Gratis verzenden

Vanaf € 199,- in Nederland
* M.u.v. aanbieding big bag leem, OGB platen, Sono platen en Isohemp producten, hiervoor geldt geen gratis verzending. Voor overige isolatiematerialen en palletartikelen geldt gratis verzending vanaf EUR 1.500

Snelle levering

Binnen 3 werkdagen uw bestelling in huis

Klantenservice

Wij zijn elke werkdag telefonisch en per mail bereikbaar van 8.00 tot 17.00

Basis leem

Leem kopen

Leem kopen voor het stucen van een ruimte in een huis of pand? In het assortiment van Eco-bouwmaterialen vindt u verschillende soorten leem en andere duurzame gereedschappen. Het leem dat wij verkopen is 100% natuurlijk en is van het kwalitatieve merk Tierrafino. Bekijk ons aanbod en plaats een bestelling in de webshop. Alle bestellingen worden binnen 3 werkdagen geleverd. En plaatst u een bestelling die meer dan € 99-, bedraagt? Dan nemen wij de verzendkosten voor onze rekening!

Wat is leem?

Leemstuc is een 100% natuurlijk materiaal dat gewonnen wordt uit verschillende leemgroeven, verspreid door heel Europa. In Nederland is het bijvoorbeeld te vinden in Drenthe. Leemstuc is een milieuvriendelijke stof met een uitstekend vochtregulerend, geluidsabsorberend en warmtevasthoudend vermogen, waardoor een vochtige ruimte minder klam aan zal voelen. Leem is dan ook zeer geschikt voor interieurgebruik in de leef- en slaapkamers of voor uw kantoor. Voor een beetje handige doe-het-zelver is het stucen van leem geen probleem, maar het kan geen kwaad om het aanbrengen van leem over te laten aan een specialist.

Leem kent de volgende voordelen:

  • Het is een hard materiaal, maar kan wel bijgewerkt worden;
  • 100% natuurlijke grondstof;
  • Neemt veel vocht op, wat condensatie tegen gaat;
  • Verbetert de akoestiek.

100% natuurlijk leem

Eco-bouwmaterialen verkoopt de kwalitatieve 100% natuurlijke leemstuc van Tierrafino. De basis leemstuc bestaat uit een mengsel van drie elementen. Zand is de basis ofwel vulmiddel van een leemstuc. Klei is het bindmiddel dat alles bij elkaar houdt. Silt zijn de moleculaire deeltjes die ergens tussen de beide hoofdcomponenten inzwemmen en de structuur verdichten.

Tierrafino leemproducten

We vertelden al dat de basis leemstuc die u bij ons kunt kopen, van het merk Tierrafino is. De hoofdproductie van Tierrafino leemproducten vindt plaats in het Duitse Munster. De kwaliteit van het leem uit die streek is zeer sterk. Bij Tierrafino weten ze die natuurlijke componenten te mengen tot een schitterend eindproduct met een constante kwaliteit. De Duitse norm DIN 18947 legt de kwaliteiten vast en Tierrafino leemstuc voldoet aan deze norm.

Basisleem

Er bestaan verschillende soorten leem, maar in het assortiment van Eco-bouwmaterialen kunt u alleen basisleem kopen. Basisleem is een grove leemstuc waar soms geen stro aan toegevoegd is en wordt ook wel bruinleem genoemd. Deze leemsoort wordt veelal gebruikt voor het realiseren van meer massa op een muur, om zo te zorgen voor een goede klimaatwerking. Basisleem is geschikt als ondergrond voor leemverf of leemfinish en zorgt voor een verbetering van de akoestiek. Doorgaans wordt basisleem aangebracht in met een dikte van 0,5 tot 4 cm.

Oude huizen, boerderijen en moderne huizen

Wanneer men aan leem denkt, denkt men al gauw aan gebruik in bijvoorbeeld boerderijen en oude huizen. Echter is leemstuc ook meer dan geschikt voor gebruik in een modern interieur. Het zorgt voor een warme textuur en meer sfeer in de ruimte. Het basisleem dat wij verkopen is ideaal voor muren, plafonds, houtkachels, finovens en in combinatie met wandverwarming. Voor een uiteenlopend resultaat, kunt u kiezen voor allerlei natuurlijke toevoegingen.

Zelf aanbrengen of laten doen?

Normaal gesproken raden we aan om al het stukwerk over te laten aan een professionele stukadoor die ervaring heeft in het vak. Stuken is namelijk een heel precies klusje dat voor een strak resultaat, het best door een vakman uitgevoerd kan worden. Echter is leem een stuk gemakkelijk aan te brengen dan gips. Doordat het minder snel droogt, kunt u eventuele foutjes in het stucwerk gemakkelijk herstellen. Maar ook wanneer het al droog is kunt u foutjes wegwerken, door het weer nat te maken. Bovendien hoeft het eindresultaat niet compleet strak te zijn, aangezien leem voor een grovere afwerking zorgt.

Afwerking met leemverf of leemfinish

Nadat de wanden en/of plafonds bewerkt zijn met stuc, kunt u er voor kiezen om het basisleem af te werken met een afwerking naar wens. U kunt er voor kiezen om voor het afwerken van basisleem, gebruik te maken van een leemfinish. Muren en plafonds die hiermee behandeld zijn, ogen stijlvol en stralen daarnaast ook nog eens veel rust uit. Bovendien bepaalt u ook zelf hoe u het leem afwerkt. Misschien wilt u er nog pleisterwerk overheen aanbrengen, heeft u een voorkeur voor grof of fijn schuurwerk? In ons assortiment vindt u leemverf in verschillende kleuren, waardoor u altijd een kleur vindt die naar wens is. Van wit tot gomera grijs. Ook leemfinish is in verschillende kleuren en varianten verkrijgbaar bij Eco-bouwmaterialen.

Bestel basis leemstuc in de webshop

Wilt u graag zelf aan de slag met basis leemstuc en wilt u graag basisleem kopen? Bekijk alle leemproducten van Eco-bouwmaterialen en bestel direct uw benodigdheden in de webshop! U vindt alles wat u nodig heeft voor het stucen van leem, ook voorstrijk voor leem, leemfixeer, wapeningsweefsel, Japan spaan, rietrollen etc.

Wilt u graag advies of een totaal offerte, dan kunt u contact opnemen met één van de experts van Eco-bouwmaterialen. Contact opnemen kan door te bellen naar 0575 432 336, of te mailen naar info@eco-bouwmaterialen.nl. Wilt u de producten eerst in het echt bekijken? Breng dan een bezoekje aan onze showroom in Toldijk (dichtbij Zutphen).

Wat is basis leemstuc?

Basis leemstuc is een milieuvriendelijke stof die een sterke vochtregulerende werking heeft. Bovendien is dit materiaal geluidabsorberend en beschikt het over warmtevasthoudend vermogen. Daardoor zorgt het ervoor dat de ruimte minder klam aanvoelt. Daardoor is deze soort stuc zeer geschikt voor gebruik in allerlei ruimtes, bijvoorbeeld in de slaapkamer of kantoor. Het is in meerdere kleuren verkrijgbaar. Neem contact op voor meer informatie.

Welke basis leemstuc verkoopt Eco Bouwmaterialen?

Wij van Eco Bouwmaterialen verkopen de basis leemstuc van het kwalitatieve merk Tierrafino. Dit is een natuurlijke leemstuc die gemaakt is van een mengsel van drie elementen. Er is zand, klei en silt in verwerkt. De combinatie van deze drie elementen zorgt voor een schitterend eindproduct dat een constante kwaliteit heeft. Neem voor advies of meer informatie gerust contact op of bezoek de showroom.

Wat kost basis leemstuc?

De kosten van basis leemstuc variëren, doordat wij verschillende leemstuc verkopen in de webshop. Zo kost Tierrafino Base S2 zonder stro, droog 25kg/ 1,5m2 €25,60. Uiteraard hangen de uiteindelijke kosten af van de hoeveelheid leemstuc die u nodig heeft. Hoeveel leemstuc u nodig heeft, is afhankelijk van het aantal vierkante meter muur of plafond die u van stucwerk wilt voorzien. Benieuwd naar hoeveel stuc u precies nodig heeft? Neem contact op, we helpen u graag bij het maken van de juiste berekening.

Kan ik zelf leemstuc aanbrengen?

Voor een handige doe-het-zelver is het aanbrengen van basis leemstuc waarschijnlijk geen lastige klus, al is het een tijdrovende bezigheid. In onze webshop vindt u alles wat u maar nodig heeft voor het stucen van leem. Van voorstrijk tot een leemfixeer, Japaans spaan en rietrollen. Wanneer u geen ervaring heeft met vergelijkbare werkzaamheden raden we aan om het stucwerk over te laten aan een specialist. Neem gerust contact op of vraag een offerte aan.

Waarom leemstuc kopen bij Eco Bouwmaterialen?

We kunnen ons voorstellen dat u zich afvraagt waarom u basis leemstuc specifiek bij Eco Bouwmaterialen zou moeten bestellen. U geniet ten eerste van gratis verzending in heel Nederland wanneer de orderwaarde minimaal €99-, bedraagt. Bovendien worden bestellingen die op werkdagen voor 12:00 geplaatst worden, dezelfde dag nog verzonden. Wist u dat onze klantenservice elke werkdag telefonisch bereikbaar is van 08:00 tot 17:00? We staan klaar voor het geven van deskundig advies, dus neem bij vragen gerust contact op.

10
De waardering van www.eco-bouwmaterialen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 4 reviews.
0