Producten

Sale!

KEIM Kalei-Uni 20kg/16m2

Oorspronkelijke prijs was: €81.46.Huidige prijs is: €77.39.

Professional? Vraag hier uw offerte aan.

 • KEIM Kalei-Uni wordt gebruikt om buitengevels een authentiek karakter te geven, maar kan ook zeker binnenshuis worden toegepast. Kalei kan door haar vullende eigenschappen worden toegepast op gevels met veel barsten en grotere oneffenheden. Kalei wordt aangebracht met een blokborstel in een laagdikte van 2 tot 3mm en dit om een typische kaleieffect te verkrijgen.

   

  KEIM Kalei-Uni wordt gebruikt om buitengevels een authentiek karakter te geven, maar kan ook zeker binnenshuis worden toegepast. Het kan door zijn vullende eigenschappen worden toegepast op gevels met barsten en grotere oneffenheden. De Kalei wordt aangebracht met een blokborstel in een laagdikte van 2 tot 3mm en dit om een typische kaleieffect te verkrijgen.

  Kleuren KEIM Kalei-Uni

  KEIM Kalei kan worden vermengd met pigmenten, hierdoor kan je de door jou gewenste kleur gemakkelijk verkrijgen.

  U heeft voldoende aan 1kg pigment voor 20kg Uni-kalei zak. Tevens kan het pigment naar wens (kleur intensiteit) worden toegevoegd aan de Uni-kalei.

  KEIM kleurenpalet voor de Kalei-Uni bestaat uit 24 verschillende tinten.

  Verwerking

  Ondergrond waar organisch verf en mortelllagen op zitten is het aan te raden een hechtproef te zetten. Zuigende ondergrond dienen voorbevochtigd te worden. Metselwerk dient minimaal 4 weken oud te zijn. De ondergrond dient schoon en vrij te zijn van losse, slecht hechtende delen en vetten. Oude verflagen dienen verwijderd te worden. De ondergrond zéér goed voorbevochtigen alvorens kalei aan te brengen. Eventueel reeds een dag op voorhand de muur verzadigen met water. Indien de ondergrond niet voldoende wordt bevochtigd, dan kan dit de oorzaak zijn van een slecht hechtende kalei. Dit uit zich in barstjes, poederend resultaat of loskomen van de kalei. Een testvlak plaatsen is aan te raden.

  Let op: gebruik van handschoenen is een noodzaak. Dit product kan irritatie veroorzaken aan ogen, huid en longen. Draag dus gepaste beschermingsmiddelen nl veiligheidbril, handschoenen en een stofmasker.

  Watertoevoeging: ca 320-375ml/kg (= 6,4-7,5 l per zak van 20kg). Aanmaken tot een kwastbare consistentie. Met behulp van een blokkwast in twee lagen aanbrengen, de mortel kan met een natte kwast worden nabehandeld. Het valt aan te raden de tweede laag pas aan te brengen na 24 uur. De mortel dient aangebracht te worden bij een temperatuur van +5 tot 30 graden.

  Tussen de 24 à 48 uur, afhankelijk van de weersomstandigheden. Een droogtijd van 12uur tussen de lagen respecteren.
  Maximum 1 jaar in gesloten verpakking, droog en vorstvrij bewaren.

  Beschikbare afmetingen van KEIM Kalei-Uni

  • Bij een laagdikte van 1 à 2 mm komt het verbruik neer op ca. 1.2kg/m2.

  Voordelen

  •  Laat ondergronden ademen.
  • Optimale vochthuishouding.
  • Uitstekende hechting.
  • Eenvoudig en makkelijk te verwerken.

  KEIM Kalei-Uni  kopen?

  Kom met ons in contact als u meer informatie wenst te ontvangen over dit product. Contact opnemen kan door te bellen naar 0575 432 336 of te mailen naar info@eco-bouwmaterialen.nl.

  Wilt u de producten eerst in het echt bekijken? Breng dan een bezoekje aan onze showroom in Toldijk (dichtbij Zutphen).

  Productbladen:

  Additional information

  Weight 20 kg