Foto 02-10-2020 om 14.19

Verwarmen met stralingswarmte

Stralingswarmte vanaf uw vloer- en wandverwarming

Steeds vaker kiest men voor warmtebronnen die stralingswarmte afgeven in plaats van convectie warmte, zoals infrarood verwarming. De reden voor deze keuze is dat stralingswarmte aanvoelt als de gezonde en aangename warmte van de zon. Met stralingswarmte creëer je een aangenamer en prettiger leefklimaat. Stralingswarmte verwarmt mensen, dieren en objecten in de omgeving zonder lucht- en stofcirculatie en tocht als gevolg.

Heerlijk warme voeten

Met een vloerverwarming heeft uw altijd heerlijk warme voeten als u over de vloer loopt, tevens heeft u minder stof in huis! Vloerverwarming geeft maar liefst 12 tot 15 % energiebesparing in vergelijking met radiatoren. Dit komt omdat de kamertemperatuur lager is dan normaal en de warmte een gelijkmatige verwarmde leefruimte geeft. Doordat u geen radiatoren ziet, oogt de ruimte stijlvoller en heeft u meer ruimte.

Droogbouw vloerverwarming | Werking | Voordelen | Kosten | Variotherm

Afbeelding: Variokomp vloerverwarming systeem.

Warmte vanaf de wand

Naast of in plaats van vloerverwarming kunt u ook kiezen voor wandverwarming. Wandverwarming werkt het zelfde als een vloerverwarming, alleen zitten de buizen in de muur. De verdeler zorgt voor de juiste watertemperatuur, hierdoor straalt de juiste temperatuur door de muren. Het kan ook dienen als een alternatief voor airco, zo kunt u koud water door de buizen laten stromen. Ideaal voor de koude Nederlandse winters en de steeds warmer wordende zomers.

Zelf u verwarming plaatsen

U kunt makkelijk en snel zelf een vloer- of wandverwarming plaatsen. Bijvoorbeeld met het Variotherm wandverwarmingsysteem of het Variokomp vloerverwarmingsysteem. Met deze module platen, waar u de buizen makkelijk tussen plaatst is de klus zo geklaard. De Greenheat infrarood wand- en vloerverwarming kunt u ook in de stuclaag verwerken, dit is bijvoorbeeld te combineren met leemstuc voor een prachtige, natuurlijke uitstraling. Ook kunt u kiezen voor de Greenheat elektrische infrarood panelen, die zowel tegen de wand of het plafond geplaatst kunnen worden, dit is voor de doe-het-zelver een makkelijke klus. Neem een kijkje op onze website voor alle informatie en mogelijkheden voor wand- en vloerverwarming.

 

 

 

 

 

 

Afbeelding: Infrarood electrisch plafondverwarmingspaneel

Optimaal profiteren van de stralingswarmte

Door u huis of de te verwarmde ruimte goed te isoleren profiteert u optimaal van de warmte die de vloer- of wandverwarming geeft. Kies ook dan voor natuurlijke (isolatie)materialen. Deze producten dragen bij een optimaal en gezond leefklimaat en leveren tevens een energie- en kostenbesparing op. Zo heeft een slecht geïsoleerde ruimte >38 Watt/m3 nodig en heeft deze een Rc waarde lager dan 1,4. Bij een uitstekend geïsoleerd huis is er 26-15 Watt/m3 nodig en heeft het een Rc waarde 6,0 en hoger, dit is dus een behoorlijk verschil en daarom is een goede isolatie aanbrengen zeker de moeite waard!

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van dit artikel, dan zijn wij via e-mail te bereiken op info@eco-bouwmaterialen.nl en telefonisch op 0575 432 336.
Uiteraard bent u op afspraak ook welkom in onze showroom te Toldijk!

Deel dit verhaal:
De waardering van www.eco-bouwmaterialen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 5 reviews.