Producten

Uula Olielazuur transparant

34.65213.65

Professional? Vraag hier uw offerte aan.

 • Uula Olielazuur is een buitenbeits (halfglans). Olielazuur kan binnen en buiten toegepast worden. Het beschermt het hout tegen vocht en vuil, maar laat de houtstructuur zichtbaar blijven. Olielazuur is gemaakt van gekookte lijnolie en natuurlijke harsen. Olielazuur bevat een aromaatarm oplosmiddel (max 300g/L).

  Uula Olielazuur is een buitenbeits (halfglans). Olielazuur kan binnen en buiten toegepast worden. Het beschermt het hout tegen vocht en vuil, maar laat de houtstructuur zichtbaar blijven. Olielazuur is gemaakt van gekookte lijnolie en natuurlijke harsen. Olielazuur bevat een aromaatarm oplosmiddel (max 300g/L).

  Kleuren Uula Olielazuur

  Uula Olielazuur is transparant van kleur. Ook is deze olielazuur verkrijgbaar in diverse kleuren, zie de kleurenkaart.

  Verwerking

  Olielazuur is geschikt voor nieuw onbehandeld hout en hout dat eerder is behandeld met transparante of dekkende lijnolie, alkydverf of beits.
  Binnen: toepassing op plafonds, deuren, vloeren, kozijnen, ramen en meubels.
  Buiten: toepassing op gevels van red cedar of verduurzaamd hout.

  Maak de te schilderen ondergrond schoon en vetvrij. Van kaal hout eerst vet, vuil en stof verwijderen met een schoonmaakmiddel. Als er sprake is van oude, loszittende beitslagen, verwijder deze dan door krabben, schuren of borstelen. Zit er schimmel of aangroei op het hout, verwijder dit dan met Auro Schimmelverwijderaar. Gebruik daarna Uula Houtgrondeer om nieuwe schimmelvorming te voorkomen. Laat het oppervlak goed drogen. Als het houtwerk droog is, roer de beits dan goed om en breng hem aan met een langharige kwast of roller.

  Transparante Olielazuur is uitsluitend te gebruiken voor overdekt hout. Er zijn twee of drie lagen nodig. Na de eerste laag licht schuren om de opgewerkte houtvezel te verwijderen en grondig afstoffen. Tussen de tweede en derde laag is schuren bijna niet nodig.

  De olielazuur is stofdroog na 5 – 8 uren. Een nieuwe laag aanbrengen na tenminste 24 uur. Reinigen van het gereedschap met gomterpentijn.

  Beschikbare afmetingen van Uula Olielazuur

  Geschaafd hout: ca. 12-15 m² / liter.
  Ruw hout: ca. 8-10 m² / liter.
  Uula Olielazuur Blank wordt geleverd in blikken van 0,9, 2, 7 of 9 liter.
  Door toevoeging van kleuren bevat Uula Olielazuur Kleur ca. 1, 3 of 10 liter.

  Zorg voor voldoende ventilatie. Bewaar Olielazuur in goed gesloten verpakking. Buiten bereik van kinderen en dieren houden.

  Voordelen

  • Geschikt voor binnen en buiten.
  • Diverse kleuren en transparant.
  • Houtstructuur blijft zichtbaar.

  Uula Olielazuur kopen?

  Kom met ons in contact als u meer informatie wenst te ontvangen over dit product. Contact opnemen kan door te bellen naar 0575 432 336 of te mailen naar info@eco-bouwmaterialen.nl.

  Wilt u de producten eerst in het echt bekijken? Breng dan een bezoekje aan onze showroom in Toldijk (dichtbij Zutphen).

  Productbladen:

  Klik hier voor meer productinformatie over UULA Olielazuur.