Gratis verzenden

Vanaf € 199,- in Nederland
* M.u.v. aanbieding big bag leem, OGB platen, Sono platen en Isohemp producten, hiervoor geldt geen gratis verzending. Voor overige isolatiematerialen en palletartikelen geldt gratis verzending vanaf EUR 1.500

Snelle levering

Binnen 3 werkdagen uw bestelling in huis

Klantenservice

Wij zijn elke werkdag telefonisch en per mail bereikbaar van 8.00 tot 17.00

Betonstuc

Betonstuc kopen

Betonstuc is te gebruiken als afwerking van uw keuken, toilet, badkamer of vloer. Het geeft niet alleen een mooie, natuurlijke en sfeervolle uitstraling aan badkamers en keukens. Ook kan het stucwerk op bijna iedere ondergrond worden aangebracht. Het is een hoogwaardig pleistermateriaal waarmee u onder andere uw wand, vloer, badkamer en aanrecht een strakke en stoere betonlook kunt geven. Daarnaast kan een laag betonstuc heel wat verduren. Lees meer over betonstuc.

Wat is betonstuc?

Betonstuc wordt ook wel beton ciré genoemd. De letterlijke vertaling van beton ciré vanuit het Frans is ‘geboend’ of ‘geweven’ beton. Het stucwerk is een cementgebonden afwerkstuc dat bestaat uit cement, hars en betondeeltjes. Om een kleur aan de betonstuc toe te voegen, wordt pigmentpoeder gebruikt. De waterdichtheid wordt verkregen door de uiteindelijke beschermende coating. Zo is betonstuc op zich niet de vloer, maar is het een afwerkingslaag die een betonlook geeft. Deze gietvloer is een stijlvolle keuze voor elke woning en naast dat het onderhoudsvriendelijk is, is het ook nog eens sterk en waterdicht.

De voordelen van betonstuc

Wij hebben de voordelen van betonstuc op een rijtje gezet:

 • Water- en vloeistofdicht
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Voegloos
 • Slijtvast
 • Schimmelwerend

Deze eigenschappen maakt dat betonstuc ideaal is als stuc in de badkamer, keuken, toilet en op de vloer. Maar ook voor trappen, houtkachels, meubelen, tuinmeubelen, stoomcabiness en sauna’s kunt u dit materiaal gebruiken. U merkt het: de mogelijkheden zijn eindeloos.

De nadelen van betonstuc

Echter heeft betonstuc ook nadelen:

 • Neemt veel tijd in beslag
 • Niet overal geschikt voor
 • Prijs

Het stucwerk zelf aanbrengen

U kunt zelf uw betonstuc aanbrengen op de vloer in uw badkamer of toilet. Wij ondersteunen u hier graag bij. Derhalve vindt u bij onze producten de verwerkingsvoorschriften terug, waarin u kunt lezen hoe het proces werkt. Bestudeer de verwerkinginstructies nauwkeurig, zodat u weet wat u nodig heeft voor een juiste ondergrond. Wilt u liever dat een van onze ervaren medewerkers betonstuc komt aanbrengen? Informeer dan naar de mogelijkheden.

Welke ondergrond is geschikt voor betonstuc?

Vraagt u zich af welke ondergrond geschikt is voor betonstuc en wilt u daar graag voorbereid op zijn? In principe is het mogelijk om betonstuc op iedere ondergrond toe te passen. Voor wanden geldt dat tegelwanden en plaatmateriaal perfect zijn. Wilt u betonstuc toepassen op uw vloer? Dan zijn een bestaande tegelvloer of cementvloer prima. Echter is het niet mogelijk om betonstuc rechtstreeks op hout aan te brengen. De dikte van de betonstuc laag die op de vloer wordt gegoten, is zo’n 2 à 3 mm.

Betonstuc voor een moderne en industriële uitstraling

Hoe u een stoere en moderne uitstraling verwezenlijkt in uw woning? Natuurlijk met betonstuc! Betonstuc is dé trend van het moment wanneer het gaat om woningbouw. Wanneer u voor beton ciré kiest, kiest u voor esthetiek en duurzaamheid. Houdt u van landelijk en warm? Of wilt u juist voor een industriële betonlook gaan? Betonstuc geeft uw woning de moderne look en feel die zo geliefd is en is gemakkelijk te combineren met elke woonstijl.

Bij betonstuc zijn er verschillende structuren mogelijk. Dit is afhankelijk van hoe groot de betondeeltjes zijn. Zo heeft u de keuze uit een robuuste en grove uitstraling of een gladde en vloeiende look. Bij betonstuc geldt dat hoe gladder de afwerking is, hoe eenvoudiger het onderhoud is. Daarentegen geldt ook dat hoe grover de afwerking is, hoe beter de anti-slipwerking is van uw betonstuc.</>

Stuc in 50 kleuren

Basebeton en beton ciré is verkrijgbaar in 50 verschillende kleuren. Zo is er altijd wel een passende kleur te vinden. Het kleurenpalet bevat prachtige natuurkleuren, zoals aardetinten en pasteltinten. Maar ook de veel toegepaste betonlook Beton Ciré Originale heeft een effect die een ruimte er levendiger uit laat zien. Wilt u graag een rustigere uitstraling? Kies dan voor beton ciré. Bekijk direct het assortiment in de webshop van Eco-bouwmaterialen.

Vindt u het lastig om een kleur te kiezen? In de showroom van Eco-bouwmaterialen in Toldijk (nabij Zutphen) kunt u veel verschillende kleurstalen bekijken en eventueel kleurmonsters van de gewenste kleur meenemen.

Betonstuc in toilet, badkamer of keuken

Het materiaal is speciaal ontwikkeld voor het gebruik in natte ruimtes, denk hierbij aan badkamer, keuken en toilet. Bovendien geeft betonstuc in uw keuken, badkamer of toilet nog meer voordelen. Zo kan het bestaande tegelwerk in de badkamer gewoon blijven zitten. Daarnaast is de stuc praktisch in gebruik, hygiënisch, vlekbestendig en onderhoudsvriendelijk. Ook betonstuc op uw vloer aanbrengen is het overwegen waard. Het stucwerk is sterk, flexibel en niet scheurgevoelig. De stuc is uitermate geschikt in combinatie met vloerverwarming. Wilt u een inloopdouche in uw badkamer? Betonstuc is dan zeker geschikt.

Enkele voorbeelden waar betonstuc de ideale toepassing voor is:

 • Finoven
 • Sauna
 • Tafelblad of aanrechtblad
 • Buitenmeubelen
 • Openhaard
 • Garage

Betonstuc op de buitenmuur

Heeft u stuc nodig om een buitenmuur af te werken? Ook buiten is betonstuc ideaal te gebruiken als afwerking van wanden of muren. Dat komt ook doordat het waterresistent is. Daarnaast is het kalkcement alkalisch en dus schimmelwerend. In de meeste gevallen wordt er een laag betonstuc op een buitenmuur aangebracht omdat het niet in een goede staat is. Uiteraard wilt u voorkomen dat er later barsten of scheuren in uw stuclaag komen. Het stucen van buitenmuren moet daarom door een specialistische vakman aan worden gebracht, waarbij Eco-bouwmaterialen u kan helpen. Zo voorkomt u dat de altijd wisselende weersomstandigheden geen invloed hebben op uw betonstuc en u er nog jarenlang van geniet.

Alle benodigdheden

Om optimaal te kunnen genieten van uw betonstuc wand of vloer, is de onderhoud hiervan zeer belangrijk. In onze webshop zijn verschillende onderhoudsmiddelen te verkrijgen. Deze niet agressieve middelen zorgen voor de onderhoud en bescherming van de vloer of wand. Ook de coating ten behoeve van beton ciré en kitchen protect voor het sealen van keukenaanrecht en/of wand is te vinden in onze webshop. Deze coating is belangrijk zodat er geen vocht of vuil in het betonstuc kan trekken. Daarnaast kunt u ook bij ons terecht voor andere stuc gerelateerde gereedschappen en een MCG primer.

Middelen die u het beste kunt vermijden bij uw betonstuc, zijn antikalk- en bleekmiddelen en chloor omdat ze de coating aan kunnen tasten. Zijn de middelen toch wel nodig? Zorg er dan voor dat u het betonstuc direct na gebruik met voldoende water afspoelt.

Kosten betonstuc per product of m²

Wilt u graag weten wat de prijs is van dit materiaal? In de webshop van Eco-bouwmaterialen kunt u gemakkelijk de prijzen van de betonstuc per m² bekijken en berekenen hoeveel materiaal u nodig heeft voor uw project. De prijs per m² is voor iedere kleur hetzelfde. Heeft u veel m² stuc nodig voor uw project? Dan raden we u aan om contact op te nemen. Dit is omdat geen een situatie hetzelfde is en de betonstuc prijzen daar sterk afhankelijk van zijn.

Eco-bouwmaterialen: voor natuurlijke en duurzame bouw

Wij vinden het zeer belangrijk dat ecologische bouwmaterialen duurzaam én betaalbaar zijn. Bouwmaterialen zijn zaken zoals de verschillende soorten stucmateriaal, natuurverf en isolatiemateriaal. Basisleem is mooi materiaal dat geschikt is voor een moderne inrichting. Leem zorgt voor een warme textuur en brengt sfeer in huis. Basisleem is voornamelijk ideaal voor muren, houtkachels, plafonds, finovens en zelfs in combinatie met wandverwarming. Ons basisleem is van het merk Tierrafino.

Bij een duurzaam huis hoort uiteraard ook duurzaam isolatiemateriaal. In ons assortiment vindt u verschillende soorten producten die bij kunnen dragen aan veilige en ecologische geluidsisolatie. In de muren kunt u ervoor kiezen om isovlas of Gutex houtvezel te gebruiken om geluid te absorberen en dempen. Wilt u uw vloer isoleren tegen geluid? Dan zijn vloerplaten wellicht een geschikte keuze voor zoldervloeren, verdiepingsvloeren of een vloer in een schuur.

Bestel beton ciré in onze webshop

Bekijk het betonstuc assortiment van Eco-bouwmaterialen en bestel direct uw benodigdheden in onze webshop. Wilt u graag advies of een totaal offerte, dan kunt u contact opnemen met één van onze experts via 0575 432 336 of info@eco-bouwmaterialen.nl.

Wilt u graag de betonstuc producten in het echt zien? Dan bent u van harte welkom in onze showroom in Toldijk (nabij Zutphen). Bij ons kunt u rekenen op deskundig advies, scherpe prijzen en een snelle levering.

Wat is betonstuc?

Betonstuc is een cementgebonden afwerkstuc dat bestaat uit cement, hars en betondeeltjes. De waterdichtheid wordt verkregen door de uiteindelijke beschermende coating. Betonstuc is water- en vloeistofdicht, onderhoudsvriendelijk, voegloos, slijtvast en schimmelwerend. Deze eigenschappen maken het ideaal voor badkamers, maar ook keukens, trappen, vloeren, houtkachels, meubelen, tuinmeubelen, stoomcabine’s, sauna’s etc. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Hoe breng je betonstuc aan?

U kunt zelf uw beton stuc aanbrengen op wanden en vloeren, Eco-bouwmaterialen ondersteunt u hier graag bij. Onze Ecowall BaseBeton betonstuc bijvoorbeeld is een kant en klare betonstuc mix die verdeeld zit in 2 verschillende verpakkingen. De eerste is geschikt voor de 1e laag, de 2e is voor de 2e afwerklaag. Makkelijker bestaat niet, dus niet meer zelf mixen of afmeten, maar direct aan de slag!

Bij alle producten vindt u de verwerkingsvoorschriften terug waarin u kunt lezen hoe het proces precies werkt. Wij geven ook workshops in het aanbrengen van betonstuc!

Op welke ondergronden kun je betonstuc aanbrengen?

Betonstuc is op vrijwel iedere stabiele ondergrond aan te brengen door zijn hoogwaardige kwaliteit. Denk hierbij aan gipsplaten, hout, kunststof, kalkzandsteen, metselwerk etc. Het is essentieel een goede voorbehandeling toe te passen zodat de stucmortel zich goed kan hechten aan de ondergrond. Een primerlaag is dan ook van belang!
Bij alle producten vindt u de verwerkingsvoorschriften terug waarin u kunt lezen aan welke eisen de ondergrond moet voldoen.

Betonstuc en vloerverwarming

Een groot voordeel van een betonstuc vloer is dat het goed te combineren is met vloerverwarming. Een vloer van betonstuc is zeer dun waardoor de warmte van de vloerverwarming snel en egaal aan de ruimte wordt afgegeven. Een energiezuinige manier van verwarmen! Daarnaast kan Betonstuc ook goed worden toegepast op een houtkachel of in combinatie met wandverwarming.

Wat kost betonstuc per m2?

Wilt u graag weten wat de prijs is van beton stuc? In de webshop van Eco-bouwmaterialen kunt u gemakkelijk de prijzen van de betonstuc per m2 bekijken en berekenen hoeveel materiaal u nodig heeft voor uw project. De prijs per m2 is voor iedere kleur hetzelfde. Heeft u veel m2 betonstuc nodig voor uw project, neem dan contact op voor een totaal offerte via info@eco-bouwmaterialen.nl.

30
De waardering van www.eco-bouwmaterialen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 5 reviews.