Tierrafino leemverf

TIERRAFINO LEEMVERF

Wilt u graag natuurlijke leemverf kopen voor uw woning, slaapkamer of kantoor? Hier in de online leemshop van Eco-bouwmaterialen.nl hebben wij het gehele assortiment Tierrafino verven. Tierrafino is een Nederlands bedrijf wat in 1992 als eerste uitsluitend richtte op de productie en distributie van leemproducten. Wilt u een mooie, gezonde en milieuvriendelijke leefomgeving creëren waar u zich thuisvoelt?Dan zit u met de leemproducten van Tierrafino helemaal goed!

Alle verven van Tierrafino zijn 100% natuurlijke leemverven voor het interieur. Leem bestaat namelijk voor de helft uit zuurstof en voor 20% tot 40% uit silicium. Vooral dit mineraal bezorgt leem zijn unieke warmte- en vochtregulerende eigenschappen. Daarnaast is leem antistatisch en schimmelwerend. Creëer met deze prettige en unieke eigenschappen van leem een gezond en evenwichtig binnenklimaat.

Wat is Tierrafino leemverf?

Bij Eco-bouwmaterialen.nl kunt u de drie soorten leemverf van Tierrafino, I-paint (ipaint), T-paint (tpaint) of Dry paint (drypaint) bestellen. Alle leemverven van Tierrafino zijn geschikt voor muren en plafonds. Daarbij hebben ze nog enkele zeer prettige eigenschappen, want ze zijn damp-open en bevatten geen enkel chemisch oplosmiddel.

I-paint is een gladde leemverf en bestaat voor het grootste deel uit leempoeder en vertoont een fijne zachte structuur. De I-paint zit gebruiksklaar in een emmer in een van de acht standaard natuurlijke kleuren. T-paint is een structuur leemverf. Door de leem is speciaal geselecteerd zand gemengd, waardoor een korrelige structuur ontstaat. Wanden en plafonds die behandeld zijn met T-paint zien er levendig en sprankelend uit, want de kleur en glans van de zandkorrels zijn duidelijk zichtbaar. De korrelige structuur verkort bovendien de nagalmtijd in een ruimte. Tierrafino DryPaint is een 100% natuurlijke droge leemverf verkrijgbaar in vele kleuren. Polijst Tierrafino DryPaint met een pleistertroffel om de verf glanzend en hard te maken voor een magisch stuc-resultaat. Zowel T-paint als Tierrafino DryPaint worden droog geleverd en hoeven enkel gemengd te worden met water voor gebruik.

Wilt u de verven graag in het echt zien, dan bent u van harte welkom in onze showroom in Toldijk. Liever de kleuren thuis bekijken? Bestel dan online de kleurenkaart van I-paint en T-paint in onze webshop.

Verschillende leemverf kleuren

De Tierrafino I-paint en T-paint leemverf zijn te leveren in de opgesomde acht mooie aardetinten. Beide verven zitten kant en klaar op kleur in emmers verpakt. I-paint is beschikbaar in verpakkingen van 0,75 liter, 5 liter en 10 liter. T-paint is beschikbaar in verpakkingen van 6kg en 12,5kg. Meng leemverf met natuurlijke pigmenten en creëer een groter kleurenpallet.

 • Dover wit;
 • Delphi wit;
 • Romeins okergeel;
 • Nassau Oranje;
 • Djenne rood;
 • Ayers Rock;
 • Gomera grijs;
 • Iquitos groen.

En de droge leemverf, Dry paint, is verkrijgbaar in de basiskleur wit. Door het toevoegen van vloeibare watergebonden pigmenten of natuurlijke pigmenten in poedervorm kan iedere gewenste kleur worden gemaakt. De Dry-paint is beschikbaar in zakken van 2kg en 8kg. Alle formaten en kleuren leemverf zijn op voorraad en direct te leveren.

Wilt u graag een gestucte muur met basisleem van Tierrafino of met leemfinish een andere kleur geven? Breng dan bijvoorbeeld Tierrafino I-paint aan in de door u gewenste kleur. Basis leemstuc is naast leemverf ook op kleur te brengen door het oppervlakte te stucen met een dunne laag Tierrafino kleur leemfinish of Tierrafino Duro fijnleemstuc.

Tierrafino leemverf zelf aanbrengen

Hoe meer leem in huis, hoe groter de voordelen zijn! Aan de slag dus met de leemproducten van Tierrafino. Lees in onderstaand stappenplan hoe u leemverf kunt aanbrengen.

 • Eerst controleert u of de ondergrond schoon, vrij van vet, vrij van nicotine of lijmresten is;
 • Gebruik Tierrafino contactprimer fine bij een sterk zuigende ondergrond;
 • Daarna brengt u de leemverf aan met een roller of kwast;
 • Vervolgens verdeelt u de verf goed in verschillende richtingen en bij voorkeur niet in banen.
 • Brengt u leemverf aan op (basis) leemstuc? Bevochtig dan eerst het oppervlakte met water en een plantenspuit. Dit zorgt ervoor dat de leemstuc het vocht uit de leemverf niet te snel opneemt;
 • Breng Tierrafino I-paint in twee lagen aan ongeacht de ondergrond;
 • Bij Tierrafino T-paint kan men volstaan met 1 laag, mits goed dekkend aangebracht;
 • Het spuiten van Tierrafino I-paint is mogelijk, helaas geldt dit niet voor T-paint;
 • U kunt speciale effecten creëren met leemverf, lees hiervoor product specifieke handleiding;
 • Als laatste kunt u kiezen voor extra bescherming van de leemverf. Pas hiervoor Ecotec Clay protect toe.

Informatie en instructievideo’s

Geïnteresseerd in extra informatie en voorbeeldfilmpjes over hoe leemverf, contactprimer en andere leemproducten worden aangebracht? Deze kunt u terugvinden in de webshop van Eco Bouwmaterialen bij het desbetreffende product. Blijft uw vraag onbeantwoord, neem dan contact met ons op via info@eco-bouwmaterialen.nl of 0575-432336. Dan voorzien we u graag van deskundig advies.

Koop Tierrafino leemverf direct in de webshop

Koop nu uw leemverf tegen scherpe prijzen in onze webshop. Bekijk gemakkelijk de prijs per product, verpakking en m2 in de webshop van Eco Bouwmaterialen. Bestelt u voor EUR 99,- aan verf, dan wordt dit gratis thuisbezorgd. Wilt u graag advies of een totaal offerte? Neem contact op met één van onze experts via (0575 432 336) of info@eco-bouwmaterialen.nl.

Wilt u graag Tierrafino leemverf en de verschillende kleuren in het echt zien? Dan bent u van harte welkom in onze showroom in Toldijk (nabij Zutphen, Gelderland). Maar als u niet in de gelegenheid bent om bij ons langs te komen, koop dan gemakkelijk de kleurkaarten van Tierrafino online. Bij ons kunt u rekenen op deskundig advies en een snelle levering. Wij vertellen u graag alles over de kwalitatieve leemverven van Tierrafino!

23
0