Gratis verzenden

Vanaf € 199,- in Nederland
* M.u.v. aanbieding big bag leem, OGB platen, Sono platen en Isohemp producten, hiervoor geldt geen gratis verzending. Voor overige isolatiematerialen en palletartikelen geldt gratis verzending vanaf EUR 1.500

Snelle levering

Binnen 3 werkdagen uw bestelling in huis

Klantenservice

Wij zijn elke werkdag telefonisch en per mail bereikbaar van 8.00 tot 17.00

Lijnolieverf

Lijnolieverf

Bij Eco-bouwmaterialen kunt u het gehele assortiment Uula lijnolieverf kopen, zoals de kookverf, lineco, olielazuur, roslagin, farfoil, into meubelverf etc. Natuurverf van Uula is geschikt voor binnen en buiten en het is een uiterst efficiënte , natuurlijke en duurzame lijnolieverf van hoogwaardige kwaliteit gemaakt met een karakteristieke uitstraling.
 Het bindmiddel dat gebruikt wordt in lijnolieverf is gemaakt van lijnolie (vlaszaad). Lijnolieverf is hoogwaardige verf wat goed droogt. Het verven met lijnolie is exact hetzelfde als met de ‘standaard’ verven, en dus gemakkelijk te verwerken. Het verliest zijn elasticiteit bijna niet en bladdert daarom ook niet snel af. Wilt u deze verven zelf aanbrengen? Wij hebben een zeer uitgebreid aanbod aan duurzame verfbenodigdheden in ons assortiment.

Toepasbaarheid van lijnolieverf

Duurzaamheid is afhankelijk van ondergrond, verwerkingsmethode en laagdikte en varieert van wel 3 tot wel 12 jaar. Als het om buitenschilderwerk gaat, zoals een houten schutting verven, volstaat het in de regel om kale of verweerde plekken na een aantal jaren bij te werken. Helemaal overschilderen is in de regel niet vaker nodig dan een keer in de 10-15 jaar. Voor binnen en in beschutte situaties wellicht langer. De ecologische duurzaamheid is vele malen beter dan van kunstharsverfsoorten. Het speciale productieproces op basis van lijnolie zorgt ervoor dat de verf enigszins elastisch is en een damp open beschermlaag op het hout vormt. Vocht in het hout wordt ook weer afgegeven aan de buitenlucht. Er kan dus nooit vocht in het hout achterblijven waardoor het hout van binnenuit wordt aangetast. De kleuren vervagen uiteindelijk op een natuurlijke manier, zonder dat de beschermende werking wordt aangetast.

Kleuren van de Uula lijnolieverf

Uula lijnolieverf is verkrijgbaar in een uitgebreid kleurenpalet. De kleuren komen tot stand door toevoeging van kleurpigmenten aan de lijnolie, die de basis van de verf vormt. Uula lijnolieverven bevatten uitsluitend aard- en minerale pigmenten en zijn dus 100% natuurlijk. De natuurlijke pigmenten zijn niet chemisch bewerkt, maar echte aardkleuren zoals bijv. oker en omber. Ze komen als klei en zandsoorten in verschillende kleurnuances voor. De aanwezigheid van metaalverbindingen (zoals bijv. ijzer en mangaan) zijn bepalend voor de kleur waardoor dit een natuurlijke en fraaie uitstraling geeft. De technische kwaliteit van Uula verf is uitstekend. Bent u nieuwsgierig geworden naar de natuurlijke verf van Uula? Bekijk dan direct het assortiment in de webshop!

Verwerking lijnolieverf

Alle lijnolieverven van Uula zijn makkelijk zelf aan te brengen met een kwast. Voor een mooi eindresultaat zijn er enkele aandachtspunten:
De ondergrond dient schoon, vrij van vet, vrij van nicotine of lijmresten te zijn. Voor een goed resultaat dienen Uula farfoil niet te dun te worden aangebracht. Lineco daarentegen moet niet te dik worden aangebracht. 
Gebruik geschikt schuurmateriaal en kwasten. Wie de instructies goed opvolgt, kan bijna altijd rekenen op een goed eindresultaat.

Uitgebreid assortiment lijnolieverf

Bij Eco-bouwmaterialen kunt u het gehele assortiment Uula lijnolieverf kopen, zoals de kookverf, lineco, olielazuur, roslagin, farfoil, into meubelverf etc. Natuurverf van Uula is geschikt voor binnen en buiten en het is een uiterst efficiënte , natuurlijke en duurzame lijnolieverf van hoogwaardige kwaliteit gemaakt met een karakteristieke uitstraling. Uula verf is verkrijgbaar in een uitgebreid kleurenpalet. De kleuren komen tot stand door toevoeging van kleurpigmenten aan de lijnolie, die de basis van de verf vormt. Uula lijnolieverven bevatten uitsluitend aard- en minerale pigmenten en zijn dus 100% natuurlijk. De natuurlijke pigmenten zijn niet chemisch bewerkt, maar echte gedolven aardkleuren bijv. oker en omber. Ze komen als klei en zandsoorten in verschillende kleurnuances voor. De aanwezigheid van metaalverbindingen (zoals bijv. ijzer en mangaan) zijn bepalend voor de kleur waardoor dit een natuurlijke en fraaie uitstraling geeft. De technische kwaliteit van Uula verf is uitstekend. Bent u nieuwsgierig geworden naar de natuurlijke verf van Uula? Bekijk dan direct het assortiment in de webshop!

Lijnolieverf bestellen?

Bekijk het assortiment van Eco-bouwmaterialen en bestel direct in de webshop. Wilt u de materialen graag met eigen ogen zien? Maak een afspraak en kom langs in onze showroom in Toldijk (vlakbij Zutphen).

U kunt met uw vragen bij de deskundigen van Eco-bouwmaterialen terecht. Zij geven u vrijblijvend advies en helpen u graag verder. Wij zijn telefonisch te bereiken op 0575 432 336 of per mail op info@eco-bouwmaterialen.nl

16
De waardering van www.eco-bouwmaterialen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 5 reviews.