321520BB-0B23-49DA-A87B-DD36A1E666EF

Een Tiny House of camper isoleren met schapenwol isolatie

Je Tiny House, camper, chalet of caravan isoleren kun je op diverse manieren doen en ook met verschillende natuurlijke materialen. In deze blog zetten wij de voordelen van het isoleren met schapenwol in combinatie met een kleine woonruimte op een rijtje.

Wat is schapenwol isolatie?

Het woord zegt het natuurlijk al; schapenwol isolatie is gemaakt van schapenwol. Dit isolatiemateriaal bestaat uit 100% hoogwaardige vezel van schapenwol en bevat geen chemische bindmiddelen of andere toevoegingen. Door het natuurlijke materiaal is deze duurzame vorm van isolatie niet schadelijk voor de gezondheid. Het zorgt juist voor een prettige woonomgeving vanwege de damp-open werking. De wol isolatie heeft het zeldzame vermogen om schadelijke gassen te absorberen, waardoor de kwaliteit van het binnenklimaat verbetert.

Hoe werkt schapenwol isolatie?

Schapenwol is een thermisch en akoestisch isolatiemateriaal. De eerste functie van schapenwol isolatie is kou in de winter buiten houden en de warmte binnen. Ook blijft de met schapenwol geïsoleerde ruimte ’s zomers koel en houdt het juist de warmte buiten. Als tweede eigenschap heeft schapenwol een vochtregulerende werking, dat houdt in dat het een hoge luchtvochtigheid waterdamp kan opnemen om vervolgens bij een lage luchtvochtigheid deze waterdamp weer af te geven aan de omgeving. Doordat de wol waterdamp in gasvorm opneemt heeft dit geen gevolgen voor de isolatiewaarde en zal het geen vocht- of schimmelproblemen veroorzaken.

Waarom de keuze van schapenwol bij het isoleren van een Tiny House of camper?

Schapenwol is flexibel en in verschillende diktes leverbaar. Deze isolatie is geschikt voor daken, wanden, tussenvloeren, houtskeletbouw en ondervloeren. Omdat het dus eigenlijk overal bruikbaar is, is schapenwol een geschikte keuze voor een Tiny House of camper. Daarnaast is schapenwol isolatie een zeer efficiënte vochtregelaar, wat het risico van vocht en schimmel (wat vaak voorkomt in deze kleine ruimtes) sterk verkleind. Schapenwol vermindert aanzienlijk het warmteverlies, drukt de energiekosten, verbetert het binnenklimaat en geeft comfort.

Kosten schapenwol isolatie

De kosten van schapenwol isolatie verschillen per dikte van de rol, bij schapenwol heb je de keuze uit 50, 60, 80 en 100 mm. Op onze webshop kunt u de kosten uitrekenen die u kwijt ben aan het isoleerproject. De wolvezels zijn duurzaam mede vanwege de lange levensduur gelijk aan dat van een gebouw. Maakt schapenwol een eenmalige investering.

Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen is schapenwol ideaal voor jouw Tiny House, camper of andere kleine woning. Nog even de voordelen op een rijtje.

  • Schapenwol heeft vele voordelen het is;
  • Isolerend;
  • Vochtregulerend;
  • Brandveilig;
  • Milieu- en mensvriendelijk;
  • Vanwege de lange levensduur, duurzaam en economisch voordelig.

Schapenwol isolatie kopen

Bent u na het lezen van deze blog enthousiast geworden om u ruimte te isoleren met schapenwol isolatie? Maar heeft u nog vragen of wilt u deskundig advies van een van onze isolatie specialisten? Neem u dan contact met ons op, wij zijn telefonisch te bereiken op 0575 432 336 of per e-mail info@eco-bouwmaterialen.nl. Uiteraard bent u ook op afspraak welkom in onze showroom te Toldijk!

Deel dit verhaal:
De waardering van www.eco-bouwmaterialen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 5 reviews.