Gratis verzenden

Vanaf € 199,- in Nederland
* M.u.v. aanbieding big bag leem, OGB platen, Sono platen en Isohemp producten, hiervoor geldt geen gratis verzending. Voor overige isolatiematerialen en palletartikelen geldt gratis verzending vanaf EUR 1.500

Snelle levering

Binnen 3 werkdagen uw bestelling in huis

Klantenservice

Wij zijn elke werkdag telefonisch en per mail bereikbaar van 8.00 tot 17.00

Ecowall Spaanse tadelakt

Ecowall Spaanse tadelakt

Ecowall Spaanse Tadelakt

Ecowall tadelakt komt uit Spanje en is een materiaal wat al 2000 tot 3000 jaar oud is. Deze waterdichte stuc is uitermate geschikt voor badkamers, toiletten, wanden etc. De Ecowall tadelakt is 100% natuurlijk zonder toevoeging van chemische bestanddelen, waterafstotend, en voegloos. Het is een onderhoudsvrij stucwerk. Algen en schimmel krijgen op deze kalkondergrond geen kans om te groeien.

Het wordt gemaakt van kalk en fijne marmerkorrels van het beste en witste marmersoort. Al naar gelang kan de Ecowall tadelakt gekleurd worden met natuurlijk pigment. Dit materiaal wordt alleen gefabriceerd in Zuid Spanje, waar de eigenaar van deze fabriek de oude materialen weer tot leven heeft gewekt.

Vroeger werden de kalk en het zand of marmer ter plaatse uit de grond gehaald en op de bouwput door elkaar heen geschept; de eigenaar van de fabriek heeft deze procedure gemoderniseerd en nu zijn deze producten in poedervorm verkrijgbaar. Dit is bewust gedaan, omdat de eigenaar van de fabriek alleen ‘zijn product verkoopt en geen water’. Het product dat wij verkopen is dus puur materiaal.

Het grootste verschil tussen de Marokkaanse tadelakt en de Spaande tadelakt naast de plaats van herkomst is dat de Spaanse variant vrijwel onderhoudsvrij is en niet maandelijks hoeft te worden ingewreven met zeep of was.

Ecowall tadelakt zelf aanbrengen

Ecowall tadelakt kan zowel buiten als binnen worden toegepast. Het is een mineraal gebonden pleistersysteem in poedervorm met bijzondere eigenschappen. Ecowall tadelakt is geschikt voor binnen afbouw en als vervanger van tegels. Door het gebruik van door ons speciaal ontwikkelde recepten is het mogelijk Eco-tadelakt in te zetten in natte ruimtes, kelders, badkamers en zelfs het bekleden van een zwembad behoort tot de mogelijkheden.

Ecowall tadelakt is ook makkelijk zelf aan te brengen en bij Eco-bouwmaterialen vindt u alle producten die u hierbij nodig heeft. Lees de verwerkingsvoorschriften goed, zodat u de juiste ondergrond en lagenstructuur opbouwt.

Wilt u de tadelakt graag op kleur, dan kunt u pigmenten toevoegen (max 10%!). Let op dat u niet meer dan 10% kleur toevoegt, aangezien dit effect heeft op de eindsterkte en mogelijke scheurvorming).

Als afwerkings- en beschermingslaag kan de wand met bijenwas worden afgewerkt. Wilt u graag ervaring opdoen met tadelakt, dan kunt u mee doen met een van de tadelakt workshops/ cursussen van één dag van Eco-bouwmaterialen.

Wat is de prijs van Ecowall tadelakt per m2?

U koopt de Ecowall tadelakt in zakken van 25kg en daarbij eventueel nog pigment om de tadelakt op kleur te brengen. Met een zak van 25kg kunt u ongeveer 5m2 stucen. In de webshop van Eco-bouwmaterialen kunt u gemakkelijk uitrekenen hoeveel de prijs per m2 voor tadelakt bedraagt en hoeveel zakken u nodig heeft. Heeft u veel m2 tadelakt nodig voor uw project, neem dan contact op voor een totaal offerte via info@eco-bouwmaterialen.nl.

Tadelakt bekijken in onze showroom

Wilt u graag uw badkamer, toilet, kachel of wand met tadelakt afwerken en graag tadelakt kopen? In de webshop van Eco-bouwmaterialen vindt u alles wat u nodig voor het stucen met tadelakt.

Bekijk het assortiment van Eco-bouwmaterialen en bestel direct in de webshop. Wilt u de materialen graag met eigen ogen zien? Maak een afspraak en kom langs in onze showroom in Toldijk (vlakbij Zutphen).

U kunt met uw vragen bij de deskundigen van Eco-bouwmaterialen terecht. Zij geven u vrijblijvend advies en helpen u graag verder. Wij zijn telefonisch te bereiken op 0575 432 336 of per mail op info@eco-bouwmaterialen.nl

Eco-bouwmaterialen is expert op het gebied van Tadelakt en heeft al meer dan 15 jaar ervaring met de verwerking hiervan. Bij Eco-bouwmaterialen kunt u rekenen op deskundig advies, scherpe prijzen en een snelle levering. Eco-bouwmaterialen, specialist in Tadelakt!

Wat is Tadelakt?
Tadelakt is een originele, natuurlijke, waterafstotende kalkpleister, geschikt voor zowel binnen als buiten. Dit waterdichte stucwerk is ideaal om o.a. badkamerskeukens en open haarden een luxueuze en elegante uitstraling mee te geven. De oorsprong van Tadelakt ligt in Noord-Afrika, hier ontdekte ze de uitzonderlijke kwaliteiten van het kalksoort. Eco-bouwmaterialen verkoopt originele Marokkaanse Tadelakt van Tierrafino en de Spaanse Tadelakt van Ecowall. Beide geven als natuurlijk stucwerk een mooie en unieke uitstraling. U kunt elke gewenste vorm maken en het heeft een marmerachtige uitstraling en is na uitharding stootvast.
Hoe breng ik Tadelakt aan?

Tadelakt aanbrengen is een arbeidsintensieve klus maar zeker haalbaar voor de handige doe-het-zelver. U kunt het zelf aanbrengen in uw badkamer, keuken of uw toilet. Eco-bouwmaterialen ondersteunt u hier graag bij! Bij de producten vindt u de verwerkingsvoorschriften terug, er zijn diverse filmpjes toegevoegd waarin u kunt zien en lezen hoe het proces werkt. Volgt u liever eerst een workshop? Ook dat is mogelijk bij Eco-bouwmaterialen.

Welke ondergrond is geschikt voor Tadelakt?

Geschikte ondergronden voor Tadelakt zijn metselwerk, beton, fijn schuurwerk, gips, kartonplaten, gevelisolatie, pleisterwerk en stucwerk. Tadelakt dient toegepast te worden op gezonde, droge, draagkrachtige olie-, vet- en stofvrije ondergronden. Het is belangrijk dat losse pleister- en verflagen, mos en algengroei worden verwijderd. De ondergrond dient behangklaar te worden gepleisterd.
Bij alle producten in onze webshop vindt u de verwerkingsvoorschriften terug waarin u kunt lezen aan welke eisen de ondergrond moet voldoen.

Hoe onderhoud ik Tadelakt?

Intensief gebruik in bijvoorbeeld een badkamer vraagt om onderhoud. Door chemicalien in zeep en shampoos wordt de beschermingslaag van bijenwas (Ecowall) en zeep (Tierrafino) langzaam aan weggevaagd. Periodiek onderhoud met bijenwas of zeep is dan ook wenselijk om optimaal te kunnen genieten van uw ruimte! Bijenwas en zeep voedt en beschermt de oppervlakte en sluit het af voor water.

Wat kost Tadelakt per m2?

Wilt u graag weten wat de prijs is van Tadelakt? In de webshop van Eco-bouwmaterialen kunt u gemakkelijk de prijzen per m2 bekijken en berekenen hoeveel materiaal u nodig heeft voor uw project. De prijs per m2 verschilt per tadelaktkleur en is ook afhankelijk of u kiest om extra pigment toe te voegen.

Heeft u vragen of advies nodig? Onze deskundige medewerkers voorzien u graag van het juiste advies. Ook is het mogelijk een vrijblijvende offerte te laten maken. U kunt contact opnemen via info@eco-bouwmaterialen.nl of 0575 432 336.

1
De waardering van www.eco-bouwmaterialen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 5 reviews.