biobased-vlasvezels-isovlas

Isovlas: isoleren zit in de vezels 

6000 jaar geleden in het oude Mesopotamië gebruikten mensen het al, en nu nog steeds: vlas. Dit oerdegelijke materiaal heeft zijn sporen inmiddels wel verdiend. Weinig mensen weten echter dat de grondstof voor linnen ook hartstikke geschikt is om mee te isoleren. Wil je ook weten hoe je dit authentieke natuurproduct in jouw huis kan toepassen? Lees dan snel verder!

Innovatie

Meer dan 20 jaar geleden heeft het innovatieve bedrijf Isovlas de mogelijkheden van dit natuurproduct vertaald in bouwisolatie. Met de restvezels van de linnenindustrie maakt Isovlas isolatiemateriaal dat hierdoor niet alleen co2 neutraal en hartstikke duurzaam is, maar ook nog eens over zeer goede isolerende (0,038 W/mK) en geluiddempende eigenschappen beschikt. Vlasvezels hebben van nature een vochtregulerend vermogen, hierdoor is het ook niet gevoelig voor vochtophoping en schimmels. Omdat het een natuurproduct is bevat het daarnaast ook geen schadelijke stofdeeltjes. Dit maakt Isovlas ook zeer geschikt voor mensen met luchtwegaandoeningen. Met Euroklasse C voldoet dit product tevens aan alle brandveiligheidseisen.

Voor welk soort woningen geschikt?

Om met Isovlas te isoleren is er keuze uit drie mogelijkheden. Ten eerste is er de PL isolatie. Dit zijn vlaswol dakplaten en deze zijn beschikbaar in meerdere afmetingen. Dit type Isovlas is voornamelijk bedoeld voor lichte constructiebouw en zeer geschikt voor passiefhuizen en 0-energie woningen.

Isovlas gebruiken als vloerisolatie

Voor vloerisolatie kan je gebruik maken van Isovlas Soundfelt. Deze vorm van vlasisolatie is speciaal ontwikkeld als ondervloer voor parket, laminaat of andere soorten vloeren en beschikt daarom over uitstekende geluidswerende eigenschappen. Ten slotte is er de Isovlas Reno interieur TG. Deze isolatieplaten zijn speciaal bedoeld voor gebruik binnenshuis. Deze platen bestaan aan de ene zijde uit flexibele vlasisolatie, en aan de andere zijde een harde stootvaste onderplaat. Dat maakt deze platen uitermate geschikt voor na-isolatie binnen.
Mocht u nog vragen hebben over dit product staan onze medewerkers altijd voor u klaar.
Deel dit verhaal:
De waardering van www.eco-bouwmaterialen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 4 reviews.
0