Tierrafino T-paint

LEEMVERF

Als u op zoek bent naar leemverf dan heeft Eco-bouwmaterialen een mooie selectie 100% natuurlijke leemverven voor u. Leemverf staat bekend om de sfeervolle aardetinten en de bijdrage aan een gezonder leefklimaat door de ademende werking en past daarom perfect in een woonhuis of kantoor. De vraag naar natuurlijke verven wordt steeds groter, gezien de vele gezondheidsvoordelen. Naast het damp-open karakter van leemverf is het ook chemisch oplosmiddelvrij, dus geen nare verflucht tijdens en na het verven. Bij Eco-bouwmaterialen kunt u terecht voor de kwalitatieve leemverven van Ecotec en Tierrafino. Beide merken zijn in een prachtig kleurenpallet verkrijgbaar en toepasbaar op muren en plafonds. De leemverf van Ecotec kan daarnaast door de sterke dekking en hechting ook over hout (meubels, keukens, balken etc.) en MDF geschilderd worden. Bent u nieuwsgierig geworden naar de natuurlijke leemverf van Eco-bouwmaterialen? Bekijk dan direct het assortiment in de webshop!

HOEVEEL LAGEN LEEMVERF AANBRENGEN?

Over het algemeen geldt dat twee dun aangebrachte lagen verf een betere dekking geeft dan een dik aangebrachte laag. Uit ervaring weten wij dat als de Ecotec leemverf of Tierrafino T-paint voldoende dekkend wordt aangebracht, een laag voldoende kan zijn. In het geval van de Tierrafino I-paint is het altijd noodzakelijk om twee lagen aan te brengen voor een goede dekking, ongeacht de ondergrond.

HOE VERWERK JE LEEMVERF

Alle leemverven in het assortiment van Eco-bouwmaterialen zijn makkelijk zelf aan te brengen met een roller of kwast. Voor een mooi eindresultaat zijn er enkele aandachtspunten.

  • De ondergrond dient schoon, vrij van vet, vrij van nicotine of lijmresten te zijn;
  • Brengt u leemverf aan op (basis) leemstuc? Bevochtig dan eerst het oppervlakte met water en een plantenspuit, zodat de leemstuc het vocht uit de leemverf niet te snel opneemt;
  • Tierrafino I-paint dient altijd in twee lagen te worden aangebracht ongeacht de ondergrond;
  • Bij Tierrafino T-paint en Ecotec leemverf kan men volstaan met 1 laag, mits goed dekkend aangebracht;
  • Verdeel de leemverf goed in verschillende richtingen, bij voorkeur niet in banen;
  • Leemverf kan worden verdund met water. In het geval leemstuc de ondergrond is, smeert dit net wat soepeler;
  • Geef de leemverf tijd om te drogen, pas dan kan men zien dat het een mooie egaal gekleurd oppervlak is;
  • De Tierrafino I-paint en Ecotec leemverf kunnen ook worden gespoten, de Tierrafino T-paint niet.

PRIJS VAN LEEMVERF

De leemverf van Ecotec en Tierrafino is in verschillende afmetingen en kleuren verkrijgbaar en u kunt in onze webshop de prijs makkelijk terugvinden. Bent u nog niet zeker van de kleur, bezoek dan onze showroom in Toldijk (nabij Zutphen, Gelderland) waar u alle producten op uw gemak kunt bekijken. Naast de leemverf van Ecotec en Tierrafino heeft Eco-bouwmaterialen een breed assortiment andere natuurlijke verven, waaronder kalkverf van Auro, verf op waterbasis van Ecotec en Auro, verf op lijnoliebasis van Uula , natuurlijke beitsen en nog veel meer. U kunt bij Eco-bouwmaterialen rekenen op scherpe prijzen en een snelle levering. Eco-bouwmaterialen, expert in leemverf!