Natuurlijke isolatie

Natuurlijke geluidsisolatie voor muur, plafond en dak

Natuurlijke geluidsisolatie pas je voornamelijk toe om omgevingsgeluiden te verminderen of om eigen geluid tegen te gaan. Het dempen van geluid zorgt dat geluid wordt tegengehouden of wordt voorkomen. Bescherming tegen storend geluid betekent meer woongenot voor u!

Tegenwoordig zijn er vele opties mogelijk om duurzaam en ecologisch verantwoord te isoleren. Materialen die geschikt zijn als natuurlijke geluidsisolatie zijn o.a. hennep, vlas, houtvezel, schapenwol en katoen zorgen dat uw huis energiezuiniger wordt en zijn tegelijkertijd ook nog eens milieuvriendelijk! Neem bijvoorbeeld het IsoHemp hennepblok, deze voldoet perfect aan de huidige normen zodat probleemloos de zeer lage en passieve energienormen worden behaald. Hennepblokken hebben namelijk het vermogen om opgeslagen warmte vrij te geven, dit voorkomt hitte in de zomer en kou in de winter. Het beperkt de temperatuurwisselingen zoals een echte warmte buffer dit betaamt. Het materiaal wordt gebruikt bij binnenisolatie, nieuwbouw, binnenmetselwerk, buitenisolatie, aanbouw, vloerisolatie en de isolatie van platte daken.

Goed voor beter akoestiek
Een minimalistische inrichting, hoge plafonds of open keuken kan een onprettige galm veroorzaken. Harde materialen versterken namelijk geluiden en laten het door galmen. Geluidsreflectie van plafond, wand en vloer kan dus een onprettig akoestiek veroorzaken. Slechte akoestiek valt o.a. te herkennen aan galm, slechte verstaanbaarheid, een ruimte dat kil aanvoelt of er is sprake van versterkende geluiden.

Door het aanbrengen van geluidsabsorberende panelen kan de galm of een hol geluid worden verminderd. De akoestische platen van Metisse zijn gemaakt van gerecyclede textielvezels en uitermate geschikt op plekken waar geluidsoverdracht niet gewenst is. Het is geschikt voor onderdaken, zolders en verdiepingsvloeren. Naast zijn hoge akoestische absorptie heeft het een hoge thermische isolatiewaarde en is het dampregulerend. Ook heeft Metisse akoestische panelen die decoratief zijn, een sfeervolle oplossing voor in huis!

Geluidsisolatie met minder stofvorming
Er zitten vele voordelen aan het duurzaam en natuurlijk isoleren. Het zorgt onder andere voor een gezonder woonklimaat en het is tot wel 95% geluidsabsorberend. Natuurlijke isolatie is luchtdicht, ademend en vochtregulerend. Het bevat ook geen schadelijke stoffen en het beschermd je in zowel winter als zomer.

Bij isoleren denk je al vaak aan stof en een irriterend prikkelend gevoel. Gutex isolatieplaten veroorzaken bij verwerking in vergelijking met ander gelijkwaardig isolatie materiaal minder stof. Het maakt de klus een stuk prettiger en zorgt bovendien voor een prettiger werkklimaat. Het kan worden toegepast bij voorzetwanden en houtskeletbouw, zoals dakisolatie en buitenisolatie in gevels. De platen zijn gemaakt van naaldhout uit verantwoord bosbeheer, dit maakt het een duurzame verantwoordelijke manier van isoleren.

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van dit artikel, dan zijn wij via e-mail te bereiken op info@eco-bouwmaterialen.nl en telefonisch op 0575 432 336. Uiteraard bent u ook welkom in onze showroom te Toldijk.

Alle bovengenoemde artikelen zijn gemakkelijk te bestellen hier in onze webshop.

Deel dit verhaal:
De waardering van www.eco-bouwmaterialen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 5 reviews.