Producten

Greenheat infrarood wandverwarming in stuclaag

307.00

Kies hier de gewenste variant: * 

Kies hier de gewenste accessoires:

Professional? Vraag hier uw offerte aan.

 • Greenheat infrarood wandverwarming wordt onzichtbaar in de stuclaag van de wand of plafond verwerkt. Het kan dienen als hoofd- of bijverwarming en kan per ruimte worden geïnstalleerd. Het systeem laat zich eenvoudig aanbrengen in leemstuc en kalkpleister en is toepasbaar bij nieuwbouw en vooral ook ideaal bij renovaties en monumenten. Dit systeem kan niet worden toegepast in combinatie met gipsstucwerk.

  Dit product verkopen wij op offerte basis. Levertijd van dit product bedraagt 1,5 week.  Mocht u interesse hebben dan kunt u vrijblijvend een e-mail sturen naar: info@eco-bouwmaterialen.nl.

  Greenheat infrarood wandverwarming wordt in de stuclaag opgenomen, waardoor de wand een aangename en egale warmte uitstraalt. Hierdoor ontstaat er minder luchtcirculatie, minder stof, minder huisstofmijt én een minder droge lucht. Dit maakt het tot een gezond verwarmingssysteem, dat energie-zuinig en voordelig in aanleg is. Daarbij is het slechts 3mm dun! Greenheat infrarood wandverwarming werkt op elektriciteit. Hierdoor bespaart men op de aanleg van verwarmingsleidingen en op de aanschaf van een ketel of aardwarmtepomp. Dit kan bij een gemiddelde woning een besparing op aanschaf- en aanlegkosten van zo’n EUR 10.000 tot 15.000 opleveren.

  Infrarood verwarming, elektrische verwarming, warmtegolvenverwarming of massaverwarming zijn termen die gebruikt worden om nagenoeg hetzelfde aan te duiden. Er worden vrijwel alle vormen van verwarmingselementen met een stekker bedoeld. Een straalkacheltje, olie-radiator, badkamerheater of een ‘rode lamp’ van de fysiotherapeut maken echter allemaal gebruik van verschillende soorten verwarming, zoals straling, convectie door luchtverplaatsing, blazen, indringing, etc. Werkelijke infrarood verwarming maakt gebruikt van langegolf infrarood straling (IR-C). Ze zijn onzichtbaar, geurloos en dringen niet door de huid heen. Het zijn stralen die door de mens op de huid als warmte worden waargenomen.

  Werking

  Greenheat infrarood wandverwarming is een elektro infrarood verwarmingssysteem dat onzichtbaar in de wand wordt weggewerkt. De circa 3mm dunne registers met voorgevormde warmtekabels worden opgenomen in de stuclaag. De stuclaag warmt zich op en zorgt voor een egale uitstraling van warmte. Belangrijk is dat de stuclaag een goed warmte-opnemend en -afgevend vermogen heeft, ofwel een hoog warmte-accumulerend vermogen bezit. Geschikt hiervoor zijn leemstuc en Bio-kalk-pleisters. Let op dat gips-stucwerk niet geschikt is voor IR wandverwarming wegens het te geringe warmte uitstralingseffect van gips. Greenheat IR wandverwarming bestaat uit registers van 70×180 cm die eenvoudig door één persoon in de stuclaag kunnen worden aangebracht, maar ook leverbaar op maat, inclusief 4 meter aansluitkabel. De draadloze LCD thermostaat (E-therm of X-therm),  E-box verdeler inbouwkastje voor max. 5 registers en E-remo draadloze actor voor de E-box dienen apart te worden besteld. De draadloze thermostaat is in een eenvoudige uitvoering, de E-therm, of een programmeerbare versie de X-therm beschikbaar. Het aantal registers is afhankelijk van de benodigde warmtecapaciateit per ruimte. Deze is afhankelijk van het gebruik van de ruimte, de warmtevraag en het isolatieniveau van het gebouw. Eventuele capaciteit berekeningen worden per project uitgevoerd.

   

  Greenheat infrarood behoort tot de ‘snelle’ infrarood verwarming, die in no time een voelbare en aangename warmtestraling geeft. Infrarood straling behoort tot het onzichtbare gedeelte van het lichtspectrum voorbij het rode licht. De langegolf IR-straling is onschadelijk voor de mens. Het bevat geen uv-straling en verwarmt niet de lucht, zoals radiatoren dat doen, maar voorwerpen en het menselijk lichaam. Hierdoor is het mogelijk om met een lagere luchttemperatuur toch hetzelfde comfortgevoel te krijgen, wanneer de infrarood-straling de huid bereikt. Vergelijkbaar met een aangename winterzon op een koude winterdag. Greenheat infrarood wandverwarming kan dienen als hoofd- of bijverwarming en kan per ruimte worden geïnstalleerd. Het laat zich eenvoudig aanbrengen in leemstuc of kalkpleister, is toepasbaar bij nieuwbouw en vooral ook ideaal bij renovaties en monumenten. Omdat een goede basis-isolatie aan te bevelen is, kan het optimaal gecombineerd worden met onze natuurlijke isolatiematerialen.

  Opties & afmetingen  Greenheat infrarood wandverwarming

  Greenheat IR wandverwarming bestaat uit registers van 70×180 cm die eenvoudig door één persoon in de stuclaag kunnen worden aangebracht, maar ook leverbaar op maat, inclusief 4 meter aansluitkabel.

  Voordelen

  • Energiezuinig en milieuvriendelijk.
  • Aangename stralingswarmte.
  • Onderhouds- en geluidsvrij.
  • Als hoofd-, bijverwarming of ter vervanging van radiatoren.
  • Regelbaar met draadloze thermostaat.
  • Voor één kamer of een geheel gebouw.
  • Aansluitbaar op standaard elektra installaties.
  • Indien gecombineerd met zonnepanelen volledig duurzaam te ontwerpen.
  • Geen luchtcirculatie, geen stof.
  • Geen leidingen en radiatoren, waardoor ruimte besparend.

  Greenheat infrarood wandverwarming kopen?

  Kom met ons in contact als u meer informatie wenst te ontvangen over dit product. Contact opnemen kan door te bellen naar 0575 432 336 of te mailen naar info@eco-bouwmaterialen.nl.

  Wilt u de producten eerst in het echt bekijken? Breng dan een bezoekje aan onze showroom in Toldijk (dichtbij Zutphen).

  Additional information

  Weight20 kg