Producten

Uula Lineco 2.7 liter

89.50

Beschikbaar: Leverbaar

Kies hier uw kleur: * 

Uula Lineco is een B=binnen- en buitenverf voor ramen, deuren en kozijnen, halfglans en dekkend, oplosmiddelvrij. Lineco is een traditionele zachtglanzende natuurverf gemaakt van gekookte lijnolie en aardpigmenten.

Wilt u meer weten over bovenstaand product, graag deskundig advies of een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via 0575 432 336 of info@eco-bouwmaterialen.nl. U bent ook van harte welkom in onze showroom.

Binnen- en buitenverf voor ramen, deuren en kozijnen, halfglans en dekkend, oplosmiddelvrij. Lineco is een traditionele zachtglanzende natuurverf gemaakt van gekookte lijnolie en aardpigmenten. De verf bevat geen oplosmiddelen. De verf verandert door oxidatie in een poreuze ademende laag. Het voordeel hiervan is dat vocht wordt opgenomen, maar een teveel aan vocht weer wordt ‘uitgeademd’. Hierdoor is uw houtwerk duurzaam beschermd. Lineco is gemakkelijk in onderhoud en laat ook na verloop van jaren niet los. Het is voldoende het houtwerk om de drie jaar bij te werken en om de zes jaar over te schilderen. Oude verflagen hoeven dan niet verwijderd te worden. Lineco is reukloos en verwerkt prettig.

Samenstelling
Uula Lineco is een oplosmiddelvrije, natuurvriendelijke verf voor binnen en buiten. Het bindmiddel is gekookte lijnolie, de pigmenten zijn aardverfstoffen en niet giftige synthetische pigmenten zoals titaanwit. Toegevoegd is siccatief als droogmiaddel, als verdunning kan gomterpentijn worden gebruikt.

Kleurenkaart
Uula Lineco heeft een uitgebreide kleurenkaart

Toepassingen
U kunt Lineco gebruiken voor ramen, deuren en kozijnen, zowel binnen als buiten.

Gebruiksaanwijzing
Breng Lineco aan met een kwast of roller. Gebruik Lineco bij voorkeur als het warm en droog weer is, of onder geconditioneerde omstandigheden. Schilder nooit in de volle zon; dit geeft kans op blaarvorming op het verfwerk door te snelle droging van het oppervlak.

Nieuw hout: Maak de ondergrond goed schoon, droog en vetvrij. Roer de verf goed om en breng twee lagen grondverf aan. Verdun de verf hiervoor met 10% met gomterpentijn. Houd tussen het aanbrengen van de lagen droogtijd aan van 24 uur. Daarna aflakken met onverdunde Lineco. Breng altijd dunne lagen aan om te voorkomen dat de verf gaat ‘rimpelen’!

Oud hout: Maak de ondergrond goed schoon, droog en vetvrij. Roer de verf goed om en lak het gehele oppervlak voor met 10% met gomterpentijn verdunde Lineco. Na droging aflakken met onverdunde Lineco. Breng altijd dunne lagen aan om te voorkomen dat de verf gaat ‘rimpelen’! Vraag ons in onduidelijke gevallen om technisch advies! Wij helpen u graag.

Droogtijd
Onder normale omstandigheden is de verf na ongeveer 8 uur droog en na twee dagen voldoende doorgehard om over te schilderen. Onder vochtige omstandigheden dient men rekening te houden met langere droogtijden.

Rendement
Ruw hout: 8-12 m2/liter
Glad geschaafd hout: 10-15 m2/liter

Verdunning en reinigen gereedschap:
Gomterpentijn. Kwasten na het schilderen hangend in water bewaren. Voor gebruik de waterdruppels uitslaan. Rollers en kwasten kunnen of in de verf worden ondergedompeld of in een plastic zakje worden bewaard en zijn dan direct weer te gebruiken. Indien u kwasten of rollers langere tijd niet gebruikt kunt u ze beter uitspoelen in gomterpentijn en nawassen met Auro vloeibare zeep 411.

Verpakking
Lineco wit en basis wordt geleverd in blikken van 0.9, 2.7 en 9 liter. Door toevoeging van kleuren wordt Lineco kleur geleverd in ca. 1, 3 en 10 liter.

Bewaren in goed gesloten verpakking. Buiten bereik van kinderen en dieren houden.

Klik hier voor meer productinformatie over UULA lineco

Additional information

Weight3.3 kg