Gratis verzenden

Vanaf € 199,- in Nederland
* M.u.v. aanbieding big bag leem, OGB platen, Sono platen en Isohemp producten, hiervoor geldt geen gratis verzending. Voor overige isolatiematerialen en palletartikelen geldt gratis verzending vanaf EUR 1.500

Snelle levering

Binnen 3 werkdagen uw bestelling in huis

Klantenservice

Wij zijn elke werkdag telefonisch en per mail bereikbaar van 8.00 tot 17.00

Katoen isolatie

Métisse PM katoen isolatie 25kg/m3, pallet

Oorspronkelijke prijs was: €568.84 – €621.82.Huidige prijs is: €520.75 – €559.64.
Actie!

Métisse PRT katoen isolatie 20kg/m3, pallet

Oorspronkelijke prijs was: €481.52 – €557.21.Huidige prijs is: €433.37 – €501.50.
Actie!

Métisse PMA katoen isolatie 45kg/m3, pallet

Oorspronkelijke prijs was: €1,119.87 – €1,156.25.Huidige prijs is: €1,007.00 – €1,040.63.
Actie!
Akoestische isolatie
Akoestische isolatie
Akoestische isolatie

RenoBlue

1,108.001,460.00
Akoestische isolatie

Katoen isolatie

Eco-bouwmaterialen heeft een breed assortiment natuurlijke en duurzame isolatiematerialen, waaronder Métisse isolatie. Doordat Eco-bouwmaterialen al meer dan 15 jaar werkt met natuurlijke isolatiematerialen kunnen wij u deskundig adviseren. Naast Métisse katoenisolatie biedt Eco-bouwmaterialen u een ruime keuze aan isolatiemateriaal, zoals hennep isolatie, houtvezel isolatie, schapenwol isolatie en vlas isolatie. Wanneer u dus op zoek bent naar duurzame en milieuvriendelijke isolatie bent u bij Eco-bouwmaterialen aan het juiste adres. Bekijk snel het complete aanbod in de webshop. Wilt u graag het isolatiemateriaal in het echt bekijken, bezoek dan onze showroom in Toldijk (nabij Zutphen).

Wat is katoenisolatie?

Katoenisolatie, ook wel bekend als katoenvezelisolatie, is een duurzaam alternatief voor traditionele isolatiematerialen zoals glasvezel en schuim. Het wordt gemaakt van gerecyclede katoenvezels, wat betekent dat het een herbestemming geeft aan textielafval en bijdraagt aan het verminderen van onze ecologische voetafdruk.

Isoleren met katoenisolatie

Wanneer u op zoek bent naar natuurlijke isolatie, is katoen isolatie uitermate geschikt. Métisse is een duurzame oplossing voor dakisolatie, wandisolatie en vloerisolatie. Op het gebied van geluidsisolatie heeft Métisse een aantal producten die sterk geluidsisolerend zijn, tot wel 95%. De hoogwaardige katoen isolatie van Metisse wordt gemaakt van oude ingezamelde kleding en is DUBOkeur gecertificeerd. Metisse isolatie is zeer vormvast, flexibel en sterk en is verkrijgbaar in platen en rollen. Het voordeel van Metisse isolatie is dat u geen extra damprem hoeft aan te brengen. Door het gebruik van natuurlijke en damp-open isolatiematerialen wordt uw woning energiezuiniger en verbeterd u uw leefklimaat. Goed voor uzelf, maar ook voor uw portemonnee!

Toepassingen van katoenisolatie

Katoenisolatie kan op verschillende manieren worden toegepast:

 1. Wandisolatie
  • Katoenisolatie wordt vaak gebruikt om binnenmuren en buitengevels te isoleren. Het zorgt voor een uniforme en effectieve isolatielaag.
 2. Dakisolatie
  • Een goed geïsoleerd dak is essentieel voor energie-efficiëntie. Katoenisolatie kan naadloos worden geïnstalleerd om warmteverlies via het dak te minimaliseren.
 3. Vloerisolatie
  • Voor een comfortabele vloer en lagere energiekosten kunt u katoenisolatie onder de vloer aanbrengen.

Voordelen duurzame isolatiematerialen

Duurzame isolatiematerialen, zoals katoen isolatie, brengen veel voordelen met zich mee. Niet alleen het milieu is bij duurzame isolatiematerialen gebaat, maar u ook! De voordelen van de natuurlijke isolatiematerialen van Métisse bij Eco-bouwmaterialen op een rij:

 • Uitstekende isolerende eigenschappen;
 • Sterk geluidsisolerend tot wel 95% geluidsabsorberend;
  • Naast thermische isolatie biedt katoenisolatie ook uitstekende geluidsabsorberende eigenschappen. Het helpt om geluidsoverlast van buitenaf te verminderen en zorgt voor een rustige en vredige leefomgeving.
 • Aangenaam leefklimaat;
 • Damp-open;
 • Vochtregulerend;
 • Weerstand tegen schimmels;
 • Thermisch isolerend;
 • Winterwarm en zomerkoel;
  • Katoenisolatie staat bekend om zijn hoge isolatiewaarde. Het biedt een uitstekende thermische bescherming, waardoor uw huis warm blijft in de winter en koel in de zomer. Dit vertaalt zich in aanzienlijke energiebesparingen en lagere verwarmings- en koelingskosten.
 • Duurzaam;
  • Als u om het milieu geeft, is katoenisolatie de juiste keuze. Door te kiezen voor een product dat is gemaakt van gerecyclede materialen, draagt u bij aan het verminderen van afval en het behoud van natuurlijke hulpbronnen.
 • Brandveilig.

Hoe brengt u katoenisolatie aan?

Het installeren van katoenisolatie is een relatief eenvoudig proces dat door professionals kan worden uitgevoerd. Het wordt meestal geleverd in rollen of vellen die op maat kunnen worden gesneden voor uw specifieke isolatiebehoeften.

Métisse katoenisolatie kopen?

Bent u overtuigd van werking van de duurzame en natuurlijke isolatie van Eco-bouwmaterialen en wilt u katoenisolatie kopen? Bekijk dan het assortiment van Eco-bouwmaterialen en bestel direct uw isolatiemateriaal in de webshop. Wilt u de materialen graag met eigen ogen zien? Maak een afspraak en kom langs in onze showroom in Toldijk (vlakbij Zutphen).

U kunt met uw vragen bij de deskundigen van Eco-bouwmaterialen terecht. Zij geven u vrijblijvend advies en helpen u graag verder. Wij zijn telefonisch te bereiken op 0575 432 336 of per mail op info@eco-bouwmaterialen.nl

Wat is katoenisolatie?

Katoenisolatie is een milieuvriendelijk isolatiemateriaal gemaakt van gerecyclede katoenvezels. Het biedt thermische en akoestische isolatie voor gebouwen.

Hoe wordt katoenisolatie geïnstalleerd?

Katoenisolatie kan worden geïnstalleerd door het direct in wanden, plafonds of vloeren te plaatsen, of door het te blazen of te spuiten in holle ruimtes. Het is belangrijk om een professional in te schakelen voor een juiste installatie.

Is katoenisolatie duurzaam?

Ja, katoenisolatie is duurzaam omdat het wordt gemaakt van gerecyclede katoenvezels en geen schadelijke chemicaliën bevat. Het is een ecologisch verantwoorde keuze voor isolatie.

Hoe goed isoleert katoen?

In vergelijking met andere isolatiematerialen, heeft katoenisolatie een erg goede isolatiewaarde. Bij katoen ligt de isolatiewaarde tussen de 0,039 en 0,042. Hier geldt; hoe lager hoe beter.

9
De waardering van www.eco-bouwmaterialen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 5 reviews.