Producten

Uula Olielazuur transparant 2.7 liter

86.80

Professional? Vraag hier uw offerte aan.

 • Buitenbeits, houtstructuur blijft zichtbaar, halfglans. Olielazuur kan binnen en buiten toegepast worden. Het beschermt het hout tegen vocht en vuil, maar laat de houtstructuur zichtbaar blijven. Olielazuur is gemaakt van gekookte lijnolie en natuurlijke harsen. De kleur wordt verkregen met pigmenten als aardverfstoffen zoals bijv. oker, en titaanwit. Olielazuur bevat een aromaatarm oplosmiddel (max 300g/L). verdunning en reinigen gereedschap: gomterpentijn.

  Toepassingen
  Olielazuur is geschikt voor nieuw onbehandeld hout en hout dat eerder is behandeld met transparante of dekkende lijnolie, alkydverf of beits.
  Binnen: toepassing op plafonds, deuren, vloeren, kozijnen, ramen en meubels.
  Buiten: toepassing op gevels van red cedar of verduurzaamd hout.

  Gebruiksaanwijzing
  Maak de te schilderen ondergrond schoon en vetvrij. Van kaal hout eerst vet, vuil en stof verwijderen met een schoonmaakmiddel. Als er sprake is van oude, loszittende beitslagen, verwijder deze dan door krabben, schuren of borstelen. Zit er schimmel of aangroei op het hout, verwijder dit dan met Auro Schimmelverwijderaar. Gebruik daarna Uula Houtgrondeer om nieuwe schimmelvorming te voorkomen. Laat het oppervlak goed drogen. Als het houtwerk droog is, roer de beits dan goed om en breng hem aan met een langharige kwast of roller.

  Blanke Olielazuur is uitsluitend te gebruiken voor overdekt hout. Er zijn twee of drie lagen nodig. Na de eerste laag licht schuren om de opgewerkte houtvezel te verwijderen en grondig afstoffen. Tussen de tweede en derde laag is schuren bijna niet nodig.

  Droogtijd
  Stofdroog na 5 – 8 uren. Een nieuwe laag aanbrengen na tenminste 24 uur.

  Rendement
  Geschaafd hout: ca. 12-15 m² /liter.
  Ruw hout: ca. 8-10 m² / liter.

  Verpakking
  Uula Olielazuur Blank wordt geleverd in blikken van 0,9, 2,7 of 9 liter.
  Door toevoeging van kleuren bevat Uula Olielazuur Kleur ca. 1, 3 of 10 liter.

  Zorg voor voldoende ventilatie. Bewaar Olielazuur in goed gesloten verpakking. Buiten bereik van kinderen en dieren houden.

  Additional information

  Weight 3.24 kg