Producten

Pallet OGB stomp duurzame constructieplaat, de nieuwe OSB

1,650.00

Beschikbaar: Leverbaar

Kies hier de gewenste afmeting: * 

Original Greenbuild Board, OGB is een zeer duurzame constructieplaat. Dit is een uitstekend alternatief als vervanger voor de OSB (3) plaat. Het OGB plaatmateriaal is zeer damp-open, wordt geproduceerd van emissie-vrij resthout van houtzagerijen en wordt samengesteld met een speciaal ontwikkelde milieuvriendelijke verlijming zonder schadelijke gevolgen voor mens en milieu.

Onderstaande platen zijn direct uit voorraad leverbaar. De levertijd van de overige platen bedraagt 1 tot 2 weken.

 • OGB VG1 2580 x 675 x 12mm, 15mm, 18mm en 22mm.
 • OGB R1 2590 x 1250 x 12mm, 15mm, 18mm, 22mm.
 • OGB R2 stomp 2440 x 1220 x 18mm.

Wilt u graag volle pallets OGB constructieplaten bestellen? Dat kan via deze link: bestel hier OGB pallet(s).

In verband met afwijkende palletafmetingen vallen deze producten buiten de actie gratis verzending vanaf EUR 1.500,-. Bij de verzending van OGB platen worden altijd verzendkosten berekend en deze producten dienen in een aparte order te worden besteld. Gratis af te halen in het distributiecentrum in Almelo en eventueel in overleg in onze showroom in Toldijk.

Original Greenbuild Board, OGB, is een zeer duurzame constructieplaat geschikt voor constructief gebruik bij droge en vochtige omstandigheden voor daken, vloeren, HSB-gevels (houtskeletbouw), verpakkingen etc. De OGB is dampdiffusie-open plaatmateriaal dat de constructieopbouw laat ‘ademen’.

Technisch en esthetisch doen OGB platen niet onder voor andere constructieve en esthetische platen. Veel waarden zijn aantoonbaar beter dan die van andere constructieplaten. En op het gebied van duurzaamheid, milieu-vriendelijkheid én gezondheid zijn ze onovertroffen. OGB platen laten zich uitstekend combineren met de natuurlijk isolatiemateriaal voor vloeren, wanden en daken. Gezond, constructief én duurzaam.

De OGB constructieplaten worden gefabriceerd in Duitsland met hout uit gecontroleerde houtkap. Hout waarvan de oorsprong bekend is en waarvoor geen bomen
illegaal gekapt zijn. OGB constructieplaten worden geproduceerd van emissie-vrij resthout van houtzagerijen en worden samengesteld met speciaal ontwikkelde milieu-vriendelijke verlijming, die geen negatief effect heeft op de gezondheid en beter is dan iedere daarvoor geldende norm.

Kleuren

Decoratief uiterlijk in lichte houtkleur.

Verwerking

Het grote voordeel van dit plaatmateriaal is dat de buigstijfheid en E-module in beide richtingen gelijk zijn, waardoor minder afval tijdens de verwerking. De platen kunnen zowel in de lengte als in de breedte worden verwerkt door de opbouw van de houtchips, dit in tegenstelling tot de OSB platen. Daarnaast bevat deze plaat een dampmembraam, dit betekent dat bij toepassing van deze plaat in een damp-open constructie geen extra damprem meer hoeft te worden aangebracht.

De maattolerantie is max. 2mm. Brandklasse en rookklasse volgens Duitse norm: D-s2,d0

Beschikbare afmetingen van Original Greenbuild Board

 • VG 1 en 2 Veer en groef: 2580mm x 675mm (werkende maat, niet verkrijgbaar in 9mm) of 2050mm x 625mm (werkende maat, niet verkrijgbaar in 9 en 30mm).
 • R Stomp: 2590mm x 1250mm (rechte kanten, niet verkrijgbaar in 9 en 30mm).
 • R2 Stomp: 2440mm x 1220mm (rechte kanten, alleen verkrijgbaar in 18mm).
 • RGF Stomp groot: 5200mm x 2060mm (rechte kanten, niet verkrijgbaar in 30mm).

De platen zijn in verschillende diktes te verkrijgen: 9, 12,15, 18, 22, 25 en 30mm. De 15mm dik is de minimale dikte voor houtskeletbouw (HSK).
De OGB VG2, OGB R en OGB RGF zijn alleen per pallet verkrijgbaar.

Voordelen

 • Toepasbaar voor constructief gebruik bij droge en vochtige omstandigheden voor daken, vloeren, hsb-gevels, verpakkingen, etc.
 • Zero-emissie en volledig geur-neutraal.
 • Dampdiffusie-open plaatmateriaal dat de constructieopbouw laat ‘ademen.
 • Speciaal ontwikkelde verlijming (muf), emissie-arm (E1) mbt. vluchtige organische stoffen (VOS) zoals formaldehyde, aldehyde, aceton en andere gassen.
 • Betere statische en technische waarden dan vergelijkbare constructieve platen.
 • Buigstijfheid en E-module zijn in beide richtingen gelijk, waardoor minder afval tijdens de verwerking.
 • Geringe opzwelwaarde bij vocht.
 • Milieubewust en duurzaam door het gebruik van afvalhout van houtzagerijen waardoor geen extra houtkap; en door het gebruik van hars-arm naaldhout (spar).
 • Fijne spaanstructuur met hogere treksterkte loodrecht op het oppervlak hetgeen tot betere uittrekwaarden leidt voor schroeven, nieten en nagels.
 • Decoratief uiterlijk in lichte houtkleur, vlak geschuurd en egaal oppervlak, dat geschikt is om met diffusie-open verven te schilderen. Klik hier voor ons assortiment natuurlijke verven.
 • Maatvast en haaks; verkrijgbaar als stompe platen en als veer- en groef.
 • Met veer- en groef ook te gebruiken als onderdakplaat onder dakpannen, leien, bitumen en kunststof dakbedekkingen, ook ideaal bij rieten daken.

Original Greenbuild Board kopen?

Kom met ons in contact als u meer informatie wenst te ontvangen over dit product. Contact opnemen kan door te bellen naar 0575 432 336 of te mailen naar info@eco-bouwmaterialen.nl.

Wilt u de producten eerst in het echt bekijken? Breng dan een bezoekje aan onze showroom in Toldijk (dichtbij Zutphen).

Productbladen:

Additional information

Weight 825 kg
1
0