Gratis verzenden

Vanaf € 199,- in Nederland
* M.u.v. aanbieding big bag leem, OGB platen, Sono platen en Isohemp producten, hiervoor geldt geen gratis verzending. Voor overige isolatiematerialen en palletartikelen geldt gratis verzending vanaf EUR 1.500

Snelle levering

Binnen 3 werkdagen uw bestelling in huis

Klantenservice

Wij zijn elke werkdag telefonisch en per mail bereikbaar van 8.00 tot 17.00

Basis leem

Tierrafino Hechtleem

39.60669.86
Basis leem

Tierrafino basisleem Base S1 rood met stro, droog

36.00521.80
Basis leem

Tierrafino basisleem Base S1 wit zonder stro, aardvochtig

35.73500.50
Basis leem

Tierrafino basisleem Base S1 wit met stro, aardvochtig

35.72500.45
Basis leem

Tierrafino basisleem Base S2 zonder stro, droog

27.77412.50
Basis leem

Tierrafino basisleem Base S2 met stro, droog

23.90371.82
Basis leem

Tierrafino basisleem Base S2 bruin met stro, aardvochtig

173.22264.00
Basis leem

Tierrafino basisleem Base S2 bruin zonder stro, aardvochtig

170.50262.90
Basis leem

Tierrafino Base S1 oker met stro, aardvochtig

23.09250.77
Basis leem

Leem kopen

Leem kopen voor het stucen van een ruimte in een huis of pand? In het assortiment van Eco-bouwmaterialen vindt u verschillende soorten leem en andere duurzame gereedschappen. Het leem dat wij verkopen is 100% natuurlijk en is van het kwalitatieve merk Tierrafino. Bekijk ons aanbod en plaats een bestelling in de webshop. Alle bestellingen worden binnen 3 werkdagen geleverd. En plaatst u een bestelling die meer dan € 99-, bedraagt? Dan nemen wij de verzendkosten voor onze rekening!

Wat is leem?

Leem is een 100% natuurlijk materiaal dat gewonnen wordt uit verschillende leemgroeven, verspreid door heel Europa. In Nederland is het bijvoorbeeld te vinden in Drenthe. Leemstuc is een milieuvriendelijke stof met een uitstekend vochtregulerend, geluidsabsorberend en warmtevasthoudend vermogen, waardoor een vochtige ruimte minder klam aan zal voelen. Leem is dan ook zeer geschikt voor interieurgebruik in de leef- en slaapkamers of voor uw kantoor. Voor een beetje handige doe-het-zelver is het stucen van leem geen probleem, maar het kan geen kwaad om het aanbrengen van leem over te laten aan een specialist.

De voordelen van leem

Leem kent de volgende voordelen:

  • Het is een hard materiaal, maar kan wel bijgewerkt worden
  • 100% natuurlijke grondstof
  • Neemt veel vocht op, wat condensatie tegengaat
  • Verbetert de akoestiek
  • Milieuvriendelijk en duurzaam
  • Geluidsabsorberend
  • Geschikt voor (niet te hoge) dragende muren, mits er een sterk houten skelet is

De nadelen van leem

Natuurlijk kent leem ook wat nadelen:

  • Bouwen met leem vergt veel tijd en arbeid
  • Lange uithardtijd
  • Niet voor alle ruimtes van toepassing

100% natuurlijk leem

Eco-bouwmaterialen verkoopt de kwalitatieve 100% natuurlijke leemstuc van Tierrafino. De basis leemstuc bestaat uit een mengsel van drie elementen. Zand is de basis ofwel vulmiddel van een leemstuc. Klei is het bindmiddel dat alles bij elkaar houdt. Silt zijn de moleculaire deeltjes die ergens tussen de beide hoofdcomponenten in zwemmen en de structuur verdichten.

Er zijn geen chemische middelen aan het bouwmateriaal leem toegevoegd. Daarnaast is het ook niet gebrand, zoals bij cement, gips en kalk het geval is. Tijdens het branden komt er veel CO2 vrij, maar bij leem mag u ervanuit gaan dat het puur natuur is. Kenmerkend voor leem is dat het opnieuw te gebruiken is. Daarom mogen we het een natuurlijk en ecologisch bouwmateriaal noemen.

Tierrafino leemproducten

We vertelden al dat de basis leemstuc die u bij ons kunt kopen, van het merk Tierrafino is. De hoofdproductie van Tierrafino leemproducten vindt plaats in het Duitse Munster. De kwaliteit van het leem uit die streek is zeer sterk. Bij Tierrafino weten ze die natuurlijke componenten te mengen tot een schitterend eindproduct met een constante kwaliteit. De Duitse norm DIN 18947 legt de kwaliteiten vast en Tierrafino leemstuc voldoet aan deze norm.

Basisleem

Er bestaan verschillende soorten leem, maar in het assortiment van Eco-bouwmaterialen kunt u alleen basisleem kopen. Basisleem is een grove leemstuc waar soms geen stro aan toegevoegd is en wordt ook wel bruinleem genoemd. Deze leemsoort wordt veelal gebruikt voor het realiseren van meer massa op een muur, om zo te zorgen voor een goede klimaatwerking. Leem is geschikt als ondergrond voor leemverf of leemfinish en zorgt voor een verbetering van de akoestiek. Doorgaans wordt basisleem aangebracht in met een dikte van 0,5 tot 4 cm.

Oude huizen, boerderijen en moderne huizen

Wanneer men aan leem denkt, denkt men al gauw aan gebruik in bijvoorbeeld boerderijen en oude huizen. Echter is leemstuc ook meer dan geschikt voor gebruik in een modern interieur. Het zorgt voor een warme textuur en meer sfeer in de ruimte. Het basisleem dat wij verkopen is ideaal voor muren, plafonds, houtkachels, finovens en in combinatie met wandverwarming. Voor een uiteenlopend resultaat, kunt u kiezen voor allerlei natuurlijke toevoegingen.

Zelf aanbrengen of laten doen?

Normaal gesproken raden we aan om al het stukwerk over te laten aan een professionele stukadoor die ervaring heeft in het vak. Stuken is namelijk een heel precies klusje dat voor een strak resultaat, het best door een vakman uitgevoerd kan worden. Echter is leem een stuk gemakkelijk aan te brengen dan gips. Doordat het minder snel droogt, kunt u eventuele foutjes in het stucwerk gemakkelijk herstellen. Maar ook wanneer het al droog is kunt u foutjes wegwerken, door het weer nat te maken. Bovendien hoeft het eindresultaat niet compleet strak te zijn, aangezien leem voor een grovere afwerking zorgt.

Afwerking met een verf of finish

Er is een grote vraag naar natuurlijke verven omdat ze veel gezondheidsvoordelen bieden. Nadat de wanden en/of plafonds bewerkt zijn met stuc, kunt u er voor kiezen om het basisleem af te werken met een afwerking naar wens. U kunt er voor kiezen om voor het afwerken van leem, gebruik te maken van een leemfinish. Muren en plafonds die hiermee behandeld zijn, ogen stijlvol en stralen daarnaast ook nog eens veel rust uit. Bovendien bepaalt u ook zelf hoe u het leem afwerkt. Misschien wilt u er nog pleisterwerk overheen aanbrengen, heeft u een voorkeur voor grof of fijn schuurwerk? In ons assortiment vindt u leemverf of leemfinish in verschillende tinten en varianten.

Leemverf

De bestanddelen van leemverf zijn leem, water, krijt, zand en zetmeel. De pigmenten worden uit delfstoffen en oxiden gehaald en geven de verf een mooie kleur. De ademende werking van leem is met name ideaal voor ruimtes waar u zich veel bevindt. Denk hier aan de woonkamer, uw kantoor of de slaapkamer. Ecologische leemverf is damp-open, bevat geen chemische stoffen en helpt bij de vochtregulatie in huis. Tijdens het schilderen ademt u dus ook geen nare dampen in terwijl u de muren en plafonds van een lik natuurlijke verf voorziet.

Leemfinish

Leemfinish is niet gemaakt van leem. Het praktische product leemfinish is samengesteld uit verschillende soorten zand, klei en water en wordt gebruikt om leem van een natuurlijke finish te voorzien. U kunt het ook beschrijven als kleur en stuc in één. Leemfinish zorgt voor een fraaie afwerking van uw binnenmuren en beschikt over warmte- en vochtregulerende eigenschappen. Ook leemfinish bevat geen chemische middelen of kleurstoffen. Hierdoor geniet u van optimale kleurechtheid en een uitstekende hechtcapaciteit.

Eco-bouwmaterialen: uw partner voor natuurlijke en duurzame bouw

Bij Eco-bouwmaterialen is het van groot belang dat bouwmaterialen betaalbaar, maar duurzaam zijn. Denk aan natuurverf, allerlei soorten stuc en isolatiemateriaal. Stuk voor stuk zaken die niet kunnen missen in de bouw. Natuurverf is bijvoorbeeld gemaakt van herwinbare ecologische grondstoffen zoals citrusolie, natuurpigmenten en mineralen. Ideaal voor het schilderwerk in uw huis, waar u tijdens de klus geen last hebt van giftige stoffen of dampen. Onze leemverf is van de merken Tierrafino of Ecotec. Liever een mooie kalkverf of verf op waterbasis? Deze hebben wij in het assortiment van het merk Auro.

Ook isolatiematerialen zijn niet te missen in de bouw. De toepassingen zijn eindeloos: van zolder tot kantoor tot caravan of het complete huis, vandaag de dag is duurzame en veilige isolatie een pré. Geluidsisolatie nodig om geluidsoverlast tegen te gaan in bijvoorbeeld uw kantoor of slaapkamer? Natuurlijke bouwmaterialen zoals houtvezel, hennep of katoen zijn uitermate geschikt. Dit komt doordat de structuur en vorm van deze materialen optimaal in staat zijn om geluid te absorberen én te dempen.

Bestel basis leemstuc in de webshop

Wilt u graag zelf aan de slag met basis leem en wilt u graag basisleem kopen? Bekijk alle leemproducten van Eco-bouwmaterialen en bestel direct uw benodigdheden in de webshop! U vindt alles wat u nodig heeft voor het stucen van leem, ook voorstrijk voor leem, leemfixeer, wapeningsweefsel, Japan spaan, rietrollen etc.

Wilt u graag advies of een totaal offerte, dan kunt u contact opnemen met één van de experts van Eco-bouwmaterialen. Contact opnemen kan door te bellen naar 0575 432 336, of te mailen naar info@eco-bouwmaterialen.nl. Wilt u de producten eerst in het echt bekijken? Breng dan een bezoekje aan onze showroom in Toldijk (dichtbij Zutphen).

Wat is basis leemstuc?

Basis leemstuc is een milieuvriendelijke stof die een sterke vochtregulerende werking heeft. Bovendien is dit materiaal geluidabsorberend en beschikt het over warmtevasthoudend vermogen. Daardoor zorgt het ervoor dat de ruimte minder klam aanvoelt. Daardoor is deze soort stuc zeer geschikt voor gebruik in allerlei ruimtes, bijvoorbeeld in de slaapkamer of kantoor. Het is in meerdere kleuren verkrijgbaar. Neem contact op voor meer informatie.

Welke basis leemstuc verkoopt Eco Bouwmaterialen?

Wij van Eco Bouwmaterialen verkopen de basis leemstuc van het kwalitatieve merk Tierrafino. Dit is een natuurlijke leemstuc die gemaakt is van een mengsel van drie elementen. Er is zand, klei en silt in verwerkt. De combinatie van deze drie elementen zorgt voor een schitterend eindproduct dat een constante kwaliteit heeft. Neem voor advies of meer informatie gerust contact op of bezoek de showroom.

Wat kost basis leemstuc?

De kosten van basis leemstuc variëren, doordat wij verschillende leemstuc verkopen in de webshop. Zo kost Tierrafino Base S2 zonder stro, droog 25kg/ 1,5m2 €25,60. Uiteraard hangen de uiteindelijke kosten af van de hoeveelheid leemstuc die u nodig heeft. Hoeveel leemstuc u nodig heeft, is afhankelijk van het aantal vierkante meter muur of plafond die u van stucwerk wilt voorzien. Benieuwd naar hoeveel stuc u precies nodig heeft? Neem contact op, we helpen u graag bij het maken van de juiste berekening.

Kan ik zelf leemstuc aanbrengen?

Voor een handige doe-het-zelver is het aanbrengen van basis leemstuc waarschijnlijk geen lastige klus, al is het een tijdrovende bezigheid. In onze webshop vindt u alles wat u maar nodig heeft voor het stucen van leem. Van voorstrijk tot een leemfixeer, Japaans spaan en rietrollen. Wanneer u geen ervaring heeft met vergelijkbare werkzaamheden raden we aan om het stucwerk over te laten aan een specialist. Neem gerust contact op of vraag een offerte aan.

Waarom leemstuc kopen bij Eco Bouwmaterialen?

We kunnen ons voorstellen dat u zich afvraagt waarom u basis leemstuc specifiek bij Eco Bouwmaterialen zou moeten bestellen. U geniet ten eerste van gratis verzending in heel Nederland wanneer de orderwaarde minimaal €99-, bedraagt. Bovendien worden bestellingen die op werkdagen voor 12:00 geplaatst worden, dezelfde dag nog verzonden. Wist u dat onze klantenservice elke werkdag telefonisch bereikbaar is van 08:00 tot 17:00? We staan klaar voor het geven van deskundig advies, dus neem bij vragen gerust contact op.

10
De waardering van www.eco-bouwmaterialen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 5 reviews.