Gratis verzenden

Vanaf € 199,- in Nederland
* M.u.v. aanbieding big bag leem, OGB platen, Sono platen en Isohemp producten, hiervoor geldt geen gratis verzending. Voor overige isolatiematerialen en palletartikelen geldt gratis verzending vanaf EUR 1.500

Snelle levering

Binnen 3 werkdagen uw bestelling in huis

Klantenservice

Wij zijn elke werkdag telefonisch en per mail bereikbaar van 8.00 tot 17.00

Ondervloer

Bent u op zoek naar de goede ondervloer en heeft u de voorkeur aan natuurlijk en duurzaam materiaal? Dan bent u bij Eco-bouwmaterialen aan het goede adres. Het type ondergrond bepaalt in veel gevallen welke ondervloer u kunt gebruiken. Daarom wordt het ook altijd aangeraden om op de hoogte te zijn van specifieke eisen en factoren. Wij hebben een breed assortiment aan ondervloeren en staan u graag bij met goed advies.

Wat is een ondervloer?

De ondervloer is een laag tussen de ondergrond en de te plaatsen vloer. Deze vloer dient als basis voor uw uiteindelijke vloerbedekking. Dit zijn bijvoorbeeld vloerbedekkingen zoals laminaat, parket, tapijt of tegels. Wat goed om te weten is, is dat het gebruik van een ondervloer bepalend is voor de levensduur van uw laminaat- of parketvloer.

Als u bijvoorbeeld een rumoerig huis heeft, is het fijn om een goede ondervloer te kopen. Met de juiste ondervloer zorgt u ervoor dat het geluid beter wordt weerkaatst als er bijvoorbeeld meubels geduwd worden of muziek speelt. U bent dus verplicht om een goede ondervloer in huis te hebben om geluidsoverlast te voorkomen. Zowel uw buren als u hebben baat bij een geluidsabsorberende en isolerende ondervloer.

Wat zijn de voordelen van een ondervloer?

De grootste voordelen van ondervloeren zijn hun geluidsabsorberende en isolerende eigenschappen. In de winter zorgt de isolerende ondervloer ervoor dat het niet te koud wordt onder uw voeten. Hierdoor wordt de warmte ook op koudere dagen beter in huis opgeslagen, wat een positief effect heeft op de elektriciteitsrekening en uw portemonnee. Met een goede ondervloer met isolatie bent u ook beter in staat om optrekkend vocht te voorkomen, wat vooral van belang is in vochtige ruimtes zoals ruimtes met betonnen ondergronden en de begane grond. Daarnaast draagt de geluidsabsorberende ondervloer bij aan een stillere woning, waar vooral je buren van profiteren.

Hoe kies ik de juiste ondervloer?

Zit u te overwegen om isolatie in uw ondervloer te plaatsen? Dan zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden:

 • Type vloer: denk goed na over het type vloerbedekking. Elk type vloerbedekking heeft specifieke eisen, waardoor het aan te raden is om vooraf goed onderzoek te doen
 • Geluids- en warmteisolatie: zijn geluid en warmte redenen waarom u een ondervloer met isolatie wilt plaatsen? Met name in appartementen en bovenverdiepingen komt een isolerende ondervloer goed van pas. Let hierbij wel op het warmte-isolerend vermogen van uw vloer
 • Egaliserende vermogen: een ondervloer met egaliserende eigenschappen is aan te raden wanneer de ondervloer over kleine scheuren en hoogteverschillen beschikt. Dit zorgt er namelijk voor dat de vloer gelijk wordt. Tevens resulteert dit in een langere levensduur van de vloerbedekking
 • Zwevende vloer of verlijming: verschillende soorten vloeren hebben natuurlijk ook een andere installatiemethode. Controleer of de ondervloer compatibel is met de vloer die u wilt plaatsen
 • Persoonlijke voorkeur: natuurlijk is uw persoonlijke voorkeur ook van belang. Wilt u bijvoorbeeld een zachte of harde ondervloer? Kom langs in onze showroom in Toldijk, nabij Zutphen om verschillende ondervloeren te bekijken en voelen

Welke isolatiematerialen zijn er?

Bij Eco-bouwmaterialen bieden we meerdere soorten isolatie voor uw ondervloer aan. Enkele voorbeelden van de isolatiematerialen die wij in ons assortiment hebben, zijn:

 • Gutex: dit ademende en vochtregulerende isolatiemateriaal is gemaakt van houtvezels en is geschikt voor thermische en akoestische isolatie in woningen en gebouwen. Deze houtvezels zijn afkomstig van duurzaam beheerde bossen
 • Métisse: het isolatiemateriaal métisse wordt gemaakt van gerecyclede textielvezels. Deze vezels zijn afkomstig van gebruikte kleding en zijn een duurzaam alternatief voor traditioneel isolatiemateriaal. Maak de keuze voor ondervloer isolatie met métisse!
 • Hennep: ook hennepisolatie is een duurzame keuze. Dit natuurlijke en milieuvriendelijke type isolatiemateriaal is afkomstig van de hennepplant. De stengels van deze plant worden geoogst en vervolgens verwerkt tot hennepvezels, waar plaatmateriaal van wordt gemaakt

Duurzame ondervloer bestellen

Wilt u een duurzame ondervloer bestellen voor uw woning of kantoor? Bekijk het uitgebreide assortiment van Eco-bouwmaterialen en bestel direct in de webshop. Wilt u de materialen graag met eigen ogen zien? Maak een afspraak! Wij verwelkomen u graag in onze showroom in Toldijk, vlakbij Zutphen.

Heeft u specifieke vragen over een ondervloer of wilt u meer informatie ontvangen over vloerverwarming, natuurverf of leemstuc? U kunt met uw vragen bij de deskundigen van Eco-bouwmaterialen terecht. Zij geven u vrijblijvend advies en helpen u graag verder. Neem gerust contact op via het contactformulier. Verder zijn wij telefonisch te bereiken op 0575 432 336 of per e-mail via info@eco-bouwmaterialen.nl.

Veelgestelde vragen over ondervloeren

Wat voor ondervloeren zijn er?

Er zijn verschillende soorten ondervloeren beschikbaar, waaronder geluidsabsorberende en isolerende ondervloeren. Het is afhankelijk van uw behoeften en het type vloerbedekking. Neem gerust contact op via het contactformulier op uw wensen en behoeften te bespreken.

Wat is de beste ondervloer?

De beste ondervloer hangt af van je specifieke situatie en het type vloer dat je hebt of wilt installeren. Over het algemeen is een ondervloer met geluidsisolatie en vochtbestendigheid een goede keuze. Echter, voor hardhouten vloeren kan een dempende ondervloer de voorkeur hebben, terwijl bij tegelvloeren thermische isolatie belangrijk is.

Waar moet je op letten bij een ondervloer?

Bij het kiezen van een ondervloer is het belangrijk om te letten op:

 • Geschiktheid voor het vloertype: Zorg ervoor dat de ondervloer geschikt is voor het type vloerbedekking dat je hebt.
 • Geluidsisolatie: Als geluidsreductie belangrijk is, kies dan een ondervloer met goede geluidsisolerende eigenschappen.
 • Vochtbestendigheid: Controleer of de ondervloer vochtbestendig is, vooral in vochtige ruimtes zoals badkamers.
 • Dikte en hoogte: Bedenk hoeveel extra hoogte de ondervloer toevoegt en of dit van invloed kan zijn op deuren en drempels.
Welke isolatiematerialen biedt Eco-bouwmaterialen aan voor ondervloeren?

Bij Eco-bouwmaterialen kunt u kiezen uit verschillende duurzame isolatiematerialen voor ondervloeren, zoals Gutex (gemaakt van houtvezels), Métisse (geproduceerd uit gerecyclede textielvezels) en hennepisolatie (vervaardigd uit hennepvezels), die milieuvriendelijke opties bieden voor uw isolatiebehoeften.

13
De waardering van www.eco-bouwmaterialen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 5 reviews.