Gratis verzenden

Vanaf € 199,- in Nederland
* M.u.v. aanbieding big bag leem, OGB platen, Sono platen en Isohemp producten, hiervoor geldt geen gratis verzending. Voor overige isolatiematerialen en palletartikelen geldt gratis verzending vanaf EUR 1.500

Snelle levering

Binnen 3 werkdagen uw bestelling in huis

Klantenservice

Wij zijn elke werkdag telefonisch en per mail bereikbaar van 8.00 tot 17.00

Kalkverf

Kalkverf

Verfraai uw interieur met de natuurlijke, milieuvriendelijke en ecologische kalkverf van Auro. Kalkverf heeft een natuurlijke uitstraling en de unieke kleurschakeringen geven een authentieke sfeer aan uw interieur. De grootste voordelen van kalkverf zijn, naast de mooie natuurlijke uitstraling, dat het dampdoorlatend is, schimmelvorming tegen gaat en geuren neutraliseert. Kalkverf is een goede keuze bij nieuwbouw, maar ook zeer geschikt voor renovaties van bijvoorbeeld historische gebouwen. Kalkverf hecht op alle minerale ondergronden, maar ook op gipsplaten, behang en leem. De kalkverf van Auro is verkrijgbaar in een verscheidenheid aan kleuren

Kalkverf is een natuurlijke verf op basis van gebluste kalk en pigmenten. Deze eeuwenoude techniek wordt al decennialang gebruikt en staat bekend om zijn ademende eigenschappen, waardoor het ideaal is voor zowel historische restauraties als moderne interieurs.

Waarom kiezen voor kalkverf?

De grootste voordelen van kalkverf zijn, naast de mooie natuurlijke uitstraling, dat het dampdoorlatend is, schimmelvorming tegen gaat en geuren neutraliseert. Kalkverf is een goede keuze bij nieuwbouw, maar ook zeer geschikt voor renovaties van bijvoorbeeld historische gebouwen. Kalkverf hecht op alle minerale ondergronden, maar ook op gipsplaten, behang en leem.

Verder biedt kalkverf van Auro een uitstekende dekking. Kalkverf is waterdamp doorlatend en onbrandbaar, wat de verf ook een stuk veiliger en milieuvriendelijker maakt. Ook in natte ruimten, zoals badkamers, is kalkverf zeer geschikt. De verf is zelfs bacterie-en schimmelwerend.

Voordelen van Kalkverf

  1. Milieuvriendelijkheid: Kalkverf bevat geen schadelijke chemicaliën, waardoor het een duurzame keuze is voor zowel uw gezondheid als het milieu.
  2. Ademend vermogen: De poreuze structuur van kalkverf zorgt ervoor dat vocht kan ontsnappen, wat schimmelvorming voorkomt en de luchtkwaliteit in uw huis verbetert.
  3. Duurzaamheid: Kalkverf is van nature duurzaam en blijft lang mooi, waardoor u minder vaak hoeft te schilderen.

Kleuren kalkverf

De kalkverf van Auro is verkrijgbaar in een verscheidenheid aan kleuren. U kunt kiezen uit verschillende kleurschakeringen van geel, terracotta, oxiderood, lichtblauw, groen, bruin en antraciet.

Verftechnieken kalkverf

Voor het aanbrengen van kalkverf kunt u diverse technieken gebruiken. Om een wolkeneffect te verkrijgen, brengt u de verf in draaiende bewegingen aan met een kalkkwast, doek of spons. Voor een streperig effect brengt u de verf onregelmatig aan door met een kalkkwast strepen van het plafond tot aan de plint te trekken. Dit hoeven zeker geen strakke lijnen te zijn, maar het is maar net welk effect u wilt creëren. Wilt u juist een wildverband van strepen creëren? Dan gaat u kriskas over de muur te werk met een kalkkwast. Deze drie technieken zijn de meest gebruikte toepassingen voor het aanbrengen van kalkverf. Natuurlijk bent u vrij in het kiezen van een techniek, want elke verftechniek geeft een ander resultaat. Ga daarom altijd na welk resultaat u wilt behalen en pas uw schildermateriaal (kwasten e.d.) daarop aan.

Het aanbrengen van kalkverf

Het aanbrengen van kalkverf vereist enige expertise. Volg deze stappen voor een optimaal resultaat:

1. Ondergrond Voorbereiden

Zorg voor een schone en egale ondergrond voordat u begint. Verwijder eventuele oude verflagen en vul gaten en scheuren.

2. Aanbrengen van de Kalkverf

Breng de kalkverf gelijkmatig aan met een kalkkwast. Werk in dunne lagen en laat elke laag goed drogen.

3. Afwerking

Overweeg een afwerklaag voor extra bescherming. Dit kan variëren van een transparante was tot een matte vernis.

Kalkverf kopen?

Bekijk dan het assortiment van onze natuurverven op Eco-bouwmaterialen en bestel direct uw isolatiemateriaal in de webshop. Wilt u de verf of kleur graag met eigen ogen zien? Maak een afspraak en kom langs in onze showroom in Toldijk (vlakbij Zutphen).

U kunt met uw vragen bij de deskundigen van Eco-bouwmaterialen terecht. Zij geven u vrijblijvend advies en helpen u graag verder. Wij zijn telefonisch te bereiken op 0575 432 336 of per mail op info@eco-bouwmaterialen.nl

Wat is kalkverf?

Kalkverf is een verfsoort die wordt gemaakt van gebluste kalk en natuurlijke pigmenten. Het staat bekend om zijn matte uitstraling en authentieke, minerale karakter. De verf is dampdoorlatend en gaat schimmelvorming tegen.

Waar kan kalkverf worden toegepast?

Kalkverf kan op verschillende ondergronden worden toegepast, zoals muren, plafonds en hout. Daarnaast is het toepasbaar op gipsplaten, behang en leem. Het is alleen geschikt voor zowel binnentoepassingen.

Hoe wordt kalkverf aangebracht?

Kalkverf wordt doorgaans in meerdere dunne lagen aangebracht. Het is belangrijk om de verf gelijkmatig te verdelen voor een mooi resultaat. Het droogproces zorgt voor het kenmerkende matte effect.

Welk voordeel biedt kalkverf ten opzichte van andere verfsoorten?

Kalkverf heeft het voordeel dat het een ademende verf is, waardoor het vochtregulerend is. Het creëert een natuurlijke uitstraling en kan subtiele kleurnuances vertonen, wat het een geliefde keuze maakt voor wie een unieke, authentieke look wil bereiken.

12
De waardering van www.eco-bouwmaterialen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 5 reviews.