Gratis verzenden

Vanaf € 199,- in Nederland
* M.u.v. aanbieding big bag leem, OGB platen, Sono platen en Isohemp producten, hiervoor geldt geen gratis verzending. Voor overige isolatiematerialen en palletartikelen geldt gratis verzending vanaf EUR 1.500

Snelle levering

Binnen 3 werkdagen uw bestelling in huis

Klantenservice

Wij zijn elke werkdag telefonisch en per mail bereikbaar van 8.00 tot 17.00

Cellulose isolatie

Wat is celluloseisolatie?

Cellulose is een van de milieuvriendelijke isolatiematerialen met een positieve Co2 afdruk en vrij van schadelijke boorzouten. Dit isolatiemateriaal bestaat uit wollige cellulosevlokken van gerecycled krantenpapier. Het isolatiemateriaal staat ook wel bekend staat als papiervlokken. Deze vlokken worden als droge inblaas-isolatie verwerkt in holle constructies (zoals een vloer, plafond, dak, holle wand, of binnengevel). Cellulose heeft een zeer goede isolatiewaarde (van 0.037 W/mK) en beschermt houten constructies optimaal tegen vochtschade en brand.

Door een soortgelijke vochtdynamiek als hout, trekt cellulose vocht uit de omliggende balken. Hiermee zorgt u ervoor dat houten constructief in bijvoorbeeld monumentale panden extra beschermt.

De voordelen van de cellulose isolatiematerialen van Eco-bouwmaterialen op een rij:

 • Gezond en comfortabel binnenklimaat;
 • Koel in de zomer, warm in de winter;
 • Aangename rust in de woon- en werkruimtes;
 • Brandvertragend;
 • Damp-open;
 • Vochtregulerend;
 • Goede akoestische isolatie;
 • Geeft geen irritatie aan huid en luchtwegen;
 • Makkelijk te verwerken;
 • Uitstekende isolatie eigenschappen;
 • Goed voor mens en milieu.

In vergelijking met traditionele isolatiematerialen heeft celluloseisolatie een aanzienlijk lagere milieubelasting. Het gebruik van gerecycled papier draagt bij aan het verminderen van afval en bevordert een circulaire economie. De papiervlokken zijn veelzijdig toe te passen in en zorgen voor een uitstekende isolatiewaarde. De celluloseisolatie wordt toegepast door middel van inblazen in zowel muren, schuine oppervlakken, plafonds en vloeren. Bij toepassing op verticale oppervlakken of muren wordt een natuurlijke kleefstof toegevoegd zodat het materiaal goed hecht. Door de vezelige structuur van de isolatie kan het zich probleemloos vormen om balken, leidingen en andere objecten.

Aanbrengen celluloseisolatie

Het installatieproces van celluloseisolatie moet op een nauwkeurige manier gebeuren, zorg daarom voor een goede voorbereiding door middel van de volgende stappen

 1. Inspectie van de huidige isolatie: heeft u nog oude, bestaande isolatie in de te isoleren ruimte? Verwijder dan het oude isolatiemateriaal.
 2. Voorbereiding van de ruimte(s): zorg ervoor dat te isoleren ruimte vrij is van obstakels om een gelijkmatige verdeling en hechting van het isolatiemateriaal mogelijk te maken
 3. Applicatie: breng het isolatiemateriaal gelijkmatig aan, waarbij wordt gezorgd dat alle holtes en hoeken goed gevuld zijn.
 4. Controle: controleer of de vereiste isolatiedikte is bereikt om optimale energie-efficiëntie te garanderen.

Thermische prestaties

Een van de opvallende kenmerken van celluloseisolatie is de uitstekende thermische prestatie. De isolatievlokken vullen nauwkeurig alle hoeken en gaten, waardoor warmteverlies tot een minimum wordt beperkt. Deze eigenschap resulteert in een energiezuiniger gebouw en draagt bij aan het behalen van duurzaamheidsdoelen.

Brandwerendheid en veiligheid

Veiligheid is van het grootste belang. Naast het ecologische aspect, biedt celluloseisolatie niet alleen thermische voordelen maar is ook brandvertragend. Bij 100 millimeter isolatie, valt celluloseisolatie in brandklasse B, een weinig ontvlambaar materiaal. Dit verhoogt de algehele veiligheid van uw huis of gebouw.

Bestel direct cellulose isolatie in onze webshop

Bent u overtuigd van werking van de duurzame en natuurlijke isolatie van Eco-bouwmaterialen en wilt u cellulose isolatie kopen? Bekijk dan het assortiment van Eco-bouwmaterialen en bestel direct uw isolatiemateriaal in de webshop. Wilt u de materialen graag met eigen ogen zien? Maak een afspraak en kom langs in onze showroom in Toldijk (vlakbij Zutphen).

U kunt met uw vragen bij de deskundigen van Eco-bouwmaterialen terecht. Zij geven u vrijblijvend advies en helpen u graag verder. Wij zijn telefonisch te bereiken op 0575 432 336 of per mail op info@eco-bouwmaterialen.nl

Wat is cellulose isolatie?

Cellulose isolatie is een duurzaam bouwmateriaal gemaakt van gerecycled krantenpapier. Het wordt gebruikt als isolatiemateriaal voor wanden, daken en vloeren.

Hoe effectief is cellulose isolatie in vergelijking met andere isolatiematerialen?

Cellulose isolatie heeft uitstekende isolerende eigenschappen en presteert vergelijkbaar of zelfs beter dan traditionele isolatiematerialen. Het biedt een hoge thermische weerstand en helpt energie-efficiëntie te verbeteren.

Is cellulose isolatie veilig voor gebruik in woningen?

Ja, cellulose isolatie is veilig en milieuvriendelijk. Het bevat geen schadelijke chemicaliën en is niet giftig. Bovendien is het brandvertragend behandeld om de veiligheid te waarborgen.

Wat maakt cellulose isolatie een milieuvriendelijke keuze voor duurzaam bouwen?

Cellulose isolatie is milieuvriendelijk omdat het is gemaakt van gerecycled krantenpapier en weinig energie vereist bij de productie. Het draagt bij aan het verminderen van afval en het bevorderen van duurzaam bouwen. Naast cellulose isolatie heeft Eco-bouwmaterialen ook nog andere ecologische isolatiematerialen en soorten geluidsisolatie.

5
De waardering van www.eco-bouwmaterialen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 5 reviews.