Producten

Ecowall tadelakt 25kg / 5m2

165.00

Kies hier de gewenste kleur: * 

Professional? Vraag hier uw offerte aan.

 • Ecowall tadelakt is een witte tadelakt en wordt gemaakt van kalk en fijne marmerkorrels van het beste en witste marmersoort. Al naar gelang kan de Ecowall tadelakt gekleurd worden met natuurlijk pigment. Het is 100% natuurlijk zonder toevoeging chemische bestanddelen. Ecowall tadelakt kan zowel buiten als binnen worden toegepast. Ecowall tadelakt is in te zetten in natte ruimtes, kelders, badkamers en zelfs het bekleden van een zwembad behoort tot de mogelijkheden. Het is een onderhoudsvrij stucwerk. Algen en schimmel krijgen op deze kalkondergrond geen kans om te groeien.

  Ecowall tadelakt is een materiaal wat al 2000 tot 3000 jaar oud is. Het wordt gemaakt van kalk en fijne marmerkorrels van het beste en witste marmersoort. Al naar gelang kan de Ecowall tadelakt gekleurd worden met natuurlijk pigment. Het is 100% natuurlijk zonder toevoeging chemische bestanddelen. Dit materiaal wordt alleen gefabriceerd in Zuid Spanje, waar de eigenaar van deze fabriek de oude materialen weer tot leven heeft gewekt. Vroeger werden de kalk en het zand of marmer ter plaatse uit de grond gehaald en op de bouwput door elkaar heen geschept; de eigenaar van de fabriek heeft deze procedure gemoderniseerd en nu zijn deze producten in poedervorm verkrijgbaar. Dit is bewust gedaan, omdat de eigenaar van de fabriek alleen ‘zijn product verkoopt en geen water’. Het product dat wij verkopen is dus puur materiaal.

  Kleuren Ecowall tadelakt

  De basiskleuren van tadelakt zijn wit en licht grijs. Door het witte tadeakt aan te maken met pigment, zijn er vele kleuren mogelijk.
  De licht grijze kleur is kant en klaar en kan ook direct worden toegepast.

  Verwerking

  Geschikte ondergronden voor Ecowall tadelakt zijn metselwerk, beton, fijn schuurwerk, gips, kartonplaten, gevelisolatie, pleisterwerk en stucwerk.

  Na het aanbrengen van de laatste laag, de bijenwas, is de tadelakt na 24u helemaal uitgehard en kunt u weer gebruik maken van de ruimte. Voor een uitgebreide beschrijving voor het aan brengen van tadelakt kunt u de verwerkingsinstructies bekijken.

  Beschikbare afmetingen

  • Verpakking: 25kg.
  • Verbruik: 5kg per 1m2 (3 laagse opbouw).

  Ecowall tadelakt kopen?

  Kom met ons in contact als u meer informatie wenst te ontvangen over dit product. Contact opnemen kan door te bellen naar 0575 432 336 of te mailen naar info@eco-bouwmaterialen.nl.

  Wilt u de producten eerst in het echt bekijken? Breng dan een bezoekje aan onze showroom in Toldijk (dichtbij Zutphen).

  Productbladen:

   

  Additional information

  Weight 99.87 kg