Gratis verzenden

Vanaf € 199,- in Nederland
* M.u.v. aanbieding big bag leem, OGB platen, Sono platen en Isohemp producten, hiervoor geldt geen gratis verzending. Voor overige isolatiematerialen en palletartikelen geldt gratis verzending vanaf EUR 1.500

Snelle levering

Binnen 3 werkdagen uw bestelling in huis

Klantenservice

Wij zijn elke werkdag telefonisch en per mail bereikbaar van 8.00 tot 17.00

Houtvezel isolatie

Gutex Multiplex-Top

Oorspronkelijke prijs was: €20.59 – €911.25.Huidige prijs is: €20.59 – €880.69.
Actie!

Gutex Multitherm, pallet

Oorspronkelijke prijs was: €738.25 – €826.00.Huidige prijs is: €655.43 – €743.40.
Actie!

Gutex Thermoroom, pallet

Oorspronkelijke prijs was: €461.16 – €493.92.Huidige prijs is: €461.16 – €491.90.
Actie!

Gutex Thermowall-gf, pallet

Oorspronkelijke prijs was: €1,893.00.Huidige prijs is: €1,625.00.
Actie!

Gutex Thermoinstal

Oorspronkelijke prijs was: €14.20 – €1,192.80.Huidige prijs is: €14.20 – €1,133.16.
Actie!

Agepan UDP, T&G

Oorspronkelijke prijs was: €23.30 – €1,119.36.Huidige prijs is: €23.30 – €1,007.43.
Actie!

Gutex Thermoflex

Oorspronkelijke prijs was: €35.61 – €592.72.Huidige prijs is: €35.61 – €508.93.
Dakisolatie

Gutex Multiplex-Top, plaat

20.5927.95
Dakisolatie

Gutex Ultratherm, pallet

848.00916.00
Dakisolatie

Gutex Thermosafe-wd, pallet

1,056.001,128.00
Akoestische isolatie

Gutex Multitherm, per plaat

17.5073.82
Akoestische isolatie
Out of stock!

Gutex Thermofloor

6.8710.30
Gutex houtvezel

Houtvezel isolatie

Bent u op zoek naar houtvezel isolatie van bekende merken als Bestwood, Naturetherm of Gutex? Dan bent u op de juiste plek beland: de webshop van Eco-bouwmaterialen.nl. Wij zijn gespecialiseerd in natuurlijk en duurzaam isolatiemateriaal. Met houtvezel isolatie maakt u uw woning of kantoor energiezuiniger. Bekijk de verschillende soorten houtvezelisolatie uit de webshop en plaats een bestelling. Vervolgens wordt uw bestelling zo snel mogelijk verzonden.

Houtvezel isolatie voor uitstekend leefcomfort

Wanneer u ervoor kiest om te werken met houtvezel isolatie van bijvoorbeeld Gutex, kiest u ervoor om te werken met een product dat hoogwaardig, multifunctioneel en milieuvriendelijk is. Deze vorm van isolatie is een vorm van cellulose-isolatie, en ligt in dezelfde lijn als papierisolatie of papiervlokkenisolatie. Doordat de luchtkamers in de glasvezel én de cellulose warmte vasthouden, zorgen ze voor een thermische-isolatie. Bovendien zorgt de ademende structuur van de houtvezel ervoor dat de houtvezelisolatie zeer geschikt is voor het regelen van de luchtvochtigheid van de binnenlucht.

Maar ook voor de regeling van de luchtvochtigheid in de buitenlucht, is deze vorm van isolatie zeer geschikt. Ondanks het feit dat houtvezel isolatie niet de goedkoopste vorm van isolatie is, is het wel milieuvriendelijk, circulair en hoogwaardig en draagt bij aan een goed milieu. Bovendien zijn de platen goed voor de gezondheid, duurzaam en volledig recyclebaar.

Toepassing van houtvezelisolatie

Houtvezel is geschikt voor zowel isolatie binnen als buiten. Net als voor het isoleren van daken, vloeren, spouw, wanden, bepleisterde buitengevels en aan de binnenzijde isoleren van de buitenmuur. Ook is houtvezelisolatie zeer bruikbaar voor nieuwbouw en houtskeletbouw. Houtvezel kan bijna voor iedere soort isolatie worden gebruik en zorgt niet alleen voor een betere warmte isolatie, maar werkt daarnaast ook geluidsisolerend. Kortweg betekent dit dat geluidsoverlast van buiten en binnen ook voor een groot gedeelte tegengehouden wordt wanneer u besluit te isoleren met houtvezel platen.

De voordelen van duurzaam isolatiemateriaal

Zoals gezegd is houtvezel isolatie een voorbeeld van duurzaam isolatiemateriaal. De kenmerken van duurzame isolatiematerialen zijn: de materialen waarborgen een diffusie-open, duurzame en kwalitatieve isolatie en garanderen een uitstekend leefcomfort. De voordelen van natuurlijke isolatie zetten we voor u op een rij:

  • Aangenaam leefklimaat;
  • Damp-open;
  • Vochtregulerend;
  • Thermisch isolerend;
  • Winterwarm en zomerkoel;
  • Geluidsisolerend;
  • Vuurbestendig;

Ons ruime assortiment

Bij Eco-bouwmaterialen heeft u een ruime keuze aan natuurlijk en duurzaam isolatiemateriaal, bijvoorbeeld voor geluidsisolatie. U kunt kiezen uit isolatiematerialen zoals houtvezel, hennep, vlas, schapenwol en katoen.

Bestel direct uw houtvezelisolatie platen in onze webshop

Bent u overtuigd van werking van de duurzame en natuurlijke isolatie van Eco-bouwmaterialen en wilt u houtvezelisolatie kopen? Bekijk dan het assortiment van Eco-bouwmaterialen en bestel direct uw isolatiemateriaal in de webshop. Wilt u de materialen graag met eigen ogen zien? Maak een afspraak en kom langs in onze showroom in Toldijk (vlakbij Zutphen).

U kunt met uw vragen over isoleren met houtvezel platen bij de deskundigen van Eco-bouwmaterialen terecht. Zij geven u vrijblijvend advies en helpen u graag verder. Wij zijn telefonisch te bereiken op 0575 432 336 of per mail op info@eco-bouwmaterialen.nl

Wat is houtvezel isolatie?

Houtvezel isolatie is een vorm van cellulose isolatie en beschikt over een ademende structuur van de houtvezel. Dit maakt houtvezel isolatie zeer geschikt voor het regelen van de vochtbalans van de binnenlucht. Daarnaast is houtvezel isolatie ook geluidsisolerend. Benieuwd naar de soorten houtvezel isolatie? Bij Eco-bouwmaterialen heeft u de keuze uit Gutex houtvezel en Bestwood houtvezel.

Is houtvezel isolatie duurzaam?

Ja, houtvezel isolatie is duurzaam. Het is een milieuvriendelijke, circulaire en multifunctionele vorm van isolatie en draagt bij aan een beter milieu. Tijdens de productie van houtvezel isolatie gaat er geen materiaal verloren.

Is houtvezel isolatie herbruikbaar?

Ja, houtvezel isolatie is herbuikbaar. Houtvezel kan elke keer opnieuw worden gebruikt, mits het bestaat uit natuurlijke stoffen zoals hout en water. Dit maakt houtvezel isolatie een zeer milieuvriendelijke vorm isolatie. Interesse in meer circulaire vormen van isolatie? Bekijk alle isolatiematerialen van Eco-bouwmaterialen.

Waar wordt houtvezel isolatie van gemaakt?

Houtvezel wordt gemaakt van vezels uit resthout. Dit resthout is afkomstig van stamresten uit zagerijen en wordt meestal verwerkt zonder er chemische stoffen aan toe te voegen. Onder hoge druk en bij een hoge temperatuur vervezelt resthout, waarna er water aan wordt toegevoegd. Vervolgens worden er platen van geperst.

34
De waardering van www.eco-bouwmaterialen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 5 reviews.