Producten

Ecotec Di-Mat op kleur matte dispersieverf muur en plafond

34.50

Beschikbaar: Leverbaar

Kies hier uw afmeting: * 

Kies hier uw kleur:

Voer hier uw RAL of NCS kleur in:

De Ecotec dispersieverf is een witte, oplosmiddelvrij, elastische muur- en plafondverf voor binnen. De dispersieverf is ademend en enigszins vochtregulerend. Op deze manier zorgt het voor een gezonde leefruimte. Deze verf is antistatisch en heeft een uitstekend hoge dekking, is bijna helemaal druipvrij en vergeelt niet. Dit product is direct uit voorraad leverbaar. Op werkdagen voor 12.00u besteld, de volgende dag in huis.

Wilt u de producten van Ecotec in het echt zien? Bezoek dan onze showroom. Heeft u vragen, wilt u graag deskundig advies of een totaal offerte, neem dan contact met ons op via 0575 432 336 of info@eco-bouwmaterialen.nl.

De Ecotec dispersieverf is een witte, oplosmiddelvrij, elastische muur- en plafondverf voor binnen. De dispersieverf is ademend en enigszins vochtregulerend. Op deze manier zorgt het voor een gezonde leefruimte. Deze verf is antistatisch en heeft een uitstekend hoge dekking, is bijna helemaal druipvrij en vergeelt niet. Door het grote aandeel aan vaste deeltjes, vooral marmerpoeder, bezit deze verf een uitstekend dekken vermogen. Indien er zich in het te schilderen oppervlak vlekken van water, nicotine, vet of roet bevinden, dient met eerst een isolerende voorbehandeling met Ecotec Iso-Mur uit te voeren.

Kleurenpallet
Verkrijgbaar in 10% tiO² voor normaal gebruik (= wit). Kan ingekleurd worden met het Ecotec Mixsysteem in de Ecoteckleuren en verschillende NCS of RAL kleuren. De Di-Mat in kleur is alleen op bestelling verkrijgbaar en bovenop de verkoopprijs komt dan nog een toeslag voor inkleuring.

Kleurenkaart Ecotec leemverf: Pagina 1 (incl. mont blanc en ivory), pagina 2 (groen en blauw), pagina 3, pagina 4 (geel en oker), pagina 5 (rood, roze en bruin), pagina 6 (paars en rood), pagina 7 (grijs en blauw), pagina 8 (bruin en beige) en pagina 9 (grijs en zwart).
RAL kleurenkaart
NCS kleurenkaart

Verbruik: 0,1251/m² ; circa 7-10m²/l. Bij zuigende ondergrond de 1ste verflaag max. 10% verdunnen. Bij het aanbrengen van een tweede verflaag (onverdund) ontstaat er een dikte van ca. 120 μm.

Afmeting
De matte dispersieverf is in verschillende afmetingen te verkrijgen, namelijk 0,9 liter, 2,25 liter, 4,5 liter en 9 liter.

Toepassing
Binnenmuurverf voor alle minerale ondergronden zoals beton, metselwerk en bepleistering. Alle organische, droge, absorberende en altijd vetvrije ondergronden zoals behang, hout, giprocplaten en stofbespanning.

Voorbereiding
Oude wateroplosbare lijm- of kalkverfwerken dienen verwijderd te worden. Oud lak- olieverf – acrylverfwerk dient opgeruwd te worden. Losse verfresten weg borstelen. Bij zandige of sterk zuigende ondergronden dient men een met 10% verdunde grondlaag aan te brengen of Eco Prim & Fix grondering en fixeer voor binnen en buiten. Water-, nicotine-, en roestvlekken dienen met Ecotec Iso-Mur isolerende grondering voorbehandeld te worden.

Verwerking
Indien de natuurdispersieverf met pigmenten is ingekleurd, moet de verf goed geroerd worden, dit tot men een egale kleur verkrijgt. De ondergrond moet schoon, droog en vetvrij zijn en gladde ondergronden opruwen. Is de dekking na de eerste verflaag niet voldoende, dan komt dit waarschijnlijk door een sterk zuigende ondergrond en dient er een tweede laag aangebracht te worden. Doe een test! Bij een sterk zuigende ondergrond kan de eerste laag verdund met water; max. 10% worden aangebracht.

Maak uw muur geverfd met dispersieverf afwasbaar
Door de dispersieverf te voorzien van een beschermlaag met Clay-protect wordt de dispersieverf gefixeert en zorgt dit voor een goede afwasbaarheid terwijl de dampdoorlatendheid behouden blijft. Door deze beschermlaag toe te passen kan dispersieverf uitstekend worden toegepast in de keuken, hal, toilet etc.

Eigenschappen
– Hoogdekkingsvermogen.
– Watergedragen en zonder olien.
– Vergeelt niet.
– Vrij van solventen en acrylaten, bevat geen VOS.
– Laat de ondergrond ademen.
– Antistatisch.
– Geurloos.
– Makkelijk te verwerken.
– Klassiek mat aspect.
– Te verdunnen met water.

Droogtijd
Naar gelang de temperatuur en de luchtvochtigheid na 6 – 12u overschilderbaar. Volledig droog na 10 dagen.

Gereedschap
Goede verwerking met rol, borstel of spuitpistool. Bij gebruik van een spuitpistool dient de verf verdund te worden. Na gebruik met lauw water en zeep reinigen.

Certificeringen
De natuurverven van Ecotec hebben diverse certificeringen, waaronder het Ecolabel en de A+ rating, en Ecotec is tevens lid van InVeNa (Internationale Verband der Naturbaustoffhersteller). Klik hier voor meer informatie over de verschillende certificeringen van Ecotec natuurverf

Klik hier voor meer technische informatie over Ecotec Di-Mat dispersieverf.

Additional information

Weight1.2 kg