Gratis verzenden

Vanaf € 199,- in Nederland
* M.u.v. aanbieding big bag leem, OGB platen, Sono platen en Isohemp producten, hiervoor geldt geen gratis verzending. Voor overige isolatiematerialen en palletartikelen geldt gratis verzending vanaf EUR 1.500

Snelle levering

Binnen 3 werkdagen uw bestelling in huis

Klantenservice

Wij zijn elke werkdag telefonisch en per mail bereikbaar van 8.00 tot 17.00

Tierrafino T-paint

Tierrafino T-paint Leemverf

Tierrafino T-paint leemverf kopen voor een mooie natuurlijke structuur op uw wanden of plafond? Maak dan een keuze uit een van de acht zachte aardetinten van T-paint in de webshop van Eco-bouwmaterialen.nl. T-Paint is 100% natuurlijk, damp-open en bevat daarnaast geen oplosmiddelen. Hierdoor draagt deze verf bij aan een aangenaam en gezond klimaat in uw woning. Kortom, gebruik deze verf dus in uw woonkamer, slaapkamer, kinderkamer, op kantoor etc.

Hier bij Eco Bouwmaterialen zijn wij experts op het gebied van leem met bijna 20 jaar ervaring met het toepassen van Tierrafino leemstuc, finish, leemverf etc. Heeft u dus een vraag over leem, stel hem gerust aan ons team van deskundigen.

Wat is T-paint structuur leemverf?

T-paint (tpaint) is een ecologische structuurverf van leem. De T staat voor textuur, ofwel structuur. Speciaal geselecteerd zand in deze verf zorgt voor een korrelige structuur. Wanden en plafonds voorzien van T-paint worden levendig en sprankelend. Niet voor niets wordt deze verf ook wel stucverf genoemd. De kleur en de mooie glans van de zandkorrels zijn namelijk duidelijk zichtbaar. Onderstaand alle voordelen van deze verf op een rij:

 • Allereerst is de verf 100% natuurlijk;
 • Maar ook vochtregulerend;
 • Damp-open;
 • En schimmelwerend;
 • En bovendien verkort het de nagalmtijd in een ruimte;
 • Het is verkrijgbaar in diverse kleuren;
 • Makkelijk zelf aan te brengen met kwast of roller;
 • T-Paint zit droog op kleur in de emmer. Voor een gebruik voegt u alleen water toe;
 • Daarbij is het aan te brengen op iedere ondergrond die voor muurverf geschikt is;
 • En is in de meeste gevallen één laag verf voldoende;
 • Daarnaast is het droog afneembaar.

T-paint leemverf kleuren

T-paint leemverf is verkrijgbaar in acht onderling mengbare basiskleuren; Dover-wit, Delphi-wit, Romeins-oker, Nassau-oranje, Djenné-rood, Ayers Rock, Iquitos-groen en Gomera-grijs. Daarnaast is het kleurenpallet makkelijk uit te breiden door toevoeging van Pigment.

Alle producten van Tierrafino hebben dezelfde standaard kleuren. Let wel op dat als u meerdere producten van Tierrafino toepast de kleuren niet exact overeenkomen doordat het verschillende materialen zijn. De kleur Dover wit van de gladde leemverf I-paint is anders dan van de T-paint structuur leemverf. Het materiaal in het echt zien is dan een oplossing en deze gelegenheid bestaat er in de showroom van Eco-bouwmaterialen. Ook is het mogelijk om kleine verpakkingen of kleurstalen via de webshop te bestellen om de leemproducten thuis te bekijken.

T-paint leemverf zelf aanbrengen

T-paint is makkelijk toepasbaar in het interieur en een verademing in huis. Voor het aanbrengen van de verf is het belangrijk dat de ondergrond droog en schoon is, en vrij van stof en vet. Een gladde ondergrond moet voorbehandeld worden met Tierrafino Contact Fine om een goede hechting te waarborgen. Het verbruik van T-paint ligt op circa 0,7 kg/m2 per laag.  In de meeste gevallen is één laag voldoende. Met een emmer van 6kg kunt u dus 7,5m2 verven. Een hoger verbruik is met name het geval op grove ondergronden.

Meer gedetailleerde informatie en voorbeeldfilmpjes over hoe T-paint en andere leemproducten worden aangebracht kunt u terugvinden in de webshop van Eco Bouwmaterialen bij het desbetreffende product. Heeft u toch nog vragen, dan voorzien we u graag van deskundig advies.

Prijs van T-paint leemverf

De T-paint leemverf van Tierrafino is in verschillende afmetingen en kleuren verkrijgbaar. U kunt in onze webshop de prijs gemakkelijk terugvinden. Bent u nog niet zeker van de kleur, bezoek dan onze showroom in Toldijk (nabij Zutphen, Gelderland) waar u alle producten op uw gemak kunt bekijken.

Direct Tierrafino T-paint kopen

Eco-bouwmaterialen heeft alle kleuren T-paint leemverf standaard op voorraad. De verf direct kopen in de webshop en thuis laten bezorgen is mogelijk. Vanaf EUR 99,- leveren wij verf gratis thuis. Ook kunt u de leemverf direct kopen in onze showroom. Wilt u graag advies of een totaal offerte, dan kunt u contact opnemen met één van onze experts via 0575 432 336 of per mail op info@eco-bouwmaterialen.nl Naast de leemverf van Tierrafino heeft Eco-bouwmaterialen een breed assortiment andere natuurlijke verven, waaronder:

 • Kalkverf van Auro;
 • Verf op waterbasis van Ecotec;
 • Natuurverf van Keim;
 • Verf op lijnoliebasis van Uula;
 • Natuurlijke beitsen en nog veel meer.

U kunt bij Eco-bouwmaterialen rekenen op scherpe prijzen en een snelle levering. Eco-bouwmaterialen, expert in natuurlijke verven!

Wat is leemverf?

Leemverf bestaat voornamelijk uit leem, water, krijt, zand en zetmeel. Pigmenten uit delfstoffen en oxiden geven de verf kleur. Daarnaast staat leemverf bekend om de sfeervolle aardetinten. De verf draagt bij aan een gezonder leefklimaat door onder andere de ademende werking. Ideaal dus voor in een woonhuis of kantoor. Naast het damp-open karakter van deze ecologische verf is het ook vrij van chemische middelen. Dit betekent dus geen nare verflucht tijdens en na het verven. Een perfecte natuurlijke verf voor muren en plafonds in uw interieur! In de webshop van Eco-bouwmaterialen kunt u terecht voor de kwalitatieve leemverven van Tierrafino en Ecotec.

Hoe leemverf aan te brengen?

Alle leemverven in het assortiment van Eco-bouwmaterialen zijn makkelijk zelf aan te brengen met een roller of kwast. Allereerst is het belangrijk dat de ondergrond schoon, vrij van vet, vrij van nicotine of lijmresten is. Vervolgens breng je de verf goed in verschillende richtingen aan en bij voorkeur niet in banen. Verdun verf van leem met maximaal 10% water. Het mengen met water is met name aan te raden als leemstuc de ondergrond is. Het water zorgt ervoor dat de verf soepeler smeert. Ten slotte heeft leemverf tijd nodig om te drogen, pas dan kan men zien dat het een mooie egaal gekleurd oppervlak is.

Op welke ondergrond kan leemverf worden aangebracht?

Leemverf kan op veel verschillende ondergronden worden aangebracht, zoals beton, metselwerk en pleisters, behang, giprocplaten, stofbespanning etc. Eerst controleert u of de ondergrond schoon, vrij van vet, vrij van nicotine of lijmresten is. Gebruik Tierrafino contactprimer fine bij een sterk zuigende ondergrond, zoals nieuwe gipsstuc wanden. Daarna brengt u de leemverf aan met een roller of kwast. Wilt u graag leemverf op MDF, houten meubels, balken en keukens aanbrengen? Kies dan voor de kwalitatieve leemverf van Ecotec. Door het hoge gehalte van 25% leem heeft deze verf een krachtige hechting.

3
De waardering van www.eco-bouwmaterialen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 5 reviews.