gramitherm

Waarom kiezen voor Gramitherm? Alle voordelen van grasvezelisolatie op een rij

Gramitherm is een veelzijdig isolatiemateriaal gemaakt van plantenvezels. Dit materiaal is niet alleen ecologisch verantwoord, maar beschikt tevens over uitstekende eigenschappen. Waarom zou je kiezen voor dit nieuwe innovatieve materiaal? Hieronder alle voordelen op een rij!

Gramitherm is meer dan zomaar een natuurproduct

Gramitherm wordt gemaakt van gerecyclede gras- en jutevezels. De grasvezels zijn afkomstig van maaisel van natuurgebieden en bermen, niet verder dan 200km van de fabriek in België. Tevens zijn de jutevezels afkomstig van oude jutezakken waarmee cacaobonen in de Antwerpse en Rotterdamse haven landen. Door een afval-product te gebruiken als grondstof voor een nieuw product levert Gramitherm een bijdrage aan de circulaire economie. Hierdoor zijn de bestanddelen van Gramitherm niet alleen natuurlijk, maar ook ecologisch verantwoord.

Gramitherm geeft geen irritaties of jeuk

Tijdens de productie wordt het sap van de grasvezels gescheiden. Daardoor zitten er in Gramitherm geen pollen of fijnstof meer. Dus ook al lijdt je aan een pollenallergie, het plaatsen en verwerken van Gramitherm zal je geen niesbuien bezorgen! Ook zal Gramitherm je huid of slijmvliezen niet kunnen irriteren. Eenmaal geïnstalleerd vindt er geen ontgassing van additieven in de woonomgeving plaats, waardoor het ook na installatie geurloos is. Ook in het geval van brand komen er geen giftige gassen vrij.

Gramitherm heeft uitstekende (isolerende) eigenschappen

Het warmte-isolerende vermogen van Gramitherm is zeer efficiënt. De Thermische geleidbaarheid bedraagt 0.040W/mK. Voor een R-waarde van 4.5, heb je 18cm Gramitherm isolatie nodig. Ook de geluidsisolerende eigenschappen zijn uitstekend. De geluidsabsorptie bedraagt 0,99 bij een dichtheid van 40kg/m³ (dikte 60mm) De geluidsreductie bedraagt 36 dB (dichtheid 60kg/m³ bij een dikte van 40mm). Door minerale toevoegingen biedt Gramitherm ook weerstand tegen schimmels. Daarnaast kent het door het natuurlijke aspect zeer goede vochtregulerende eigenschappen.

Tot slot

Het is vooral een lokaal product, in België geproduceerd voor de ecologische isolatiemarkt in Noord-West Europa. We willen zoveel mogelijk verschillende biobased (uit de natuur )materialen aanbieden. Ecologie is immers een zaak van lokaliteit en verscheidenheid, het liefst aan een betaalbare prijs. En daar beantwoordt Gramitherm grandioos aan! Gramitherm is namelijk bijna 15% goedkoper dan zijn technische evenknie hennepwol!

Deel dit verhaal:
De waardering van www.eco-bouwmaterialen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 5 reviews.