Ecowall tadelakt

Ecowall tadelakt

Ecowall tadelakt komt uit Spanje en is een materiaal wat al 2000 tot 3000 jaar oud is. Deze waterdichte stuc is uitermate geschikt voor badkamers, toiletten, wanden etc. De Ecowall tadelakt is 100% natuurlijk zonder toevoeging van chemische bestanddelen, waterafstotend, en voegloos. Het is een onderhoudsvrij stucwerk. Algen en schimmel krijgen op deze kalkondergrond geen kans om te groeien. Het wordt gemaakt van kalk en fijne marmerkorrels van het beste en witste marmersoort. Al naar gelang kan de Ecowall tadelakt gekleurd worden met natuurlijk pigment. Dit materiaal wordt alleen gefabriceerd in Zuid Spanje, waar de eigenaar van deze fabriek de oude materialen weer tot leven heeft gewekt. Vroeger werden de kalk en het zand of marmer ter plaatse uit de grond gehaald en op de bouwput door elkaar heen geschept; de eigenaar van de fabriek heeft deze procedure gemoderniseerd en nu zijn deze producten in poedervorm verkrijgbaar. Dit is bewust gedaan, omdat de eigenaar van de fabriek alleen ‘zijn product verkoopt en geen water’. Het product dat wij verkopen is dus puur materiaal. Het grootste verschil tussen de Marokkaanse tadelakt en de Spaande tadelakt naast de plaats van herkomst is dat de Spaanse variant vrijwel onderhoudsvrij is en niet maandelijks hoeft te worden ingewreven met zeep of was. Wilt u de Ecowall tadelakt graag in het echt bekijken? Kom dan naar onze showroom in Toldijk (nabij Zutphen, Gelderland), waar u veel verschillende kleurstalen kunt bekijken.

Ecowall tadelakt zelf aanbrengen

Ecowall tadelakt kan zowel buiten als binnen worden toegepast. Het is een mineraal gebonden pleistersysteem in poedervorm met bijzondere eigenschappen. Ecowall tadelakt is geschikt voor binnen afbouw en als vervanger van tegels. Door het gebruik van door ons speciaal ontwikkelde recepten is het mogelijk Eco-tadelakt in te zetten in natte ruimtes, kelders, badkamers en zelfs het bekleden van een zwembad behoort tot de mogelijkheden. Ecowall tadelakt is ook makkelijk zelf aan te brengen en bij Eco-bouwmaterialen vindt u alle producten die u hierbij nodig heeft. Lees de verwerkingsvoorschriften goed, zodat u de juiste ondergrond en lagenstructuur opbouwt. Wilt u de tadelakt graag op kleur, dan kunt u pigmenten toevoegen (max 10%!). Let op dat u niet meer dan 10% kleur toevoegt, aangezien dit effect heeft op de eindsterkte en mogelijke scheurvorming). Als afwerkings- en beschermingslaag kan de wand met bijenwas worden afgewerkt. Wilt u graag ervaring opdoen met tadelakt, dan kunt u mee doen met een van de tadelakt workshops/ cursussen van één dag van Eco-bouwmaterialen.

Wat is de prijs van Ecowall tadelakt per m2?

U koopt de Ecowall tadelakt in zakken van 25kg en daarbij eventueel nog pigment om de tadelakt op kleur te brengen. Met een zak van 25kg kunt u ongeveer 5m2 stucen. In de webshop van Eco-bouwmaterialen kunt u gemakkelijk uitrekenen hoeveel de prijs per m2 voor tadelakt bedraagt en hoeveel zakken u nodig heeft. Heeft u veel m2 tadelakt nodig voor uw project, neem dan contact op voor een totaal offerte via info@eco-bouwmaterialen.nl.

Showroom tadelakt

Wilt u graag uw badkamer, toilet, kachel of wand met tadelakt afwerken en graag tadelakt kopen? In de webshop van Eco-bouwmaterialen vindt u alles wat u nodig voor het stucen met tadelakt. Ook bent u van harte welkom in onze showroom in Toldijk (nabij Zutphen, Gelderland) om de tadelakt in het echt te zien en inspiratie op te doen. Als u graag deskundig advies wilt, dan kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met de deskundigen van Eco-bouwmaterialen. Deze zijn telefonisch via 0575 432 336 of via e-mail info@eco-bouwmaterialen.nl bereikbaar. Eco-bouwmaterialen is expert op het gebied van Tadelakt en heeft al meer dan 15 jaar ervaring met de verwerking hiervan. Bij Eco-bouwmaterialen kunt u rekenen op deskundig advies, scherpe prijzen en een snelle levering. Eco-bouwmaterialen, specialist in Tadelakt!

3
0