U hebt geen items in uw winkelwagen.

Positie
Van hoog naar laag sorteren
Foto-tabel Lijst
9 per pagina

Artikelen 1 tot 9 van 38 in totaal

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Positie
Van hoog naar laag sorteren
Foto-tabel Lijst
9 per pagina

Artikelen 1 tot 9 van 38 in totaal

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Uula lijnolieverf

Bij Eco-bouwmaterialen kunt u het gehele assortiment Uula lijnolieverf kopen, zoals de kookverf, lineco, olielazuur, roslagin, farfoil, into meubelverf etc. Natuurverf van Uula is geschikt voor binnen en buiten en het is een uiterst efficiënte , natuurlijke en duurzame lijnolieverf van hoogwaardige kwaliteit gemaakt met een karakteristieke uitstraling. Uula verf is verkrijgbaar in een uitgebreid kleurenpalet. De kleuren komen tot stand door toevoeging van kleurpigmenten aan de lijnolie, die de basis van de verf vormt. Uula lijnolieverven bevatten uitsluitend aard- en minerale pigmenten en zijn dus 100% natuurlijk. De natuurlijke pigmenten zijn niet chemisch bewerkt, maar echte gedolven aardkleuren bijv. oker en omber. Ze komen als klei en zandsoorten in verschillende kleurnuances voor. De aanwezigheid van metaalverbindingen (zoals bijv. ijzer en mangaan) zijn bepalend voor de kleur waardoor dit een natuurlijke en fraaie uitstraling geeft. De technische kwaliteit van Uula verf is uitstekend. Bent u nieuwsgierig geworden naar de natuurlijke verf van Uula? Bekijk dan direct het assortiment in de webshop!

Duurzame lijnolieverf voor buiten

Hoe lang gaat het buitenschilderwerk geverfd met Uula natuurverven mee? Duurzaamheid is afhankelijk van ondergrond, verwerkingsmethode en laagdikte en varieert van wel 3 tot wel 12 jaar. Als het om buitenschilderwerk gaat, zoals een houten schutting verven, volstaat het in de regel om kale of verweerde plekken na een aantal jaren bij te werken. Helemaal overschilderen is in de regel niet vaker nodig dan een keer in de 10-15 jaar. Voor binnen en in beschutte situaties wellicht langer. De ecologische duurzaamheid is vele malen beter dan van kunstharsverfsoorten. Het speciale productieproces op basis van lijnolie zorgt ervoor dat de verf enigszins elastisch is en een damp open beschermlaag op het hout vormt. Vocht in het hout wordt ook weer afgegeven aan de buitenlucht. Er kan dus nooit vocht in het gout achterblijven waardoor het hout van binnenuit wordt aangetast. De kleuren vervagen uiteindelijk op een natuurlijke manier, zonder dat de beschermende werking wordt aangetast.

Uula natuurverf aanbrengen

Alle verven van uula zijn makkelijk zelf aan te brengen met een kwast. Voor een mooi eindresultaat zijn er enkele aandachtspunten en bij aanschaf lees de aanwijzingen op de verpakking goed.

 • De ondergrond dient schoon, vrij van vet, vrij van nicotine of lijmresten te zijn;
 • Voor een goed resultaat dienen Uula farfoil en Uula kookverf niet te dun te worden aangebracht;
 • Lineco daarentegen moet niet te dik worden aangebracht;
 • Gebruik geschikt schuurmateriaal en kwasten. Voor kookverf is er een speciale kookverfkwast en voor Farfoil een speciale Farfoilkwast;
 • Uula verf kan ook worden verspoten;
 • Wie de instructies goed opvolgt, kan bijna altijd rekenen op een goed eindresultaat.

Prijs van leemverf

Eco-bouwmaterialen heeft al meer dan 15 jaar ervaring met het gebruik van natuurlijke verven en met deze kennis bieden wij u de beste producten aan. De Uula verf is in verschillende afmetingen verkrijgbaar en u kunt in onze webshop de prijs van Uula verf terugvinden. Bent u nog niet zeker van de kleur, bezoek dan onze showroom in Toldijk (nabij Zutphen, Gelderland) waar u alle producten op uw gemak kunt bekijken. Naast de Uula verf heeft Eco-bouwmaterialen een breed assortiment andere natuurlijke verven, waaronder kalkverf van Auro, verf op waterbasis van Ecotec en Auro, leemverf van Ecotec en Tierrafino, natuurlijke beitsen en nog veel meer. U kunt bij Eco-bouwmaterialen rekenen op scherpe prijzen en een snelle levering. Eco-bouwmaterialen, uw partner in natuurlijke verf!

Alle prijzen op deze webshop zijn inclusief 21% BTW.