Gratis verzenden

Vanaf € 199,- in Nederland
* M.u.v. aanbieding big bag leem, OGB platen, Sono platen en Isohemp producten, hiervoor geldt geen gratis verzending. Voor overige isolatiematerialen en palletartikelen geldt gratis verzending vanaf EUR 1.500

Snelle levering

Binnen 3 werkdagen uw bestelling in huis

Klantenservice

Wij zijn elke werkdag telefonisch en per mail bereikbaar van 8.00 tot 17.00

Gereedschap & toebehoren

Gereedschap & toebehoren

Japanse spaan met punt

39.7057.80
Gereedschap & toebehoren

Gereedschap & toebehoren

Wij leveren diverse gereedschappen en toebehoren om het stucen met tadelakt te ondersteunen.

Gereedschap & toebehoren bestellen?

Bekijk het assortiment van Eco-bouwmaterialen en bestel direct in de webshop. Wilt u de materialen graag met eigen ogen zien? Maak een afspraak en kom langs in onze showroom in Toldijk (vlakbij Zutphen).

U kunt met uw vragen bij de deskundigen van Eco-bouwmaterialen terecht. Zij geven u vrijblijvend advies en helpen u graag verder. Wij zijn telefonisch te bereiken op 0575 432 336 of per mail op info@eco-bouwmaterialen.nl

Wat is Tadelakt?
Tadelakt is een originele, natuurlijke, waterafstotende kalkpleister, geschikt voor zowel binnen als buiten. Dit waterdichte stucwerk is ideaal om o.a. badkamerskeukens en open haarden een luxueuze en elegante uitstraling mee te geven. De oorsprong van Tadelakt ligt in Noord-Afrika, hier ontdekte ze de uitzonderlijke kwaliteiten van het kalksoort. Eco-bouwmaterialen verkoopt originele Marokkaanse Tadelakt van Tierrafino en de Spaanse Tadelakt van Ecowall. Beide geven als natuurlijk stucwerk een mooie en unieke uitstraling. U kunt elke gewenste vorm maken en het heeft een marmerachtige uitstraling en is na uitharding stootvast.
Hoe breng ik Tadelakt aan?

Tadelakt aanbrengen is een arbeidsintensieve klus maar zeker haalbaar voor de handige doe-het-zelver. U kunt het zelf aanbrengen in uw badkamer, keuken of uw toilet. Eco-bouwmaterialen ondersteunt u hier graag bij! Bij de producten vindt u de verwerkingsvoorschriften terug, er zijn diverse filmpjes toegevoegd waarin u kunt zien en lezen hoe het proces werkt. Volgt u liever eerst een workshop? Ook dat is mogelijk bij Eco-bouwmaterialen.

Welke ondergrond is geschikt voor Tadelakt?

Geschikte ondergronden voor Tadelakt zijn metselwerk, beton, fijn schuurwerk, gips, kartonplaten, gevelisolatie, pleisterwerk en stucwerk. Tadelakt dient toegepast te worden op gezonde, droge, draagkrachtige olie-, vet- en stofvrije ondergronden. Het is belangrijk dat losse pleister- en verflagen, mos en algengroei worden verwijderd. De ondergrond dient behangklaar te worden gepleisterd.
Bij alle producten in onze webshop vindt u de verwerkingsvoorschriften terug waarin u kunt lezen aan welke eisen de ondergrond moet voldoen.

Hoe onderhoud ik Tadelakt?

Intensief gebruik in bijvoorbeeld een badkamer vraagt om onderhoud. Door chemicalien in zeep en shampoos wordt de beschermingslaag van bijenwas (Ecowall) en zeep (Tierrafino) langzaam aan weggevaagd. Periodiek onderhoud met bijenwas of zeep is dan ook wenselijk om optimaal te kunnen genieten van uw ruimte! Bijenwas en zeep voedt en beschermt de oppervlakte en sluit het af voor water.

Wat kost Tadelakt per m2?

Wilt u graag weten wat de prijs is van Tadelakt? In de webshop van Eco-bouwmaterialen kunt u gemakkelijk de prijzen per m2 bekijken en berekenen hoeveel materiaal u nodig heeft voor uw project. De prijs per m2 verschilt per tadelaktkleur en is ook afhankelijk of u kiest om extra pigment toe te voegen.

Heeft u vragen of advies nodig? Onze deskundige medewerkers voorzien u graag van het juiste advies. Ook is het mogelijk een vrijblijvende offerte te laten maken. U kunt contact opnemen via info@eco-bouwmaterialen.nl of 0575 432 336.

3
De waardering van www.eco-bouwmaterialen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 5 reviews.