Basis leemstuc

Tierrafino Contact primer

47.0091.00
Basis leemstuc

Basis leemstuc

Eco-bouwmaterialen is expert op het gebied van leem en heeft al meer dan 15 jaar ervaring met het verwerken van o.a. basis leemstuc en leemfinish. Eco-bouwmaterialen verkoopt de kwalitatieve 100% natuurlijke leemstuc van Tierrafino. Leemstuc is een milieuvriendelijke stof met een uitstekend vochtregulerend, geluidsabsorberend en warmtevasthoudend vermogen, waardoor een vochtige ruimte minder klam aan zal voelen. Leem is dan ook zeer geschikt voor interieurgebruik in de leef- en slaapkamers of voor uw kantoor. Hoe dikker de massa leem hoe groter het effect is. Voor een beetje handige doe het zelver is het stucen van leem geen probleem. Zeker niet met de vernieuwde basisleem van Tierrafino. De nieuwe Tierrafino Base verwerkt vlakker en strakker, hecht beter en hard sterker uit! Dit verbeterde resultaat zorgt ervoor dat je de leemstuc ook makkelijker kan afwerken met bijvoorbeeld I-paint leemverf of Ecotec leemverf. De verwerkingsinstructies zijn terug te vinden bij de producten. Bekijk snel het aanbod in de webshop van Eco-bouwmaterialen. Veel van de leemproducten kunnen direct uit voorraad geleverd worden.

Tierrafino Base leemstuc

De basis leemstuc bestaat uit een mengsel van drie elementen. Zand is de basis ofwel vulmiddel van een leemstuc. Klei is het bindmiddel dat alles bij elkaar houdt. Silt zijn de moleculaire deeltjes die ergens tussen de beide hoofdcomponenten inzwemmen en de structuur verdichten. De hoofdproductie van Tierrafino leemproducten vindt plaats in het Duitse Munster. De kwaliteit van de leem uit die streek is zeer sterk. Bij Tierrafino weten ze die natuurlijke componenten te mengen tot een schitterend eindproduct met een constante kwaliteit. De Duitse norm DIN 18947 legt de kwaliteiten vast en Tierrafino Base voldoet aan deze norm. Met het nieuwe leemrecept heeft Tierrafino er voor gezorgd dat de basis leem (S2) vlakker en strakker verwerkt, beter hecht en sterker uit hard. Deze basis leem is ideaal voor muren, plafonds, houtkachels, finovens en in combinatie met wandverwarming.

Prijs van leemstuc

De prijs van leemstuc per big bag, 25kg zak en 1kg is terug te vinden in de webshop van Eco-bouwmaterialen. Zo kunt u precies berekenen hoeveel materiaal u nodig heeft voor uw project. Veel van de leemproducten liggen op voorraad en kunnen direct worden geleverd. Goed nieuws, want de basis leemstuc is prima aan te brengen door een handige doe-het-zelver. Een schone ondergrond voorzien van een hechtprimer voor leem is de juiste basis om leem op wanden, muren of plafonds aan te brengen. Eco-bouwmaterialen adviseert minimaal 1cm leemstuc aan te brengen, want zo komen de prettige eigenschappen van leem het beste tot z’n recht. Leemstuc lijkt een kwetsbare stuc, maar de sponzing na het aanbrengen is zeer belangrijk. Met het sponzen zorg je voor een sterke verbinding tussen de kleiplaatjes die je als ware weeft door een cirkelvormige beweging te maken. Informatie en voorbeeldfilmpjes over hoe basisleem, leemfinish en andere leemproducten worden verwerkt en aangebracht kunt u terugvinden in de webshop van Eco-bouwmaterialen bij het desbetreffende product.

Basis leemstuc kopen?

Wilt u graag zelf aan de slag met basis leemstuc en wilt u graag basis leem kopen?. Bekijk alle leemproducten van Eco-bouwmaterialen en bestel direct uw benodigdheden in de webshop! U vindt alles wat u nodig heeft voor het stucen van leem, ook voorstrijk voor leem, leemfixeer, wapeningsweefsel, Japan spaan, rietrollen etc.

Wilt u graag advies of een totaal offerte, dan kunt u contact opnemen met één van de experts van Eco-bouwmaterialen. Contact opnemen kan door te bellen naar 0575 432 336 of te mailen naar info@eco-bouwmaterialen.nl.  Wilt u de producten eerst in het echt bekijken? Breng dan een bezoekje aan onze showroom in Toldijk (dichtbij Zutphen).

20
0