Gratis verzenden

Vanaf € 199,- in Nederland
* M.u.v. aanbieding big bag leem, OGB platen, Sono platen en Isohemp producten, hiervoor geldt geen gratis verzending. Voor overige isolatiematerialen en palletartikelen geldt gratis verzending vanaf EUR 1.500

Snelle levering

Binnen 3 werkdagen uw bestelling in huis

Klantenservice

Wij zijn elke werkdag telefonisch en per mail bereikbaar van 8.00 tot 17.00

Isolatie

Isolatiemateriaal kopen?

Wilt u isolatiemateriaal kopen, maar zoekt u een goed alternatief voor  bijvoorbeeld glaswol isolatie? Neem dan eens een kijkje in het assortiment van Eco-bouwmaterialen. In ons assortiment vindt u verschillende soorten bouwmaterialen. Eco-bouwmaterialen is gespecialiseerd in natuurlijke en duurzame isolatiematerialen. Of u nu uw zolder, dak, kantoor, caravan of het complete huis duurzaam wilt isoleren, er is altijd een natuurlijk of duurzaam isolatiemateriaal te vinden dat past bij uw klus.

Bekijk ons uitgebreide assortiment aan verschillende soorten isolatiematerialen en plaats een bestelling in de webshop. Bestelt u op een doordeweekse dag voor 12:00 in de middag? Dan wordt uw bestelling dezelfde dag nog verzonden.

Kwalitatief isolatiemateriaal van Eco-bouwmaterialen

Wij werken alleen met kwalitatief isolatiemateriaal dat op een natuurlijke en duurzame wijze geproduceerd is. Natuurlijke isolatiematerialen brengen namelijk veel voordelen met zich mee ten opzichte van bijvoorbeeld glaswol. Bij deze voordelen kunt u onder andere denken aan het feit dat het damp-open en vochtregulerend is. Naast een thermisch isolerende functie, heeft het aanbrengen van duurzame isolatie ook in veel gevallen een geluidsisolerend effect. Met natuurlijke, damp-open isolatiematerialen verbetert u het leefklimaat van uw huis of kantoor en maakt u het pand duurzamer en energiezuiniger.

Waarom bestellen bij Eco-bouwmaterialen? De voordelen op een rij:

  • Gratis verzending in Nederland vanaf €99-,
  • Snelle levering. Uw bestelling wordt binnen 3 werkdagen bezorgd
  • De klantenservice staat op doordeweekse dagen tussen 08:00 en 17:00 klaar voor het verlenen van de beste service

Duurzaam alternatief van glaswol

Natuurlijk isolatiemateriaal is een zeer goed alternatief voor producten zoals steenwol, glaswol, pir en pur. Bij Eco-bouwmaterialen heeft u een ruime keuze aan natuurlijk en duurzaam materiaal om mee te isoleren. U kunt kiezen voor isolatiematerialen als houtvezel, hennep, vlas, schapenwol of katoen. Voorgaande natuurlijke isolatiematerialen worden vandaag de dag veel gebruikt, omdat ze veel voordelen kennen.

De voordelen van natuurlijk en duurzaam isoleren op een rij:

  • Beschermt tegen de kou, hitte, lawaai en brandgevaar
  • Damp-open en tochtdicht, maar bevatten geen giftige stoffen
  • Zorgen voor een prettig en gezond leefklimaat
  • Goed voor mens en milieu
  • Goed te combineren met allerlei andere eco bouwmaterialen, zoals leemstuc, kalkstuc en natuur verven

Uitgebreid assortiment

In het assortiment van Eco-bouwmaterialen vindt u vele verschillende soorten natuurlijk en duurzaam bouwmateriaal waarmee u kunt isoleren. Hierbij kunt u onder andere denken aan hennep isolatie, vlas isolatie, houtvezel isolatie, schapenwol isolatie en katoen isolatie. We bespreken een aantal soorten isolatiemateriaal.

Schapenwol isolatie

Schapenwol isolatie is een veel gekozen materiaal om mee te isoleren. Dit materiaal brengt namelijk vele voordelen met zich mee. Schapenwol is heel erg stek en kan wel 40% tot 50% van het eigen gewicht aan water opnemen. Daarnaast verbetert isolatiemateriaal van wol het binnenklimaat en vermindert het risico op vocht en schimmel dankzij de efficiënte vochtregelaar. De schapenwolisolatie die wij leveren is heel gemakkelijk aan te brengen door de handige doe-het-zelver en wordt geleverd in rollen van 3 m2. Het is geschikt voor gebruik als thermische en akoestische isolatie, bijvoorbeeld voor hellende daken, plafonds, binnenmuren en onder planken vloeren.

Het juiste isolatiemateriaal kiezen

De keuze voor een bepaald soort duurzaam materiaal voor het isoleren van een woning of bedrijfspand is afhankelijk van de toepassing (dak, wand, vloer) plus uw voorkeur voor een hoge RC waarde (isolatiewaarde) en/of een goede geluidsabsorptie (geluidsisolatie/ akoestische isolatie). Voor iedere toepassing gecombineerd met uw voorkeuren hebben wij geschikte isolatie-oplossingen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor schapenwol isolatie, maar ook voor isolatie met gebruik van glasvol. Weet u niet welke soort isolatiemateriaal u nodig heeft? Neem gerust contact op voor meer informatie, we voorzien u graag van deskundig advies.

Zelf isoleren of uitbesteden?

Heeft u een keuze kunnen maken uit de verschillende materialen waarmee u kunt isoleren? Dan moet de daadwerkelijke isolatie nog beginnen. Ondanks het feit dat deze klus om veel handigheid en kennis vraagt, voeren veel mensen de isolatie van bijvoorbeeld het dak vaak zelf uit. Men doet dit voornamelijk om kosten te besparen. Wanneer u weet waar u mee bezig bent en ervaring heeft met isoleren, kunt u het zelf doen. Heeft u geen ervaring met isoleren? In dat geval raden we aan om een vakman in te schakelen voor deze klus.

Bekijk het assortiment en bestel

Bent u overtuigd van de kwaliteiten van duurzaam isolatiemateriaal en wilt u natuurlijke isolatie kopen? Bekijk dan het assortiment van Eco-bouwmaterialen en bestel direct uw isolatiemateriaal in de webshop! In onze webshop en showroom in Toldijk (nabij Zutphen) vindt u een uitgebreid assortiment natuurlijk isolatiemateriaal. Heeft u een vraag over dit isolatiemateriaal of over een van de andere producten uit ons assortiment? Neem gerust contact met ons op voor het inwinnen va meer informatie. Ons toegewijde team adviseert u graag en is telefonisch via 0575-43231 of per e-mail bereikbaar.

Welke duurzame isolatiematerialen zijn er?

Er bestaan diverse soorten duurzame en natuurlijke isolatiematerialen. Hierbij kunt u denken aan isolatiematerialen zoals katoen, schapenwol, houtvezel, vlas of hennep. Het grote voordeel aan deze materialen is dat deze allemaal natuurlijk zijn en dus een gezonde bijdrage leveren aan uw leef- en werkruimtes.

Welke soort isolatiemateriaal is het beste voor mijn toepassing?

Het verschilt bijvoorbeeld per ruimte, doel (bijvoorbeeld geluid of kou) en welke soort isolatiemateriaal u het beste kunt kiezen voor uw toepassing. Hierbij is het belangrijk om te weten welk deel van de ruimte u wilt isoleren. Wij hebben isolatiematerialen voor de muren, het dak of de vloer. In onze webshop staat bij elk product beschreven waar het materiaal het beste toegepast kan worden. Ook kunt u daar terug lezen wat de RC waarde (isolatie waarde) is van het materiaal is.

Waarom duurzame isolatiematerialen?

Er zitten diverse voordelen aan duurzame en natuurlijke isolatiematerialen. Natuurlijke isolatiematerialen beschermen beter tegen kou, hitte, lawaai en zijn brandbestendiger. Daarbij bevatten deze materialen geen giftige stoffen. Ook kunt u natuurlijk isolatiemateriaal perfect combineren met andere natuurlijke materialen als leemstuc, kalkstuc en damp-open natuurlijke verven. Met de keuze voor een natuurlijk isolatiemateriaal kiest u voor een gezond leefklimaat van uw woon- of werkruimte.

Hoeveel kost isolatiemateriaal?

De isolatiematerialen verschillen in prijs en RC-waarde (isolatie waarde). U kunt op onze webshop het isolatiemateriaal naar uw keuze zeer eenvoudig aan uw winkelwagen toevoegen. Op deze manier ziet u wat de uiteindelijke prijs wordt bij de hoeveelheid die u wilt bestellen. Heeft u een groter project of wilt u dat wij met u meedenken? Wij maken graag een vrijblijvende offerte, deze kunt u aanvragen door een mail te sturen naar info@eco-bouwmaterialen.nl

119
0