Gratis verzenden

Vanaf € 199,- in Nederland
* M.u.v. aanbieding big bag leem, OGB platen, Sono platen en Isohemp producten, hiervoor geldt geen gratis verzending. Voor overige isolatiematerialen en palletartikelen geldt gratis verzending vanaf EUR 1.500

Snelle levering

Binnen 3 werkdagen uw bestelling in huis

Klantenservice

Wij zijn elke werkdag telefonisch en per mail bereikbaar van 8.00 tot 17.00

Tierrafino I-paint

Tierrafino I-paint leemverf

Tierrafino I-paint leemverf kopen voor mooi natuurlijk verfwerk in uw woning of kantoor? Hier in de online shop van Eco-bouwmaterialen.nl kunt u dan perfect terecht. U kunt het complete assortiment van Tierrafino direct online bestellen. Eco-bouwmaterialen.nl heeft bijna 20 jaar ervaring met de mooie natuurlijke muurverven van Tierrafino en adviseren u graag.

I-paint (ipaint) is een gladde leemverf beschikbaar in acht standaard aardetinten. Het voordeel van deze verf is dat het gebruiksklaar in een emmer zit. Wilt u liever meer structuur op uw muur of plafond? Kies dan voor de Tierrafino T-paint structuur leemverf. Deze structuurverf is in dezelfde acht mooie natuurlijke kleuren beschikbaar. Daarnaast is het ook makkelijk zelf aan te brengen. Door de toevoeging van speciaal geselecteerd zand verkrijgt de T-paint haar korrelige structuur.

Wat is I-paint leemverf?

I-paint leemverf is een 100% natuurlijke leemverf voor binnenmuren en plafonds. Deze verf bestaat voor het grootste deel uit leempoeder afkomstig uit Europa. Daarnaast geeft de fijne zachte structuur van de verf in combinatie met de prachtige natuurtinten uw woonkamer, kantoor of slaapkamer een fijne ambiance. Deze 100% milieuvriendelijke verf is damp-open, vochtregulerend en bevat geen enkel chemisch oplosmiddel. Ideaal dus om een gezonde en prettige woonomgeving te creëren.

Verschillende kleuren leemverf

I-paint leemverf is beschikbaar in sfeervolle aardetinten. De standaard kleuren zijn:

 • Dover wit;
 • Delphi wit;
 • Romeins okergeel;
 • Nassau Oranje;
 • Djenne rood;
 • Ayers Rock;
 • Gomera grijs;
 • Iquitos groen.

Daarnaast kunt u de kleuren onderling mengen of verdiepen met natuurlijke pigmenten. Zit uw kleur hier niet bij? Bekijk dan ook eens de kleurenopties van Ecotec leemverf. De natuurlijke leemverf van Ecotec is namelijk beschikbaar in meer dan 125 standaard kleuren.

Ook is I-paint leemverf goed te combineren met basisleem van Tierrafino. Wilt u graag een gestucte muur met basisleem een andere kleur geven? Breng dan Tierrafino I-paint aan in de door u gewenste kleur. Basis leemstuc is naast leemverf ook op kleur te brengen door het oppervlakte te stucen met een dunne laag Tierrafino kleur leemfinish of Tierrafino Duro fijnleemstuc.

Tierrafino I-paint leemverf zelf aanbrengen

Wilt u zelf leemverf aanbrengen? Dan raden wij u aan om onderstaand stappenplan toe te passen.

 • Eerst controleert u of de ondergrond schoon, vrij van vet, vrij van nicotine of lijmresten is;
 • Gebruik Tierrafino contactprimer fine bij een sterk zuigende ondergrond;
 • Leemverf brengt u gemakkelijk aan met de Eco Ezee kwasten en rollers. Deze zijn geschikt voor elk type verf en zowel ecologisch verantwoord als duurzaam;
 • Vervolgens verdeelt u de verf goed in verschillende richtingen en bij voorkeur niet in banen.
 • Brengt u leemverf aan op (basis) leemstuc? Bevochtig dan eerst het oppervlakte met water en een plantenspuit. Dit zorgt ervoor dat de leemstuc het vocht uit de leemverf niet te snel opneemt;
 • Breng Tierrafino I-paint in twee lagen aan ongeacht de ondergrond;
 • Het spuiten van Tierrafino I-paint is mogelijk;
 • Overschilderbaar na 6 tot 12 uur;
 • Als laatste kunt u kiezen voor extra bescherming van de leemverf. Pas hiervoor Ecotec Clay protect toe.

Gedetailleerde verwerkingsinformatie over leemverf, contactprimer en andere producten van Tierrafino is terug te vinden in de webshop van Eco Bouwmaterialen bij het desbetreffende product. Neem contact met ons op bij vragen of twijfel. Onze experts voorzien u graag van deskundig advies.

Tierrafino leemverf versus Tierrafino basisleem

Is leemverf net zo effectief als leemstuc? Over het algemeen geldt: hoe groter de massa leem, hoe groter de voordelen zijn. Een dunne laag verf is derhalve minder effectief als een 1cm dik aangebrachte laag leemstuc. Maar het is wel zo dat alle beetjes helpen. Om het uitstekende vochtregulerende, geluidsabsorberende en warmtevasthoudende vermogen van leem goed tot zijn recht te laten komen heeft een laag  leemvan 1cm de voorkeur.

Leemverf in de badkamer

Kan leemverf in de badkamer worden aangebracht? Jazeker, leem is van nature vochtabsorberend en kan uitstekend worden toegepast in natte ruimtes. Let wel op, niet toepassen op plekken waar direct contact met water plaatsvindt. Een plafond of een schuine wand kan dus prima, maar niet de wand achter de douche.

Prijzen Tierrafino leemverf

Benieuwd wat de kosten zijn van leemverf? In de webshop van Eco Bouwmaterialen kunt u gemakkelijk de prijs per product of per m2 raadplegen. Alle formaten en kleuren I-paint en T-paint leemverf zijn op voorraad en direct te leveren.

Bestel I-paint in de webshop

Wilt u graag I-paint en de verschillende kleuren in het echt zien? Dan bent u van harte welkom in onze showroom in Toldijk (nabij Zutphen, Gelderland). Maar als u niet in de gelegenheid bent om bij ons langs te komen, bestel dan gemakkelijk de kleurkaarten van Tierrafino leemverf online.

U kunt met uw vragen bij de deskundigen van Eco-bouwmaterialen terecht. Zij geven u vrijblijvend advies en helpen u graag verder. Wij zijn telefonisch te bereiken op 0575 432 336 of per mail op info@eco-bouwmaterialen.nl

Wat is leemverf?

Leemverf bestaat voornamelijk uit leem, water, krijt, zand en zetmeel. Pigmenten uit delfstoffen en oxiden geven de verf kleur. Daarnaast staat leemverf bekend om de sfeervolle aardetinten. De verf draagt bij aan een gezonder leefklimaat door onder andere de ademende werking. Ideaal dus voor in een woonhuis of kantoor. Naast het damp-open karakter van deze ecologische verf is het ook vrij van chemische middelen. Dit betekent dus geen nare verflucht tijdens en na het verven. Een perfecte natuurlijke verf voor muren en plafonds in uw interieur! In de webshop van Eco-bouwmaterialen kunt u terecht voor de kwalitatieve leemverven van Tierrafino en Ecotec.

Hoe leemverf aan te brengen?

Alle leemverven in het assortiment van Eco-bouwmaterialen zijn makkelijk zelf aan te brengen met een roller of kwast. Allereerst is het belangrijk dat de ondergrond schoon, vrij van vet, vrij van nicotine of lijmresten is. Vervolgens breng je de verf goed in verschillende richtingen aan en bij voorkeur niet in banen. Verdun verf van leem met maximaal 10% water. Het mengen met water is met name aan te raden als leemstuc de ondergrond is. Het water zorgt ervoor dat de verf soepeler smeert. Ten slotte heeft leemverf tijd nodig om te drogen, pas dan kan men zien dat het een mooie egaal gekleurd oppervlak is.

Op welke ondergrond kan leemverf worden aangebracht?

Leemverf kan op veel verschillende ondergronden worden aangebracht, zoals beton, metselwerk en pleisters, behang, giprocplaten, stofbespanning etc. Eerst controleert u of de ondergrond schoon, vrij van vet, vrij van nicotine of lijmresten is. Gebruik Tierrafino contactprimer fine bij een sterk zuigende ondergrond, zoals nieuwe gipsstuc wanden. Daarna brengt u de leemverf aan met een roller of kwast. Wilt u graag leemverf op MDF, houten meubels, balken en keukens aanbrengen? Kies dan voor de kwalitatieve leemverf van Ecotec. Door het hoge gehalte van 25% leem heeft deze verf een krachtige hechting.

4
De waardering van www.eco-bouwmaterialen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 5 reviews.