Producten

KEIM Calcmat Kaleimortel 25kg

90.93

Beschikbaar: Leverbaar

KEIM Calcmat Kaleimortel is op basis van zuivere, natuurlijke hydraulische kalk, en hoogwaardig gezeefde zanden. Kalei wordt gebruikt om buitengevels een authentiek karakter te geven, maar kan ook zeker binnenshuis worden toegepast. Deze mortels zijn uitstekend geschikt voor toepassing in restauratie en nieuwbouw. Het is damp-open en vochtregulerend.

 

KEIM Calcmat kaleimortel is op basis van zuivere, natuurlijke hydraulische kalk, en hoogwaardig gezeefde zanden. Kalei wordt gebruikt om buitengevels een authentiek karakter te geven, maar kan ook zeker binnenshuis worden toegepast. Deze mortels zijn uitstekend geschikt voor toepassing in restauratie en nieuwbouw. Het is damp-open en vochtregulerend. De Kalei wordt aangebracht met een blokborstel in een laagdikte van 2 tot 3mm en dit om een typische kaleieffect te verkrijgen.

Kleuren

Keim Calcmat Kalei Mortel kan worden vermengd met pigmenten, hierdoor kan je de door jou gewenste kleur gemakkelijk verkrijgen. KEIM kleurenpalet  voor de CALCMAT bestaat uit 24 verschillende tinten en is te bestellen in 500gr of 1kg.

 

Verwerking

Ondergrond waar organisch verf en mortelllagen op zitten is het aan te raden een hechtproef te zetten. De ondergrond moet enigzins zuigend zijn en moet worden voorbevochtigd. Indien de ondergrond niet voldoende wordt bevochtigd, dan kan dit de oorzaak zijn van een slecht hechtende kalei. Dit uit zich in barstjes, poederend resultaat of loskomen van de kalei. Een testvlak plaatsen is aan te raden. De ondergrond dient schoon en vrij te zijn van losse, slecht hechtende delen en vetten. Oude verflagen dienen verwijderd te worden.

Metselwerk dient minimaal 4 weken oud te zijn. Geschikt voor cellenbeton, baksteen, betonsteen, puimsteen en andere minerale ondergronden.

Let op: gebruik van handschoenen is een noodzaak. Dit product kan irritatie veroorzaken aan ogen, huid en longen. Draag dus gepaste beschermingsmiddelen namelijk een veiligheidbril, handschoenen en een stofmasker.

Watertoevoeging: ca 180-230ml/kg (= 4,5-5,8 l per zak van 20kg). Aanmaken tot een kwastbare consistentie. Met behulp van een blokkwast in twee lagen aanbrengen, de mortel kan met een natte kwast worden nabehandeld. Het valt aan te raden de tweede laag pas aan te brengen na 24 uur. De mortel dient aangebracht te worden bij een temperatuur van +5 tot 30 graden.

1 a 2 dagen na applicatie de mortel regelmatig besproeien met water.

Maximum 1 jaar in gesloten verpakking, droog en vorstvrij bewaren.

Beschikbare afmetingen van KEIM Calcmat

Bij een laagdikte van 1mm komt het verbruik neer op ca. 1.2kg/m2.

Voordelen Calcmat

  • Laat ondergronden ademen.
  • Optimale vochthuishouding.
  • Lage E-modules (zeer taai).
  • Uitstekende hechting.
  • Eenvouding en makkelijk te verwerken.

KEIM Calcmat kopen?

Kom met ons in contact als u meer informatie wenst te ontvangen over dit product. Contact opnemen kan door te bellen naar 0575 432 336 of te mailen naar info@eco-bouwmaterialen.nl.

Wilt u de producten eerst in het echt bekijken? Breng dan een bezoekje aan onze showroom in Toldijk (dichtbij Zutphen).

Productbladen:

Klik hier voor meer informatie over KEIM Kalei.
Klik hier voor meer technische informatie over CALCMAT-Kaleimortel.

Additional information

Weight 25 kg
0