Producten

15mm OGB VG duurzame constructieplaat 2580x675mm/1,74m2, de nieuwe OSB

16.50

Beschikbaar: Leverbaar

Wilt u graag volle pallets OGB constructieplaten bestellen? Dat kan via deze link: bestel hier OGB pallet(s).

OGB, Original Greenbuild Board, is een zeer duurzame constructieplaat. Dit is een uitstekend alternatief als vervanger voor de OSB (3) plaat. Het OGB plaatmateriaal is zeer damp-open, wordt geproduceerd van emissie-vrij resthout van houtzagerijen en wordt samengesteld met een speciaal ontwikkelde milieuvriendelijke verlijming zonder schadelijke gevolgen voor mens en milieu.

Onderstaande platen zijn direct uit voorraad leverbaar. De levertijd van de overige platen bedraagt 1 tot 2 weken.
– OGB VG1 2580x675x12mm, 15mm, 18mm en 22mm.
– OGB R1 2590x1250x12mm, 15mm, 18mm, 22mm.
– OGB R2 stomp 2440x1220x18mm.

In verband met afwijkende palletafmetingen vallen deze producten buiten de actie gratis verzending vanaf EUR 1.500,-. Bij de verzending van OGB platen worden altijd verzendkosten berekend en deze producten dienen in een aparte order te worden besteld. Gratis af te halen in het distributiecentrum in Almelo en eventueel in overleg in onze showroom in Toldijk.

Wilt u meer weten over bovenstaand product, graag deskundig advies, een totaal offerte ontvangen of een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via 0575 432 336 of info@eco-bouwmaterialen.nl. U bent ook van harte welkom in onze showroom.

OGB, Original Greenbuild Board, is een zeer duurzame constructieplaat geschikt voor constructief gebruik bij droge en vochtige omstandigheden voor daken, vloeren, HSB-gevels (houtskeletbouw), verpakkingen etc. De OGB is dampdiffusie-open plaatmateriaal dat de constructieopbouw laat ‘ademen’. Het grote voordeel van dit plaatmateriaal is dat de buigstijfheid en E-module in beide richtingen gelijk zijn, waardoor minder afval tijdens de verwerking. De platen kunnen zowel in de lengte als in de breedte worden verwerkt door de opbouw van de houtchips, dit in tegenstelling tot de OSB platen. Daarnaast bevat deze plaat een dampmembraam, dit betekent dat bij toepassing van deze plaat in een damp-open constructie geen extra damprem meer hoeft te worden aangebracht.

Uivoeringen & afmetingen
OGB VG 1 en 2 Veer en groef: 2580mm x 675mm (werkende maat, niet verkrijgbaar in 9mm) of 2050mm x 625mm (werkende maat, niet verkrijgbaar in 9 en 30mm).
OGB R Stomp: 2590mm x 1250mm (rechte kanten, niet verkrijgbaar in 9 en 30mm).
OGB R2 Stomp: 2440mm x 1220mm (rechte kanten, alleen verkrijgbaar in 18mm).
OGB RGF Stomp groot: 5200mm x 2060mm (rechte kanten, niet verkrijgbaar in 30mm).

De platen zijn in verschillende diktes te verkrijgen: 9, 12,15, 18, 22, 25 en 30mm. De 15mm dik is de minimale dikte voor houtskeletbouw (HSK).
De OGB VG2, OGB R en OGB RGF zijn alleen per pallet verkrijbaar.

Plaatmateriaal met o.a. FSC en PEFC keurmerk
De OGB constructieplaten worden gefabriceerd in Duitsland met hout uit gecontroleerde houtkap. Hout waarvan de oorsprong bekend is en waarvoor geen bomen
illegaal gekapt zijn. OGB constructieplaten worden geproduceerd van emissie-vrij resthout van houtzagerijen en worden samengesteld met speciaal ontwikkelde milieu-vriendelijke verlijming, die geen negatief effect heeft op de gezondheid en beter is dan iedere daarvoor geldende norm.

Voordelen:
– Toepasbaar voor constructief gebruik bij droge en vochtige omstandigheden voor daken, vloeren, hsb-gevels, verpakkingen, etc.
– Zero-emissie en volledig geur-neutraal.
– Dampdiffusie-open plaatmateriaal dat de constructieopbouw laat ‘ademen’
– Speciaal ontwikkelde verlijming (muf), emissie-arm (E1) mbt. vluchtige organische stoffen (VOS) zoals formaldehyde, aldehyde, aceton en andere gassen
– Betere statische en technische waarden dan vergelijkbare constructieve platen.
– Buigstijfheid en E-module zijn in beide richtingen gelijk, waardoor minder afval tijdens de verwerking.
– Geringe opzwelwaarde bij vocht.
– Milieubewust en duurzaam door het gebruik van afvalhout van houtzagerijen waardoor geen extra houtkap; en door het gebruik van hars-arm naaldhout (spar)
– Fijne spaanstructuur met hogere treksterkte loodrecht op het oppervlak hetgeen tot betere uittrekwaarden leidt voor schroeven, nieten en nagels.
– Decoratief uiterlijk in lichte houtkleur, vlak geschuurd en egaal oppervlak, dat geschikt is om met diffusie-open verven te schilderen. Klik hier voor ons assortiment natuurlijke verven.
– Maatvast en haaks; verkrijgbaar als stompe platen en als veer- en groef
– Met veer- en groef ook te gebruiken als onderdakplaat onder dakpannen, leien, bitumen en kunststof dakbedekkingen, en ideaal bij rieten daken

Technisch en esthetisch doen OGB platen niet onder voor andere constructieve en esthetische platen. Veel waarden zijn aantoonbaar beter dan die van andere constructieplaten. En op het gebied van duurzaamheid, milieu-vriendelijkheid én gezondheid zijn ze onovertroffen. OGB platen laten zich uitstekend combineren met de natuurlijk isolatiemateriaal voor vloeren, wanden en daken. Gezond, constructief én duurzaam.

De maattolerantie is max. 2mm.
Brandklasse en rookklasse volgens Duitse norm: D-s2,d0

Klik hier voor meer informatie over de OGB platen
Klik hier voor meer informatie over de belastingstabel voor OGB vloeren.

Additional information

Weight26.67 kg
1
0