Producten

Ecotec Di-Mat matte dispersieverf

34.54175.45

Clear

Kies hier uw kleur:

Voer hier uw RAL of NCS kleur in:

Professional? Vraag hier uw offerte aan.

 • De Ecotec Di-Mat dispersieverf is een witte, oplosmiddelvrij, elastische muur- en plafondverf voor binnen. De dispersieverf is ademend en enigszins vochtregulerend. Op deze manier zorgt het voor een gezonde leefruimte. Deze verf is antistatisch en heeft een uitstekend hoge dekking, is bijna helemaal druipvrij en vergeelt niet. Deze dispersieverf is ook te bestellen op kleur.

  De Ecotec dispersieverf is een witte, oplosmiddelvrij, elastische muur- en plafondverf voor binnen. De dispersieverf is ademend en enigszins vochtregulerend. Op deze manier zorgt het voor een gezonde leefruimte. Deze verf is antistatisch en heeft een uitstekend hoge dekking, is bijna helemaal druipvrij en vergeelt niet. Door het grote aandeel aan vaste deeltjes, vooral marmerpoeder, bezit deze verf een uitstekend dekkend vermogen. Indien er zich in het te schilderen oppervlak vlekken van water, nicotine, vet of roet bevinden, dient met eerst een isolerende voorbehandeling met Ecotec Iso-Mur uit te voeren.

  De natuurverven van Ecotec hebben diverse certificeringen, waaronder het Ecolabel en de A+ rating, en Ecotec is tevens lid van InVeNa (Internationale Verband der Naturbaustoffhersteller). Klik hier voor meer informatie over de verschillende certificeringen van Ecotec natuurverf.

  Kleuren Ecotec Di-Mat dispersieverf

  Kleurenkaart Ecotec leemverf: Pagina 1 (incl. mont blanc en ivory), pagina 2 (groen en blauw), pagina 3, pagina 4 (geel en oker), pagina 5 (rood, roze en bruin), pagina 6 (paars en rood), pagina 7 (grijs en blauw), pagina 8 (bruin en beige) en pagina 9 (grijs en zwart).

  Bekijk hier de RAL kleurenkaart en de  NCS kleurenkaart.

  Verwerking

  Binnenmuurverf voor alle minerale ondergronden zoals beton, metselwerk en bepleistering. Geschikt voor alle organische, droge, absorberende en altijd vetvrije ondergronden zoals behang, hout, giprocplaten en stofbespanning.
  Vooraf dienen oude wateroplosbare lijm- of kalkverfwerken verwijderd te worden. Oud lak- olieverf – acrylverfwerk dient opgeruwd te worden en losse verfresten weg borstelen. Bij zandige of sterk zuigende ondergronden dient men een met 10% verdunde grondlaag aan te brengen of Eco Prim & Fix grondering en fixeer voor binnen en buiten. Water-, nicotine-, en roestvlekken dienen met Ecotec Iso-Mur isolerende grondering voorbehandeld te worden.

  Indien de natuurdispersieverf met pigmenten is ingekleurd, dan moet de verf goed geroerd worden, dit tot men een egale kleur verkrijgt. De ondergrond moet schoon, droog en vetvrij zijn en gladde ondergronden opruwen. Is de dekking na de eerste verflaag niet voldoende, dan komt dit waarschijnlijk door een sterk zuigende ondergrond en dient er een tweede laag aangebracht te worden. Wij raden aan om dit vooraf te testen. Bij een sterk zuigende ondergrond kan de eerste laag verdund met water; max. 10% worden aangebracht.

  Door de dispersieverf te voorzien van een beschermlaag met Clay-protect wordt de dispersieverf gefixeert en zorgt dit voor een goede afwasbaarheid terwijl de dampdoorlatendheid behouden blijft. Door deze beschermlaag toe te passen kan dispersieverf uitstekend worden toegepast in de keuken, hal, toilet etc.

  De verf is naar gelang de temperatuur en de luchtvochtigheid na 6 – 12 uur overschilderbaar. Volledig droog na 10 dagen.
  Goede verwerking met rol, borstel of spuitpistool. Bij gebruik van een spuitpistool dient de verf verdund te worden. Na gebruik met lauw water en zeep reinigen.

  Beschikbare afmetingen van Ecotec Di-Mat dispersieverf

  Verkrijgbaar in een 0,9 liter, 2,25 liter, 4,5 en een 9 liter emmer. Het verbruik is 100-140 ml/m², 7-10 m²/1 naar gelang de ondergrond. Bij zuigende ondergrond de 1ste verflaag max. 10%verdunnen. Bij het aanbrengen van een tweede verflaag (onverdund) ontstaat er een dikte van ca. 120 μm

  Voordelen dispersieverf

  • Hoogdekkingsvermogen.
  • Watergedragen en zonder olien.
  • Vergeelt niet.
  • Vrij van solventen en acrylaten, bevat geen VOS.
  • Laat de ondergrond ademen.
  • Antistatisch.
  • Geurloos.
  • Makkelijk te verwerken.
  • Klassiek mat aspect.
  • Te verdunnen met water.

  Ecotec Di-Mat dispersieverf kopen?

  Kom met ons in contact als u meer informatie wenst te ontvangen over dit product. Contact opnemen kan door te bellen naar 0575 432 336 of te mailen naar info@eco-bouwmaterialen.nl.

  Wilt u de producten eerst in het echt bekijken? Breng dan een bezoekje aan onze showroom in Toldijk (dichtbij Zutphen).

  Productbladen:

  Additional information

  Weight 1.2 kg