Gratis verzenden

Vanaf € 199,- in Nederland
* M.u.v. aanbieding big bag leem, OGB platen, Sono platen en Isohemp producten, hiervoor geldt geen gratis verzending. Voor overige isolatiematerialen en palletartikelen geldt gratis verzending vanaf EUR 1.500

Snelle levering

Binnen 3 werkdagen uw bestelling in huis

Klantenservice

Wij zijn elke werkdag telefonisch en per mail bereikbaar van 8.00 tot 17.00

Kalei

Stoopen en Meeus pigment

5.8520.04
Kalei
Out of stock!
Kalei

Kalei

Bij Eco-bouwmaterialen kunt u ook terecht voor kalei. Kaleien is een eeuwenoude schildertechniek waarbij een dunne kalkpleister met een blokborstel op een muur wordt aangebracht. De kalei van KEIM is mortel op kalkcementbasis zonder (chemische) toevoegingen. Hierdoor blijft de kalei volledig dampopen, en hindert zo het “ademen” van je muren niet. De meest voor de hand liggende ondergrond is een bakstenen binnen- of buitenmuur, maar je kan Kalei ook aanbrengen op een effen ondergrond om die meer leven te geven. Een leuke toepassing is het aanbrengen van Kalei op een binnenmuur die rechtstreeks aansluit op een buitenmuur in Kalei.  Zo laat je binnen en buiten perfect op elkaar aansluiten. Wil je graag horizontale strepen of liever een kriskras effect, alles is mogelijk door de Kalei aan te brengen met een specifieke Kaleiborstel. Bekijk snel het aanbod in de webshop van Eco-bouwmaterialen.

Geschikte ondergrond voor kalei

Niet elke ondergrond is geschikt om te kaleien. Ondergronden zoals baksteen, zuiver beton, sommige pleisters etc. zijn mineraal en zijn geschikt om te kaleien. Gevels die onvoldoende zuigend zijn, zullen de Kalei minder goed aanzuigen, wat de hechting nadelig beïnvloedt. Een ondergrond is zuigend wanneer deze bij bevochtiging het water absorbeert en een tijd lang blijft absorberen. Als er reeds een bestaande verflaag op de muur zit, houdt dit altijd risico’s in. De hechting van de nieuwe laag kalei is maar zo goed als de hechting van de onderliggende oude verflagen. Bestaande verflagen dienen in goede staat te zijn, loszittende verf moet verwijderd worden. Beschadigde verf waarin scheurtjes etc. zichtbaar zijn, zal sneller vocht doorlaten na het kaleien, waarbij het risico bestaat dat de onderliggende verf versneld zal loskomen. Kalei is niet verwijderbaar, maar kan overschilderd worden met klassieke gevelverven, na volledige uitharding (minimum 4 weken drogen). Onderstaand de voordelen van kalei op een rij:

  • Milieuvriendelijk;
  • Hoog renoverend en decoratief karakter;
  • Matte, minerale kalk-look;
  • Goede duurzaamheid.

Kalei in kleur

Kalei is makkelijk op kleur te brengen door toevoeging van pigment. Neem de zak Kalei poeder en doe min. 10 liter water in een kuip. Voeg pigment (400-500 gr) toe aan het water en meng mechanisch. Voeg het Kalei poeder toe aan het water en laat 5 min. staan (poeder neemt water op, geen stof bij mengen) en nadien homogeen mengen. Voeg eventueel nog water toe tot gewenste consistentie, afhankelijk van ondergrond en techniek. De kleur van de Kalei wordt bepaald door de inzuiging van de ondergrond. Sterk zuigende ondergronden zullen donkerder kleuren. Dit zorgt voor de typische kleurnuances in de kalei. Het is aan te raden om steeds een staal op te zetten en houdt rekening dat kleurnuances eigen zijn aan een minerale Kalei.

Kalei bestellen?

Bekijk het assortiment van Eco-bouwmaterialen en bestel direct in de webshop. Wilt u de materialen graag met eigen ogen zien? Maak een afspraak en kom langs in onze showroom in Toldijk (vlakbij Zutphen).

U kunt met uw vragen bij de deskundigen van Eco-bouwmaterialen terecht. Zij geven u vrijblijvend advies en helpen u graag verder. Wij zijn telefonisch te bereiken op 0575 432 336 of per mail op info@eco-bouwmaterialen.nl

5
De waardering van www.eco-bouwmaterialen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 5 reviews.