Producten

Pallet Elka OGB VG constructieplaat 2580mm x 675mm

2,300.002,449.00

Original Greenbuild Board (OGB) is de nieuwe ontwikkelde versie die geldt als vervanger van de oude OSB platen. De OGB is een zeer duurzame constructieplaat geschikt voor daken, vloeren en houtskeletbouw. Veel waarden zijn aantoonbaar beter dan die van andere constructieplaten.

Wilt u graag  OGB VG constructieplaten per stuk bestellen? Deze kunt u hier vinden.

Original Greenbuild Board (OGB) is de nieuwe ontwikkelde versie die geldt als vervanger van de oude OSB platen. De OGB is een zeer duurzame constructieplaat geschikt voor daken, vloeren en houtskeletbouw. Veel waarden zijn aantoonbaar beter dan die van andere constructieplaten. De OGB is dampdiffusie-open plaatmateriaal dat zich uitstekend laat combineren met natuurlijke isolatiematerialen.

De OGB constructieplaten worden gefabriceerd in Duitsland met hout waarvan de oorsprong bekend is en waarvoor geen bomen illegaal gekapt zijn. OGB constructieplaten worden geproduceerd van emissie-vrij resthout van houtzagerijen en worden samengesteld met speciaal ontwikkelde milieu-vriendelijke verlijming, die geen negatief effect heeft op de gezondheid. De platen zijn beschikbaar in een decoratief uiterlijk van lichte houtkleur.

Onderstaande platen zijn direct uit voorraad leverbaar. De levertijd van de overige platen bedraagt 1 tot 2 weken.

  • OGB VG1 2580 x 675 x 12mm, 15mm, 18mm.

Verwerking

De platen kunnen zowel in de lengte als in de breedte worden verwerkt door de opbouw van de houtchips, dit in tegenstelling tot de OSB platen. De platen zijn dampdiffusie-open, dit betekend dat het plaatmateriaal de constructieopbouw laat ‘ademen’. De maattolerantie is max. 2mm. Brandklasse en rookklasse volgens Duitse norm: D-s2,d0.

Beschikbare afmetingen van Original Greenbuild Board

  • VG: 2580mm x 675mm (verkrijgbaar in 12mm, 15mm, 18mm)

Voordelen

  • Toepasbaar voor constructief gebruik bij droge en vochtige omstandigheden voor daken, vloeren, hsb-gevels, verpakkingen, etc.
  • Zero-emissie en volledig geur-neutraal.
  • Dampdiffusie-open plaatmateriaal dat de constructieopbouw laat ‘ademen.
  • Speciaal ontwikkelde verlijming emissie-arm (E1) mbt. vluchtige organische stoffen
  • Betere statische en technische waarden dan vergelijkbare constructieve platen.
  • Milieubewust en duurzaam door het gebruik van afvalhout van houtzagerijen waardoor geen extra houtkap; en door het gebruik van hars-arm naaldhout (spar).

OGB constructieplaten kopen?

Kom met ons in contact als u meer informatie wenst te ontvangen over dit product. Contact opnemen kan door te bellen naar 0575 432 336 of te mailen naar info@eco-bouwmaterialen.nl.

Wilt u de producten eerst in het echt bekijken? Breng dan een bezoekje aan onze showroom in Toldijk (dichtbij Zutphen).

Productbladen:

Additional information

Weight 825 kg
1
0