keim

Gezond woonklimaat met KEIM binnenmuurverf

KEIM mineraalverf staat voor ecologisch, duurzaam en gezond wonen. Er bestaan veel verschillende verf soorten en elk soort heeft zijn specifieke eigenschappen. Minerale verf is een verfstof op basis van minerale bindmiddelen, in het geval van KEIM is dit silicaat. Mineraal silicaatverf heeft een zeer lange levensduur, is extreem duurzaam en UV- bestendig. Maar wat maakt KEIM verf nog meer zo uniek?

Bindmiddelen en hulpstoffen

De ‘standaard’ verf kleeft door gebruik van organisch bindmiddel aan de ondergrond vast, terwijl KEIM mineraalverf onder inwerking van CO2 (anorganisch) een duurzame verbinding met de ondergrond vormt. Deze verbinding komt tot stand doordat er verkiezeling plaatsvindt. Het voordeel van deze chemische duurzame verbinding is dat de verf niet kan afbladderen.

KEIM verf wordt ook wel waterglasverf genoemd doordat kaliwaterglas als bindmidel wordt gebruikt. Het waterglas zorgt dat het goed bestand is tegen UV-straling, dit maakt dat de verf een zeer lange levensduur heeft in vergelijking met andere verfsoorten. Een ander belangrijk (hulp) stofmiddel is steenmeel, hierdoor krijg je laagdikte en bescherm je de muur. KEIM verf bevat geen problematische of toxische stoffen zoals weekmakers en oplosmiddelen etc. Het is tevens een damp-open verf wat inhoud dat zorgt voor de juiste vochtregulatie in huis, hierdoor hebben o.a. schimmels en algen geen kans om zich te nestelen. Het product is 100% veilig voor mens & milieu!

KEIM mineraalverf bestaat uit pure mineralen (= anorganisch) pigmenten, deze mineralen zorgen voor constante kleur, zijn duurzaam en UV- en zuurbestendig. Doordat de verf bestand is tegen UV-straling en zuren behoudt het zijn lange levensduur zonder dof te worden of dat er een witte waas ontstaat. Hierdoor kan je tientallen jaren genieten van een optimale kleur!

Kleur & kleurechtheid

KEIM heeft met meer dan 10 verschillende kleurenwaaiers een zeer uitgebreid assortiment in mogelijke kleuren. De verven staan bekend om zijn fantastisch mooie kleuren, KEIM dan ook 20 jaar kleurgarantie op zijn verven. Opzoek naar een specifieke kleur? KEIM heeft het!

De kleuren zijn van donker tot licht te verkrijgen, KEIM werkt dan ook met kleurgroepen, elke kleurgroep valt in een andere prijsklasse. Alle pigmenten die gebruikt worden in de verf zijn natuurlijk, toch zijn sommige pigmenten schaarser te verkrijgen, die pigmenten vallen dan ook in hogere prijsklasses. Wij van Eco-Bouwmaterialen werken met de KEIM Exclusiv waaier, deze omvat de klassieke kleuren en moderne kleuren. De verven zijn ultradekkend en hebben een excellente witgraad.

keim pigment

Bij Eco-Bouwmaterialen hebben wij de Innostar binnenverf & Soldalan buitenverf van KEIM. Zorg dat u de juiste verf kiest voor het juiste doeleinden. Mocht u twijfels hebben, neem gerust contact met ons op!

Ecologie & duurzaamheid

Als u uw huis aan het renoveren, bouwen of vernieuwen bent vanuit een duurzame gedachtegang dan zijn een aantal peilers belangrijk wanneer je voor verf kiest;

  • Verf moet gifvrij zijn
  • Verf moet vrij zijn van weekmakers en oplosmiddelen
  • Mag geen grondstoffen bevatten die uitgeput raken.

KEIM silicaatverf heeft een gemiddelde onderhoudscyclus van 12-15 jaar, in tegenstelling tot de dispersieverf die een gemiddelde onderhoudscyclus heeft van 6-8 jaar. Dit houdt een besparing in van 50% bij toepassing van de silicaatverf. Deze besparing komt voort uit duurzame kleurstabiele verven, enkel overschilderen volstaat.

De winning van grondstoffen, verwerking, levensduur en recycling maakt dat de KEIM verf ecologisch verantwoord is. Daarmee draagt het bij aan een gezond en verantwoord ecologische (ver)bouw.

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van dit artikel, dan zijn wij via e-mail te bereiken op info@eco-bouwmaterialen.nl en telefonisch op 0575 432 336. Uiteraard bent u ook welkom in onze showroom te Toldijk!

Deel dit verhaal:
De waardering van www.eco-bouwmaterialen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 5 reviews.