Gratis verzenden

Vanaf € 199,- in Nederland
* M.u.v. aanbieding big bag leem, OGB platen, Sono platen en Isohemp producten, hiervoor geldt geen gratis verzending. Voor overige isolatiematerialen en palletartikelen geldt gratis verzending vanaf EUR 1.500

Snelle levering

Binnen 3 werkdagen uw bestelling in huis

Klantenservice

Wij zijn elke werkdag telefonisch en per mail bereikbaar van 8.00 tot 17.00

Leemverf

Leemverf

Leemverf kopen voor een mooie natuurlijke afwerking in uw huis? Eco-bouwmaterialen heeft een mooie selectie 100% natuurlijke ecologische leemverven voor u. De vraag naar natuurlijke verven is groot, gezien de vele gezondheidsvoordelen. In onze online leemshop kunt u direct de natuurlijke verven van Tierrafino en Ecotec kopen.

De voordelen van deze natuurlijke verf zijn dat het damp-open (adment) is, geen giftige stoffen bevat, helpt bij het reguleren van vocht in huis. Daarnaast is het anti-statisch, gemakkelijk aan te brengen met een roller of kwast en geurloos tijdens het verwerken.

Wat is leemverf?

Leemverf bestaat voornamelijk uit leem, water, krijt, zand en zetmeel. Pigmenten uit delfstoffen en oxiden geven de verf kleur. Daarnaast staat leemverf bekend om de sfeervolle aardetinten. De verf draagt bij aan een gezonder leefklimaat door onder andere de ademende werking. Ideaal dus voor in een woonhuis of kantoor. Naast het damp-open karakter van deze ecologische verf is het ook vrij van chemische middelen. Dit betekent dus geen nare verflucht tijdens en na het verven. Een perfecte natuurlijke verf voor muren en plafonds in uw interieur!

Hoe leemverf aan te brengen?

Alle leemverven in het assortiment van Eco-bouwmaterialen zijn makkelijk zelf aan te brengen met een roller of kwast. Allereerst is het belangrijk dat de ondergrond schoon, vrij van vet, vrij van nicotine of lijmresten is. Vervolgens breng je de verf goed in verschillende richtingen aan en bij voorkeur niet in banen.

Verdun verf van leem met maximaal 10% water. Het mengen met water is met name aan te raden als leemstuc de ondergrond is. Het water zorgt ervoor dat de verf soepeler smeert. Ten slotte heeft leemverf tijd nodig om te drogen, pas dan kan men zien dat het een mooie egaal gekleurd oppervlak is.

In hoeveel lagen wordt leemverf aangebracht?

Twee dun aangebrachte lagen verf geven een betere dekking dan een dik aangebrachte laag. Echter, als Ecotec leemverf of Tierrafino T-paint voldoende dekkend wordt aangebracht kan een laag voldoende zijn. Met Tierrafino I-paint is het altijd noodzakelijk om twee lagen aan te brengen voor een goede dekking, ongeacht de ondergrond.

Aandachtspunten leemverf

Lees altijd goed de bijgevoegde instructies. Houdt daarnaast bij het aanbrengen van deze natuurlijke verf rekening met onderstaande punten.

  • Brengt u leemverf aan op (basis) leemstuc? Bevochtig dan eerst het oppervlakte met water en een plantenspuit. Dit zorgt ervoor dat de leemstuc het vocht uit de leemverf niet te snel opneemt;
  • Breng Tierrafino I-paint in twee lagen aan ongeacht de ondergrond;
  • Bij Tierrafino T-paint en Ecotec verf kan men volstaan met 1 laag, mits goed dekkend aangebracht;
  • Het spuiten van Tierrafino I-paint en Ecotec verf is mogelijk. Dit is niet mogelijk bij Tierrafino T-paint.

Leemverf op hout

Niet alle leemverven zijn geschikt om op hout aan te brengen. De verf van Ecotec kan door de sterke dekking en hechting ook over hout (meubels, keukens, balken etc.) en MDF geschilderd worden. De verf kan eventueel extra beschermd worden door het aanbrengen van een beschermlaag Clay protect.

Direct leemverf kopen

Hier in de webshop van Eco-bouwmaterialen kunt u terecht voor de kwalitatieve ecologische muurverf van Ecotec en Tierrafino. Beide merken zijn in een prachtig kleurenpallet verkrijgbaar. Bent u nog niet zeker van de kleur, bezoek dan onze showroom in Toldijk (nabij Zutphen, Gelderland) waar u alle producten op uw gemak kunt bekijken.

Naast de verf van Ecotec en Tierrafino heeft Eco-bouwmaterialen een breed assortiment andere natuurlijke verven. In de webshop kunt u terecht voor:

  • Kalkverf van Auro;
  • Natuurverf van Keim;
  • Verf op waterbasis van Ecotec;
  • Verf op lijnoliebasis van Uula;
  • Natuurlijke beitsen en nog veel meer.

U kunt bij Eco-bouwmaterialen rekenen op scherpe prijzen en een snelle levering. Eco-bouwmaterialen, expert in natuurlijke leemverf!

Wat is leemverf?

Leemverf bestaat voornamelijk uit leem, water, krijt, zand en zetmeel. Pigmenten uit delfstoffen en oxiden geven de verf kleur. Daarnaast staat leemverf bekend om de sfeervolle aardetinten. De verf draagt bij aan een gezonder leefklimaat door onder andere de ademende werking. Ideaal dus voor in een woonhuis of kantoor. Naast het damp-open karakter van deze ecologische verf is het ook vrij van chemische middelen. Dit betekent dus geen nare verflucht tijdens en na het verven. Een perfecte natuurlijke verf voor muren en plafonds in uw interieur! In de webshop van Eco-bouwmaterialen kunt u terecht voor de kwalitatieve leemverven van Tierrafino en Ecotec.

Hoe leemverf aan te brengen?

Alle leemverven in het assortiment van Eco-bouwmaterialen zijn makkelijk zelf aan te brengen met een roller of kwast. Allereerst is het belangrijk dat de ondergrond schoon, vrij van vet, vrij van nicotine of lijmresten is. Vervolgens breng je de verf goed in verschillende richtingen aan en bij voorkeur niet in banen. Verdun verf van leem met maximaal 10% water. Het mengen met water is met name aan te raden als leemstuc de ondergrond is. Het water zorgt ervoor dat de verf soepeler smeert. Ten slotte heeft leemverf tijd nodig om te drogen, pas dan kan men zien dat het een mooie egaal gekleurd oppervlak is.

Op welke ondergrond kan leemverf worden aangebracht?

Leemverf kan op veel verschillende ondergronden worden aangebracht, zoals beton, metselwerk en pleisters, behang, giprocplaten, stofbespanning etc. Eerst controleert u of de ondergrond schoon, vrij van vet, vrij van nicotine of lijmresten is. Gebruik Tierrafino contactprimer fine bij een sterk zuigende ondergrond, zoals nieuwe gipsstuc wanden. Daarna brengt u de leemverf aan met een roller of kwast. Wilt u graag leemverf op MDF, houten meubels, balken en keukens aanbrengen? Kies dan voor de kwalitatieve leemverf van Ecotec. Door het hoge gehalte van 25% leem heeft deze verf een krachtige hechting.

6
De waardering van www.eco-bouwmaterialen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 4 reviews.
0