hennep-dakisolatie

Natuurlijk isoleren, waar te beginnen?

Iedere woningeigenaar streeft er naar zijn of haar huis zo optimaal mogelijk te isoleren. Tegenwoordig is er oneindig veel keuze in materiaalsoorten, dit geldt ook voor duurzame en/of natuurlijke isolatiematerialen.

Wat is natuurlijke isolatie?

Natuurlijke isolatie wordt gebruikt om dampopen te (ver)bouwen. Met dampopen bouwen wordt de regen en kou buiten gehouden en creëer je een luchtdichte constructie. De damp kan echter wel van binnen naar buiten en daarom wordt de constructie dampopen genoemd. Doordat het vocht zich niet kan nestelen blijft het isolatie vermogen hoog en kan er geen schimmelvorming ontstaan. Het uiteindelijke doel is een zo optimaal mogelijk en gezond binnenklimaat te creëren.

Welke soorten zijn er?

Er zijn veel verschillende opties als je kiest voor het natuurlijke isoleren van uw woning, schuur of werkruimte. De mogelijkheden op een rij:

Natuurlijk isolatiemateriaal is een zeer goed alternatief voor producten zoals steenwol, glaswol, pir en pur. Alle natuurlijke isolatie opties hebben hoogwaardige thermische en akoestische eigenschappen.

Welk materiaal moet ik kiezen en welk is het beste?

Natuurlijke isoleren brengt veel voordelen met zich mee. Natuurlijke isolatiematerialen beschermen tegen koude, hitte, lawaai en brandgevaar. Tegelijkertijd zijn ze damp-open en toch luchtdicht en bevatten geen giftige stoffen. In elke situatie, of het nu om muurisolatie gaat of om vloerisolatie, is er een mogelijke optie om natuurlijk te isoleren.

Bij het kiezen van het juiste isolatiemateriaal moet er rekening gehouden worden met aspecten die voor jouw woonsituatie van belang zijn. Kies je voor hoge thermische waardes of juist hoge akoestische waardes? Onze isolatie specialisten helpen je graag op weg bij het vinden van het juiste materiaal en het daarvoor bestemde doel.

Isolatiedekens, inblaasisolatie of toch platen?

Er zijn diverse uitvoeringen van duurzaam en natuurlijke isolatie. Je kan kiezen voor isolatiedekens (flexibel), zeer praktisch en te verkrijgen in grote en kleinere maatvoeringen. Een andere optie is het laten inblazen van isolatiemateriaal, dit kan je gemakkelijk door een gecertificeerd bedrijf laten uitvoeren. Een derde optie zijn isolatieplaten, welke drukvast zijn en gemakkelijk verwerkt kunnen worden door middel van bv veer en groef.

Conclusie…

Materiaalkeuze is afhankelijk van een aantal factoren en moet passend zijn in de situatie maar ook aan de wens van de bewoners. Factoren als oppervlak, duurzaamheid en budget zijn belangrijk bij het maken van je uiteindelijk keuze. Bij isolatie vraagstukken raden wij altijd aan alvorens te beslissen contact met ons op te nemen, een van onze isolatie specialisten staan je graag te woord.

Deel dit verhaal:
De waardering van www.eco-bouwmaterialen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 5 reviews.