Producten

Out of stock!

Greenheat Floorlux infrarood vloerverwarming

421.00

Beschikbaar: Uitverkocht

De Greenheat floorlux electra infrarood vloerverwarming is geschikt voor badkamers, woonkamers, keukens etc met een tegel- of natuursteenvloer. De matten worden ingewerkt in een gietvloer of in vloertegellijm, niet in een cementdekvloer. Deze elektra infra rood verwarming kan dienen als comfort- of hoofdverwarming in goed geïsoleerde (RD waarde > 3,5), gemiddeld geïsoleerde of slecht geïsoleerde (RD waarde < 2) woningen.

Dit product verkopen wij op offerte basis. Levertijd van dit product bedraagt 1,5 week.  Mocht u interesse hebben dan kunt u vrijblijvend een e-mail sturen naar: info@eco-bouwmaterialen.nl.

De Greenheat floorlux elektro infrarood vloerverwarming van Greenheat zijn vloerverwarmingsnetten bestaande uit weefseldrager met versterkte elektrodraad. De matten worden in een gietvloer of vloertegellijm ingewerkt, niet geschikt voor een cementdekvloer. De vloer straalt een aangename en egale warmte uit. Hierdoor ontstaat er minder luchtcirculatie, minder stof, minder huisstofmijt én een minder droge lucht. Dit maakt het tot een gezond verwarmingssysteem, dat energie-zuinig en voordelig in aanleg is. Daarbij is het slechts 3mm dun! Greenheat infrarood vloerverwarming werkt op elektriciteit. Hierdoor bespaart men op de aanleg van verwarmingsleidingen en op de aanschaf van een ketel of aardwarmtepomp.

Infrarood verwarming, elektrische verwarming, warmtegolvenverwarming of massaverwarming zijn termen die gebruikt worden om nagenoeg hetzelfde aan te duiden. Er worden vrijwel alle vormen van verwarmingselementen met een stekker bedoeld. Een straalkacheltje, olie-radiator, badkamerheater of een ‘rode lamp’ van de fysiotherapeut maken echter allemaal gebruik van verschillende soorten verwarming, zoals straling, convectie door luchtverplaatsing, blazen, indringing, etc. Werkelijke infrarood verwarming maakt gebruikt van langegolf infrarood straling (IR-C). Ze zijn onzichtbaar, geurloos en dringen niet door de huid heen. Het zijn stralen die door de mens op de huid als warmte worden waargenomen.

 

Werking

Greenheat infrarood behoort tot de ‘snelle’ infrarood verwarming, die in no time een voelbare en aangename warmtestraling geeft. Infrarood straling behoort tot het onzichtbare gedeelte van het lichtspectrum voorbij het rode licht. De langegolf IR-straling is onschadelijk voor de mens. Het bevat geen uv-straling en verwarmt niet de lucht, zoals radiatoren dat doen, maar voorwerpen en het menselijk lichaam. Hierdoor is het mogelijk om met een lagere luchttemperatuur toch hetzelfde comfortgevoel te krijgen, wanneer de infrarood-straling de huid bereikt. Vergelijkbaar met een aangename winterzon op een koude winterdag. Greenheat infrarood vloerverwarming kan dienen als hoofd- of bijverwarming en kan per ruimte worden geïnstalleerd. Het laat zich eenvoudig aanbrengen, is toepasbaar bij nieuwbouw en vooral ook ideaal bij renovaties en monumenten. Omdat een goede basis-isolatie aan te bevelen is, kan het optimaal gecombineerd worden met onze natuurlijke isolatiematerialen.

Beschikbare afmetingen van Greenheat floorlux elektro infrarood vloerverwarming

Voor iedere type woning is er een geschikt vloerverwarmingssysteem.

Voor hoofdverwarming in goed geïsoleerde woningen ( RD waarde > 3,5): registers van 130W/m2
Varianten:
500x4900mm, 2,5m2
500x6600mm, 3,3m2
500x8000mm, 4m2

Voor hoofdverwarming in gemiddeld geïsoleerde woningen (RD waarde tussen 2 en 3,5) registers van 160W/m2
Varianten:
500x5000mm, 2,5m2
500x7000mm, 3,5m2
500x10000mm, 5m2

Voor hoofdverwarming in slecht geïsoleerde woningen (Rd waarde < 2) registers van 200W/m2
Varianten:
500x4350mm, 2,2m2
500x6150mm, 3,1m2
500x7350mm, 3,7m2

De registers van 200W/m2 zijn tevens geschikt voor badkamers, wellness, sauna’s en serres waar een korte opwarmtijd benodigd is.

De floorlux infra rood vloerverwarming is te regelen met een inbouw Thermostaat fuzzy logic regelintelligentie met aan/ uit schakelaar (230V-16A), inbouw op UP-inbouwdoos (wit). De moderne klokthermostaat met touchscreen heeft vele instelmogelijkheden (230V-16A, inbouw op UP-inbouwdoos), wit of zwart hoogglanzend. Het vloeroppervlak mag niet te heet worden (max 29 graden Celcius) en de Voe-lux voeler zorgt voor eeb veilige warmte van de vloer.

Voordelen

  • Energiezuinig en milieuvriendelijk.
  • Aangename stralingswarmte.
  • Onderhouds- en geluidsvrij.
  • Als hoofd-, bijverwarming of ter vervanging van radiatoren.
  • Regelbaar met draadloze thermostaat.
  • Voor één kamer of een geheel gebouw.
  • Aansluitbaar op standaard elektra installaties.
  • Indien gecombineerd met zonnepanelen volledig duurzaam te ontwerpen.
  • Geen luchtcirculatie, geen stof.
  • Geen leidingen en radiatoren, waardoor ruimte besparend.

Greenheat floorlux elektro infrarood vloerverwarming kopen?

Zit de gewenste maat er niet bij? Het is mogelijk om andere maten te produceren, stuurt u ons een e-mail met de gewenste afmetingen.

Kom met ons in contact als u meer informatie wenst te ontvangen over dit product. Contact opnemen kan door te bellen naar 0575 432 336 of te mailen naar info@eco-bouwmaterialen.nl.

Productbladen:

Additional information

Weight 20 kg
0