Producten

Tierrafino T-paint leemstructuurverf 1kg/ 1,5m2

12.10

Clear

Professional? Vraag hier uw offerte aan.

 • Tierrafino T-paint leemstructuurverf is een 100% natuurlijke, vochtregulerende, ecologische verf verkrijgbaar in diverse kleuren. De T staat voor textuur, ofwel structuur. Door de leem is speciaal geselecteerd zand gemengd, waardoor een korrelige structuur ontstaat. Wanden en plafonds die behandeld zijn met T-paint zien er levendig en sprankelend uit, want kleur en glans van de zandkorrels zijn duidelijk zichtbaar.

  Tierrafino T-paint leemstructuurverf is damp-open en vochtregulerend en levert daarmee een bijdrage aan een prettig en gezond leefklimaat in huis of op uw werkplek. De korrelige structuur verkort bovendien de nagalmtijd in een ruimte. Met deze leemstructuurverf kunt u gemakkelijk zelf aan de slag. T-Paint zit droog in de emmer. Voor een homogene pasta dient u T-Paint toe te voegen aan water. U kunt de leemstructuurverf zeer gemakkelijk met kwast of roller aanbrengen op elke ondergrond die voor muurverf geschikt is. De ondergrond moet droog en schoon zijn, en vrij van stof en vet. Een gladde ondergrond moet voorbehandeld worden met Tierrafino Contact Fine om een goede hechting te waarborgen.

  Wilt u liever geen structuur en bent u op zoek naar een gladde leemverf? Kies dan voor de Tierrafino I-paint of Ecotec leemverf op kleur.

  Kleuren leemstructuurverf

  Verkrijgbaar in 8 onderling mengbare basiskleuren. Het kleurenpalet is uit te breiden door toevoeging van pigment. Hier een overzicht van de basiskleuren:

  Door het gebruik van aardpigmenten kunnen lichte kleurafwijkingen ontstaan tussen verschillende charges van dezelfde kleur. Controleer de charge-nummers op de stickers op de verpakkingen. Indien u verschillende charge-nummers heeft, raden wij aan deze onderling te mengen om eventueel kleurverschil te voorkomen. (Voorbeeld van een charge-nummer: TPL0426DO01).

  De beschikbare afmetingen van Tierrafino leemstructuurverf

  T-paint is verkrijgbaar in de onderstaande afmetingen. Alle standaard kleuren zijn in deze afmetingen verkrijgbaar.

  Verbruik en houdbaarheid

  Het verbruik van leemstructuurverf ligt op 0,7 kg/m2 per laag. Een emmer van 6kg = 7,5m2. In de meeste gevallen is één laag voldoende. Het verbruik ligt hoger op grove ondergronden.
  Tierrafino T-Paint is in droge toestand 5 jaar houdbaar in goed afgesloten emmers. Eenmaal gemengd met water binnen 3 dagen verwerken.

  Voordelen leemstructuurverf

  • Geschikt voor de Doe-Het-Zelver en professional.
  • Handmatige en machinale verwerking.
  • Eenvoudig te repareren.
  • Damp-open.
  • Vocht- en warmteregulerend.
  • Anti-statisch.
  • Verkort nagalm.
  • Kleurecht.

  Tierrafino T-paint leemstructuurverf kopen?

  Bent u overtuigd van de voordelen en wilt u graag een Tierrafino T-paint leemstructuurverf kopen? Dan kunt u terecht in onze webshop.

  Kom met ons in contact als u meer informatie wenst te ontvangen over onze producten. Contact opnemen kan door te bellen naar 0575 432 336 of te mailen naar info@eco-bouwmaterialen.nl. Ook voor gratis advies zit u bij ons goed. Wilt u de producten eerst in het echt bekijken? Breng dan een bezoekje aan onze showroom in Toldijk (dichtbij Zutphen).

  Extra informatie en instructievideo’s

  Voorbereiding

  Verwerking

  Afwerking

  Productblad:

  Additional information

  Weight 1 kg