Producten

Tierrafino Dry Paint leemverf

33.00

Beschikbaar: Leverbaar

Kies hier de gewenste kleur: * 

Tierrafino Dry Paint is een natuurlijke en decoratieve leemverf voor wanden en plafonds in het interieur, geleverd in poeder dat gemengd dient te worden met water tot een strijk- en rol-bare verf. Deze verf is geschikt voor muurverf geschikte ondergronden, zoals basisleem, kalkcement- en gipspleisters, beton, gipsplaat en diverse andere gangbare ondergronden. In meeste gevallen volstaat het aanbrengen van twee lagen. Kan op kleur worden gebracht door pigmenten. Het grote voordeel van deze verf is dat je kan aanmaken wat je nodig hebt en vervolgens het product minstens drie jaar nog kan bewaren voor het eventueel bijwerken van bestaande oppervlakten of een nieuw oppervlak ermee te schilderen.

Wilt u meer weten over bovenstaand product, graag deskundig advies of een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via 0575 432 336 of info@eco-bouwmaterialen.nl. U bent ook van harte welkom in onze showroom.

Samenstelling
Leem, zetmeel en waterontharder.

Verbruik
Verkrijgbaar in zakken van 2kg/ 13m2 en 8kg/ 53m2. Ca. 85 gram/m2 per laag en meestal is het aanbrengen van twee lagen voldoende (ca. 170gram per m2). Het verbruik ligt hoger op grove en bontgekleurde ondergronden. Verbruik als verf 12m2 per kg, 1 laag, bij een donkere ondergrond twee lagen aanbrengen. Het poeder wordt 1 op 1,5liter water gemengd.

Kleuren
Verkrijgbaar in wit en kleur. Door het gebruik van aardpigmenten kunnen lichte kleurafwijkingen ontstaan tussen verschillende charges. Het kleurenpallet is uit te breiden door toevoeging van vloeibare pigmenten. Pigment in poedervorm dient eerst voldoende gedispergeerd te worden in water alvorens het toegevoegd kan worden aan de Dry paint. 

Verwerking
De temperatuur van de lucht en de ondergrond dient minstens 5gr celcius te zijn. De ondergrond dient constant droog en vrij van stof en vet te zijn. Zeer bontgekleurde ondergronden hebben een extra laag of voorbehandeling met Tierrafino contact fine nodig. In de beschrijving van Tierrafino Dry Paint staat per ondergrond precies beschreven wat het hechtvermogen en de dekkracht is, of een primer nodig is en eventueel aanvullend advies.

Breng contact fine aan op gladde ondergronden waar twijfel is qua hechting en ondergronden die niet absorberen. Breng Tierrafino Fix aan op zeer absorberende ondergronden. Bij allergie voor conserveringsmiddelen een extra laag Dry Paint aanbrengen in plaats van Contact fine of fix.

Omdat Dry paint een zeer dunne laag is, blijft de structuur van de ondergrond zichtbaar. Om een vlakke en goede ondergrond te creëren brengt u eerst Tierrafino basis leem of gipspleister aan.

Tierrafino Dry Paint  is een poeder dat met water gemengd wordt tot een verf. Maak niet meer verf aan dan binnen 2 dagen verwerkt dient te worden. Voeg al roerend langzaam 1kg Dry Paint toe aan 1,5 liter water en meng 5 minuten met een boormachine met kleine verfmenger. Er zullen kleine klonten zichtbaar zijn. Laat de verf 30 minuten staan. Meng nu nog eens 5 minuten met de verfmenger met een hoog toerental in tot een gladde verf zonder klonten.

Indien Tierrafino Dry paint een dag later na mengen aangebracht wordt, de verf nog een goed mengen met een boormachine met kleine stucmenger. Na 2 dagen begint de natte verf minder klevering te worden en is dan slechter te verwerken.

Dry Paint wordt aangebracht met een kwast of roller, om de structuur te verfijnen stijkt/ rolt u enkele minuten het oppervlak nog eens na. Des te fijner de structuur , des te beter de dekking. Creëer de gewenste structuur en laat volledig drogen. Breng minimaal 4 uur na volledige droging van de vorige laag een tweede laag aan zoals hierboven beschreven. In de meeste gevallen zijn twee lagen voldoende voor een goede dekking. 

Onder normale omstandigheden (+20gr C en 60% luchtvochtigheid) is Dry-Paint droog tussen 2 en 6 uur. Uitgehard na twee dagen. Afplakken van Dry-paint met lichtplakkend schilder tape nà 24 uur uitharden.

De verf is met water verdunbaar. Contact met ogen en slijmvliezen vermijden. Bij verhoogd risico (plafonds) een veiligheidsbril dragen. 

Dry-paint leemverf op kleur brengen
Om Tierrafino Dry-paint leemverf te mengen met Tierrafino pigmentpoeder dient u het pigment eerst volledig te dispergeren met water. Om af geven te voorkomen dient per pigment de maximum toe te voegen hoeveelheid vastgesteld te worden, dat is per pigment verschillend. Roer pigmentpasta goed in het water alvorens Dry-paint toegevoegd wordt zoals boven beschreven. 

Klik hier voor meer informatie over Tierrafino Dry Paint

Additional information

Weight5 kg