Gratis verzenden

Vanaf € 199,- in Nederland
* M.u.v. aanbieding big bag leem, OGB platen, Sono platen en Isohemp producten, hiervoor geldt geen gratis verzending. Voor overige isolatiematerialen en palletartikelen geldt gratis verzending vanaf EUR 1.500

Snelle levering

Binnen 3 werkdagen uw bestelling in huis

Klantenservice

Wij zijn elke werkdag telefonisch en per mail bereikbaar van 8.00 tot 17.00

Isolatie

Out of stock!

Daemwool schapenwol isolatie

Oorspronkelijke prijs was: €40.21 – €98.10.Huidige prijs is: €36.19 – €88.29.
Isolatie

Gutex Multiplex-Top

Oorspronkelijke prijs was: €20.59 – €911.25.Huidige prijs is: €20.59 – €880.69.
Actie!

Gutex Multitherm, pallet

Oorspronkelijke prijs was: €738.25 – €826.00.Huidige prijs is: €655.43 – €743.40.
Actie!

Métisse PM katoen isolatie 25kg/m3, pallet

Oorspronkelijke prijs was: €568.84 – €621.82.Huidige prijs is: €520.75 – €559.64.
Actie!

Hempflax Thermo hennep combi jute, per pallet

Oorspronkelijke prijs was: €454.00 – €558.84.Huidige prijs is: €409.65 – €537.00.
HempFlax hennep isolatie

Gutex Thermoroom, pallet

Oorspronkelijke prijs was: €461.16 – €493.92.Huidige prijs is: €461.16 – €491.90.
Actie!

Métisse PRT katoen isolatie 20kg/m3, pallet

Oorspronkelijke prijs was: €481.52 – €557.21.Huidige prijs is: €433.37 – €501.50.
Actie!

Cemwood CW 2000, egalisatie korrels

Oorspronkelijke prijs was: €32.00.Huidige prijs is: €27.20.
Akoestische isolatie

Cemwood CW 1000, egalisatie korrels

Oorspronkelijke prijs was: €30.00.Huidige prijs is: €25.50.
Akoestische isolatie

Gutex Thermowall-gf, pallet

Oorspronkelijke prijs was: €1,893.00.Huidige prijs is: €1,625.00.
Actie!

Gutex Thermoinstal

Oorspronkelijke prijs was: €14.20 – €1,192.80.Huidige prijs is: €14.20 – €1,133.16.
Actie!

Agepan UDP, T&G

Oorspronkelijke prijs was: €23.30 – €1,119.36.Huidige prijs is: €23.30 – €1,007.43.
Actie!

Métisse PMA katoen isolatie 45kg/m3, pallet

Oorspronkelijke prijs was: €1,119.87 – €1,156.25.Huidige prijs is: €1,007.00 – €1,040.63.
Actie!

Isolatiemateriaal kopen?

Wilt u isolatiemateriaal kopen, maar zoekt u een goed alternatief voor bijvoorbeeld glaswol isolatie? Neem dan eens een kijkje in het assortiment van Eco-bouwmaterialen. In ons assortiment vindt u verschillende soorten bouwmaterialen. Eco-bouwmaterialen is gespecialiseerd in natuurlijke en duurzame isolatiematerialen. Of u nu uw zolder, dak, kantoor, caravan of het complete huis duurzaam wilt isoleren, er is altijd een natuurlijk of duurzaam isolatiemateriaal te vinden dat past bij uw klus.

Bekijk ons uitgebreide assortiment aan verschillende soorten isolatiematerialen en plaats een bestelling in de webshop. Bestelt u op een doordeweekse dag voor 12:00 in de middag? Dan wordt uw bestelling dezelfde dag nog verzonden.

Isolatiemateriaal bestellen bij Eco-bouwmaterialen

Waarom bestellen bij Eco-bouwmaterialen? De voordelen op een rij:

 • Gratis verzending in Nederland vanaf €99-,
 • Snelle levering. Uw bestelling wordt binnen 3 werkdagen bezorgd
 • De klantenservice staat op doordeweekse dagen tussen 08:00 en 17:00 klaar voor het verlenen van de beste service

Wat zijn de beste isolatiematerialen?

Van alle beschikbare isolatiematerialen zijn steenwol, glaswol en EPS de meest gebruikte. EPS (ook wel bekend als piepschuim) is een kunststof dat uit aardolie wordt gemaakt. Steenwol en glaswol zijn beide materialen van minerale oorsprong. Zo is steenwol van vulkanisch gesteente gemaakt en glaswol van zand en glasscherven. Naast deze materialen worden ook materialen als Cellenbeton, PIR, PUR en Resolschuim vaak gebruikt.

Het juiste isolatiemateriaal kiezen

De keuze voor een bepaald soort duurzaam materiaal voor het isoleren van een woning of bedrijfspand is afhankelijk van de toepassing (dak, wand, vloer) plus uw voorkeur voor een hoge RC waarde (isolatiewaarde) en/of een goede geluidsabsorptie (geluidsisolatie/ akoestische isolatie). Voor iedere toepassing gecombineerd met uw voorkeuren hebben wij geschikte isolatie-oplossingen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor schapenwol isolatie, maar ook voor isolatie met gebruik van glaswol. Weet u niet welke soort isolatiemateriaal u nodig heeft voor bijvoorbeeld vloerisolatie? Neem gerust contact op voor meer informatie, we voorzien u graag van deskundig advies.

In ons assortiment vindt u de volgende soorten isolatiemateriaal:

 • Houtvezel
 • Katoen
 • Schapenwol
 • Hennep
 • Vlas
 • Cellulose
 • Grasvezel
 • Mineraal

Houtvezel

Houtvezel is een vorm van isolatie die geschikt is voor binnen en buiten. Zo kunt u het gebruiken voor het isoleren van de spouw, wanden, vloerisolatie, daken, buitengevels en de binnenzijde van de buitenmuur. Wist u dat houtvezel platen ook zeer bruikbaar zijn voor houtskeletbouw of nieuwbouw? Dit materiaal kent vele voordelen ten opzichte van conventionele isolatiematerialen. Zo biedt het bescherming in alle seizoenen, kan het tot 15% aan vocht afgeven én geeft het het gebouw of de woning een stabielere luchtvochtigheid.

Katoen

Katoen isolatie wordt ook wel Métisse isolatie genoemd. Deze vorm van isolatie is een zeer duurzame optie wandisolatie, vloerisolatie en dakisolatie. Katoen isolatie is verkrijgbaar in platen en rollen en is zeer vormvast, sterk en flexibel. Bovendien is het niet nodig om een damprem aan te brengen. Deze isolatie is voor een groot gedeelte gemaakt van ingezamelde, niet-meer draagbare kleding, waardoor het een duurzame keuze is.

Schapenwol

Schapenwol isolatie is een veel gekozen materiaal om mee te isoleren. Dit materiaal brengt namelijk vele voordelen met zich mee. Schapenwol is heel erg sterk en kan wel 40% tot 50% van het eigen gewicht aan water opnemen. Daarnaast verbetert isolatiemateriaal van wol het binnenklimaat en vermindert het risico op vocht en schimmel dankzij de efficiënte vochtregelaar. De schapenwol isolatie die wij leveren is heel gemakkelijk aan te brengen door de handige doe-het-zelver en wordt geleverd in rollen van 3 m2. De platen zijn geschikt voor gebruik als thermische en akoestische isolatie, bijvoorbeeld voor hellende daken, plafonds, binnenmuren en onder planken vloeren.

Hennep

Hennep isolatie kan op verschillende manieren worden toegepast. Zo kunnen de platen worden toegepast voor de isolatie van muren, vloeren, maar ook voor de isolatie van nieuwbouw woningen én bestaande woningen. U kunt dit natuurlijke materiaal gebruiken om binnenshuis te isoleren. Denk hierbij aan het metselen van de binnenmuren, maar ook aan het bouwen van een geheel nieuwbouwhuis en het isoleren van bijvoorbeeld het plafond. Maar ook voor het isoleren van muren, gevels en vloerisolatie van houten vloeren is dit materiaal meer dan geschikt. Door hennep isolatie toe te passen, draagt u een steentje bij aan de wereldwijde CO2 uitstoot.

Vlas

Vlas wordt vervaardigd uit het restmateriaal dat ontstaat bij het produceren van linnen. Dit is een soort wol dat bestaat uit veel lichte, stevige vezels. Dit is dan ook de reden dat vlas platen gebruikt kunnen worden als isolatiemateriaal. Vlas is geschikt voor een verscheidenheid aan toepassingen. Zo kunt u zowel buiten, als binnen mee isoleren. Wilt u bijvoorbeeld de daken, wanden, spouw of muren isoleren? Hiervoor kunt u prima gebruik maken van vlas isolatie. Bovendien beschikt vlas over een hoge isolatiewaarde, en is gemakkelijk te verwerken.

Cellulose

Wist u dat cellulose een van de meest milieuvriendelijke isolatiematerialen is? De vlokken worden verwerkt in allerlei holle constructies, zoals de vloer, een holle wand, binnengevel, plafond of het dak. Doordat het materiaal over een zeer goede isolatiewaarde beschikt, beschermt het allerlei houten constructies tegen bijvoorbeeld brand en vochtschade.

Grasvezel

Grasvezel is een isolatiemateriaal dat – zoals de naam al luidt – vervaardigd wordt met gebruik van gras. Het is geschikt voor nieuwbouw en renovatiewoningen, voor de isolatie van tussenwanden, onder het dak, in de gevel, maar ook onder vloeren. Grasvezel beschikt over allerlei prettige eigenschappen. Zo is het materiaal vochtregulerend, beschikt het over een hoge geluidsisolatie en biedt bescherming tegen hitte en kou.

Mineraal

Mineraal isolatie wordt veel gebruikt voor de isolatie van de binnenzijde van buitengevels. Zo kunt u mineraal isolatie gebruiken voor het renoveren van bestaande woningen, maar ook voor de renovatie van monumentale, historische panden. Moet een gebouw zoals een school, zorginstelling, bouwwerk of een sociale inrichting worden gerenoveerd? Ook in dat geval is mineraal isolatie zeer geschikt.

Kwalitatief isolatiemateriaal van Eco-bouwmaterialen

Wij werken alleen met kwalitatief isolatiemateriaal dat op een natuurlijke en duurzame wijze geproduceerd is. Natuurlijke isolatiematerialen brengen namelijk veel voordelen met zich mee ten opzichte van bijvoorbeeld glaswol. Bij deze voordelen kunt u onder andere denken aan het feit dat het damp-open en vochtregulerend is. Naast een thermisch isolerende functie, heeft het aanbrengen van duurzame isolatie ook in veel gevallen een geluidsisolerend effect. Met natuurlijke, damp-open isolatiematerialen verbetert u het leefklimaat van uw huis of kantoor en maakt u het pand duurzamer en energiezuiniger.

Uitgebreid assortiment

In het assortiment van Eco-bouwmaterialen vindt u vele verschillende soorten natuurlijk en duurzaam bouwmateriaal waarmee u kunt isoleren. Hierbij kunt u onder andere denken aan hennep isolatie, vlas isolatie, houtvezel isolatie, schapenwol isolatie en katoen isolatie. We bespreken een aantal soorten isolatiemateriaal.

Zelf isoleren of uitbesteden?

Heeft u een keuze kunnen maken uit de verschillende materialen waarmee u kunt isoleren? Dan moet de daadwerkelijke isolatie nog beginnen. Ondanks het feit dat deze klus om veel handigheid en kennis vraagt, voeren veel mensen de isolatie van bijvoorbeeld het dak vaak zelf uit. Men doet dit voornamelijk om kosten te besparen. Wanneer u weet waar u mee bezig bent en ervaring heeft met isoleren, kunt u het zelf doen. Heeft u geen ervaring met isoleren? In dat geval raden we aan om een vakman in te schakelen voor deze klus.

Bekijk het assortiment en bestel

Bent u overtuigd van de kwaliteiten van duurzaam isolatiemateriaal en wilt u natuurlijke isolatie kopen? Bekijk dan het assortiment van Eco-bouwmaterialen en bestel direct uw isolatiemateriaal in de webshop! In onze webshop en showroom in Toldijk (nabij Zutphen) vindt u een uitgebreid assortiment natuurlijk isolatiemateriaal. Heeft u een vraag over dit isolatiemateriaal of over een van de andere producten uit ons assortiment? Neem gerust contact met ons op voor het inwinnen van meer informatie. Ons toegewijde team adviseert u graag en is telefonisch via 0575-43231 of per e-mail bereikbaar.

Bij ons kunt u ook terecht voor de aanschaf van bouwmaterialen zoals basis eemstuc en betonstuc.

Welke duurzame isolatiematerialen zijn er?

Er bestaan diverse soorten duurzame en natuurlijke isolatiematerialen. Hierbij kunt u denken aan isolatiematerialen zoals katoen, schapenwol, houtvezel, vlas of hennep. Het grote voordeel aan deze materialen is dat deze allemaal natuurlijk zijn en dus een gezonde bijdrage leveren aan uw leef- en werkruimtes.

Welke soort isolatiemateriaal is het beste voor mijn toepassing?

Het verschilt bijvoorbeeld per ruimte, doel (bijvoorbeeld geluid of kou) en welke soort isolatiemateriaal u het beste kunt kiezen voor uw toepassing. Hierbij is het belangrijk om te weten welk deel van de ruimte u wilt isoleren. Wij hebben isolatiematerialen voor de muren, het dak of de vloer. In onze webshop staat bij elk product beschreven waar het materiaal het beste toegepast kan worden. Ook kunt u daar terug lezen wat de RC waarde (isolatie waarde) is van het materiaal is.

Waarom duurzame isolatiematerialen?

Er zitten diverse voordelen aan duurzame en natuurlijke isolatiematerialen. Natuurlijke isolatiematerialen beschermen beter tegen kou, hitte, lawaai en zijn brandbestendiger. Daarbij bevatten deze materialen geen giftige stoffen. Ook kunt u natuurlijk isolatiemateriaal perfect combineren met andere natuurlijke materialen als leemstuc, kalkstuc en damp-open natuurlijke verven. Met de keuze voor een natuurlijk isolatiemateriaal kiest u voor een gezond leefklimaat van uw woon- of werkruimte.

Hoeveel kost isolatiemateriaal?

De isolatiematerialen verschillen in prijs en RC-waarde (isolatie waarde). U kunt op onze webshop het isolatiemateriaal naar uw keuze zeer eenvoudig aan uw winkelwagen toevoegen. Op deze manier ziet u wat de uiteindelijke prijs wordt bij de hoeveelheid die u wilt bestellen. Heeft u een groter project of wilt u dat wij met u meedenken? Wij maken graag een vrijblijvende offerte, deze kunt u aanvragen door een mail te sturen naar info@eco-bouwmaterialen.nl

0
De waardering van www.eco-bouwmaterialen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 5 reviews.