoorbeeld over een kantoorpand, een sportschool of een nagelstudio? Dan zorgt u er natuurlijk voor dat uw medewerkers en klanten zich comfortabel voelen.

Is vloerverwarming goedkoper dan radiatoren?

Ja, u bespaart maar liefst 12-15% op energie door vloerverwarming te monteren. De kamertemperatuur kan daardoor 1 à 2 graden lager dan normaal zijn. Dit komt doordat de vloerverwarming werkt met stralingswarmte, wat straalt op het lichaam. Hierdoor creëert u een gelijkmatige verwarmde leefruimte. Een ander voordeel van vloerverwarming is dat u geen radiatoren ziet in uw leefgedeelte, waardoor het er stijlvoller uitziet en u meer ruimte heeft. Zo haalt u rendement uit uw investering.

Benieuwd naar andere vormen van niet-traditionele verwarming? U kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor wandverwarming en plafondverwarming. Bekijk al onze verwarmingsoplossingen.

Ecologische totaalverbouw specialist

Eco-bouwmaterialen is uw totaalverbouw specialist. Of u nu ervoor kiest om vloerverwarming, leemstuc, katoenisolatie of kalkverf toe te passen in uw woning, wij hebben alles voor u in huis. Zo zijn wij uw partner wanneer u graag wilt genieten van een prettige damp-open leefomgeving. Bekijk bijvoorbeeld de kwalitatieve producten van Copperant, Grafix en Tierrafino.

Vloerverwarming bestellen?

Overtuigd door de voordelen die vloerverwarming u kan bieden? Bekijk het assortiment van Eco-bouwmaterialen en bestel direct in onze webshop. Wilt u de materialen graag met eigen ogen zien? Maak een afspraak en kom langs in onze showroom in Toldijk, vlakbij Zutphen.

In het geval u vragen heeft, kunt u gerust bij de deskundigen van Eco-bouwmaterialen terecht. Wij geven u met plezier vrijblijvend advies en helpen u graag verder. Wij zijn telefonisch te bereiken op 0575 432 336 of per mail via info@eco-bouwmaterialen.nl.

Is vloerverwarming goedkoper dan gas?

Over het algemeen kan gesteld worden dat vloerverwarming op de lange termijn goedkoper is dan gasverwarming. Dit heeft te maken met het feit dat vloerverwarming efficiënter is in het overbrengen van warmte naar de ruimte dan traditionele radiatoren, waardoor er minder energie nodig is om dezelfde warmte te produceren.

Wat zijn de voordelen van vloerverwarming?

De voordelen zijn onder andere: vloerverwarming zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling over de vloer dit zorgt voor een aangename en comfortabele leefomgeving. Het werkt op lagere temperaturen dan traditionele radiatoren waardoor het energieverbruik wordt verminderd. Dit zorgt voor lagere energiekosten en lagere impact op het milieu.

Wat is zuiniger, vloerverwarming of radiatoren?

Over het algemeen is vloerverwarming zuiniger dan radiatoren. Dit komt omdat vloerverwarming de warmte gelijkmatiger verdeelt over de ruimte, waardoor er minder warmteverlies optreedt dan bij radiatoren. Dit betekent dat er minder energie nodig is om dezelfde temperatuur te bereiken en te behouden.

Is vloerverwarming voldoende als hoofdverwarming?

Ja, vloerverwarming kan in veel gevallen voldoende zijn als hoofdverwarming. Dit hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte en isolatie van de ruimte, de gewenste temperatuur en het type vloerverwarmingssysteem. Als de vloerverwarming goed is geïnstalleerd en is ontworpen voor hoofdverwarming, kan het een gelijkmatige en comfortabele warmte leveren die voldoende is om de ruimte op de gewenste temperatuur te houden.

24
De waardering van www.eco-bouwmaterialen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 5 reviews.