belinda-banner

Isoleren met de Thermoflex van Gutex

Het huis isoleren kan je op verschillende manieren doen. In deze blog gaan wij je de voordelen van de Gutex Thermoflex houtvezel isolatie uitleggen.

Wat is de Gutex Thermoflex voor isolatie?

De Gutex Thermoflex is een flexibele houtwolplaat die afkomstig is verantwoord bosbeheer uit het Zwarte Woud in Duitsland. De platen zijn gemaakt van naaldhout met +/- 6% textiel vezel en +/- 8% amoniumzouten. De grondstoffen worden uitsluitend gewonnen volgens de duurzame normering bosbouwmethoden: PEFC en FSC. Het is een duurzame plaat welke wordt gebruikt om dampopen te isoleren.

Wat betekent dampopenheid?

Met dampopen wordt bedoelt : dat vocht en kou wordt buiten gehouden maar vocht kan wel van binnen naar buiten zodat je geen last heb van vocht of schimmelvorming.

Als je dampopen wilt isoleren zal het per toepassing wisselen of een dampopen folie nodig is. Deze folie zorgt er op zijn beurt weer voor dat het vocht vanuit de constructie naar buiten kan maar dat er geen vocht van buiten naar binnen komt. Pro Clima Intello is hier een voorbeeld van, dit is een folie die je aan de warme zijde van de woning toe past en af taped met Vana tape. Per toepassing is er een Pro Clima folie te vinden, neem gerust contact met ons op als je hierover vragen hebt.

De toepassingen van Gutex Thermoflex

De Thermoflex is een uitstekende deken door zijn hoge thermische prestaties, hoge geluidsisolatie en is ontzettend prettig te verwerken (zie; minder stofontwikkeling!). De Thermoflex is met name geschikt voor de volgende doeleinden:

  • Houtskeletbouw zowel binnen-als buitenwanden.
  • Isolatie tussen spanten/keper ( door de platen iets groter te snijden in de lengte en breedte kun je plaat goed vastklemmen )
  • Plafondisolatie.
  • Scheidingswanden.

De mogelijkheden van Gutex

Naast de Thermoflex heeft Gutex ook harde houtvezelplaten. Zo kan je de Multitherm of Multiplex-top plaat gebruiken als stucbare plaat. Deze zijn, zoals alle Gutex producten, dampopen en duurzaam gewonnen. Voor elk doeleinde heeft Gutex een passende oplossing!

Voordelen van Gutex Thermoflex

De Gutex Thermoflex is zeer buigzaam waardoor gemakkelijk te verwerken. Daarnaast zorgt het voor een aangename verwerking en is het simpel op maat te zagen met een isolatiezaag. Andere voordelen zijn:

  • Uitstekende warmte isolatie maar ook warmte opslagcapaciteit.
  • Hitte bescherming in de zomer, goede isolatie in de winter.
  • Vochtregulerend en dampopen
  • De plaat is ook recyclebaar.
  • Bouwbiologisch verantwoord!

De Thermoflex is in verschillende diktes te verkrijgen. Bij de verwerking zult u merken dat doorboringen gemakkelijk zijn uit te voeren met een metaal-of houtboor ( Let op: wel op vol toerental).

Mocht je nog vragen hebben over de Gutex Thermoflex isolatieplaten kijk dan op onze website: www.eco-bouwmaterialen.nl. Telefonisch zijn wij te bereiken op 0575-432336, van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur.

Deel dit verhaal:
De waardering van www.eco-bouwmaterialen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 5 reviews.