Gratis verzenden

Vanaf € 199,- in Nederland
* M.u.v. aanbieding big bag leem, OGB platen, Sono platen en Isohemp producten, hiervoor geldt geen gratis verzending. Voor overige isolatiematerialen en palletartikelen geldt gratis verzending vanaf EUR 1.500

Snelle levering

Binnen 3 werkdagen uw bestelling in huis

Klantenservice

Wij zijn elke werkdag telefonisch en per mail bereikbaar van 8.00 tot 17.00

Leemverf

Leemverf

Leemverf kopen voor een mooie natuurlijke afwerking in uw huis? Eco-bouwmaterialen heeft een mooie selectie 100% natuurlijke en ecologische leemverven voor u. De vraag naar natuurlijke verven is groot, gezien de vele gezondheidsvoordelen. In onze online webshop kunt u direct de ecologische producten van de merken Auro, Tierrafino en Ecotec kopen.

De voordelen van ecologische en natuurlijke leemverf zijn dat het damp-open (adment) is, geen giftige stoffen bevat en helpt bij het reguleren van vocht in huis. Daarnaast is het anti-statisch, gemakkelijk aan te brengen met een roller of kwast en geurloos tijdens het verwerken.

Wat is leemverf?

Het bestaat voornamelijk uit leem, water, krijt, zand en zetmeel. Pigmenten uit delfstoffen en oxiden geven de verf hun kleur. Daarnaast staat het bekend om de sfeervolle aardetinten. De verf van leem draagt bij aan een gezonder leefklimaat door onder andere de ademende werking. Dus leemverf is ideaal voor binnen schilderwerk, bijvoorbeeld in een woonhuis of kantoor.

Natuurlijke leem muurverf

Naast het damp-open karakter van deze ecologische verf is het ook vrij van chemische middelen. Dit betekent dus geen nare verflucht tijdens en na het verven. Het is de perfecte natuurlijke leem muurverf voor uw binnenmuren en plafonds. Uw binnen interieur wordt nog mooier dankzij onze leemverf.

Leem kleur verf

Voor welk merk kiest u: Ecotec, Auro of Tierrafino? En welke producten gaat u bestellen? Er valt uit zoveel te kiezen in onze webshop. U beslist niet alleen welk merk en welke producten, ook de kleur leem verf is van belang. Onze leemverf is in diverse kleuren beschikbaar.

Bent u er nog niet over uit welke kleur leemverf u wilt kopen? Bekijk dan onze kleuren kaart. Hier vindt u vast voldoende inspiratie voor uw binnen interieur. Een greep uit onze populairste producten:

Hoe kan ik binnen leemverf aanbrengen?

Alle leemverven in het assortiment van Eco-bouwmaterialen zijn binnen makkelijk zelf aan te brengen met een roller of kwast. Als eerste is het belangrijk dat de ondergrond schoon, vrij van vet, vrij van nicotine of lijmresten is. Vervolgens brengt u de verf goed in verschillende richtingen aan en bij voorkeur niet in banen.

Mengen met water

Verdun verf van leem met maximaal 10% water. Het mengen met water is met name aan te raden als leemstuc de ondergrond is. Het water zorgt ervoor dat de verf soepeler smeert. Ten slotte heeft leemverf tijd nodig om te drogen. Pas dan kan men zien dat het een mooie egaal gekleurd oppervlak is.

In hoeveel lagen wordt het aangebracht?

Twee dun aangebrachte lagen verf geven een betere dekking dan een dik aangebrachte laag. Echter, als Ecotec leemverf voldoende dekkend wordt aangebracht kan één enkele laag voldoende zijn. Met Tierrafino I-paint is het altijd noodzakelijk om twee lagen aan te brengen voor een goede dekking, ongeacht de ondergrond.

Belangrijke aandachtspunten

Lees, voordat u de leemverf aanbrengt, altijd goed de bijgevoegde instructies. Houdt daarnaast bij het aanbrengen van deze natuurlijke, ecologische verf rekening met onderstaande punten.

  • Brengt u leemverf aan op (basis) leemstuc? Bevochtig dan eerst het oppervlakte met water en een plantenspuit. Dit zorgt ervoor dat de leemstuc het vocht uit de verf niet te snel opneemt;
  • Breng Tierrafino I-paint in twee lagen aan ongeacht de ondergrond;
  • Bij Ecotec verf kan men volstaan met 1 laag, mits goed dekkend aangebracht;
  • Het spuiten van Tierrafino I-paint en Ecotec verf is mogelijk. Dit is niet mogelijk bij Tierrafino T-paint.

Geschikt voor hout en MDF

Niet alle leemverven zijn geschikt om op hout aan te brengen. De verf van Ecotec kan door de sterke dekking en hechting ook over hout (meubels, keukens, balken etc.) en MDF geschilderd worden. De leemverf kan eventueel extra beschermd worden door het aanbrengen van een beschermlaag genaamd Clay protect.

De prijs van leemverf

In onze webshop kunt u eenvoudig de prijs van leemverf raadplegen. Onze producten worden altijd weergegeven met prijs per product of prijs per vierkante meter. Zo is het voor u altijd duidelijk wat de prijs is van uw gewenste leemverf.

Direct leemverf kopen?

Hier in de webshop van Eco-bouwmaterialen kunt u terecht voor de kwalitatieve ecologische leem muurverf van Ecotec en Tierrafino. Beide merken zijn in een prachtig kleurenpallet verkrijgbaar. Bent u nog niet zeker van de kleur? Bezoek dan onze showroom in Toldijk (nabij Zutphen, Gelderland), waar u alle producten op uw gemak kunt bekijken.

Als u advies wenst of vragen voor ons heeft, kunt u onze experts bereiken via 0575 432 336. Of stuur een e-mail naar info@eco-bouwmaterialen.nl. Wilt u een totaal offerte aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Naast de leemverf van Ecotec en Tierrafino hebben wij een breed assortiment andere natuurlijke verven. In onze webshop kunt u terecht voor:

  • Kalkverf van Auro;
  • Natuurverf van Keim;
  • Verf op waterbasis van Ecotec;
  • Verf op lijnoliebasis van Uula;
  • Natuurlijke beitsen en nog veel meer.

U kunt bij ons rekenen op scherpe prijzen en een snelle levering. Eco-bouwmaterialen, expert in natuurlijke leemverf!

Wat is leemverf?

Leemverf bestaat voornamelijk uit leem, water, krijt, zand en zetmeel. Pigmenten uit delfstoffen en oxiden geven de verf kleur. Daarnaast staat leemverf bekend om de sfeervolle aardetinten. De verf draagt bij aan een gezonder leefklimaat door onder andere de ademende werking. Ideaal dus voor in een woonhuis of kantoor. Naast het damp-open karakter van deze ecologische verf is het ook vrij van chemische middelen. Dit betekent dus geen nare verflucht tijdens en na het verven. Een perfecte natuurlijke verf voor muren en plafonds in uw interieur! In de webshop van Eco-bouwmaterialen kunt u terecht voor de kwalitatieve leemverven van Tierrafino en Ecotec.

Hoe leemverf aan te brengen?

Alle leemverven in het assortiment van Eco-bouwmaterialen zijn makkelijk zelf aan te brengen met een roller of kwast. Allereerst is het belangrijk dat de ondergrond schoon, vrij van vet, vrij van nicotine of lijmresten is. Vervolgens breng je de verf goed in verschillende richtingen aan en bij voorkeur niet in banen. Verdun verf van leem met maximaal 10% water. Het mengen met water is met name aan te raden als leemstuc de ondergrond is. Het water zorgt ervoor dat de verf soepeler smeert. Ten slotte heeft leemverf tijd nodig om te drogen, pas dan kan men zien dat het een mooie egaal gekleurd oppervlak is.

Op welke ondergrond kan leemverf worden aangebracht?

Leemverf kan op veel verschillende ondergronden worden aangebracht, zoals beton, metselwerk en pleisters, behang, giprocplaten, stofbespanning etc. Eerst controleert u of de ondergrond schoon, vrij van vet, vrij van nicotine of lijmresten is. Gebruik Tierrafino contactprimer fine bij een sterk zuigende ondergrond, zoals nieuwe gipsstuc wanden. Daarna brengt u de leemverf aan met een roller of kwast. Wilt u graag leemverf op MDF, houten meubels, balken en keukens aanbrengen? Kies dan voor de kwalitatieve leemverf van Ecotec. Door het hoge gehalte van 25% leem heeft deze verf een krachtige hechting.

17
De waardering van www.eco-bouwmaterialen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 5 reviews.