Producten

Ecotec High Solid transparante vloer-, trap of werkbladolie

60.50

Beschikbaar: Leverbaar

Kies hier de gewenste afmeting: * 

Ecotec High Solid transparante vloerolie is een oplosmiddelvrije houtbehandelingsproduct, dat samengesteld is uit verschillende gekookte oliën en wassoorten.De high solid olie is voor intensief begaanbare vloeren en is uiterst spaarzaam in verbruik. Dit artikel is direct uit voorraad leverbaar. Op werkdagen voor 12.00u besteld, de volgende dag geleverd.

Wilt u meer weten over dit product, graag deskundig advies of een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via 0575 432 336 of info@eco-bouwmaterialen.nl. U bent ook van harte welkom in onze showroom.

De Ecotec High Solid vloerolie is een oplosmiddelvrije houtbehandelingsproduct, dat samengesteld is uit verschillende gekookte oliën en wassoorten met een extreem hoog aandeel aan vaste deeltjes > 95%. Zeer geschikt voor machinale verwerking. De kleur van het behandelde oppervlak wordt dieper en het product droogt zijdemat op. De high solid olie is voor intensief begaanbare vloeren en is uiterst spaarzaam in verbruik.

Afmeting: 0,75 liter (35m2) en 2,5 liter (120m2).

Verbruik: 20 ml/m², ongeveer 35-50 m²/L naargelang de ondergrond.

Kleur: Kleurloos. Met Ecotec High Solid behandelde oppervlakken krijgen een satijnglanzend, honigkleurig aspect, waarbij de houtnerf geaccentueerd wordt. Indien gewenst kan deze olie ingekleurd worden. Echter, men dient er rekening mee te houden dat het plaatsen of achteraf bijwerken van ingekleurde olie meer aandacht vereist en mogelijk, bij niet correcte uitvoering, tot wolkvorming kan leiden.

Droogtijd:
Naar gelang de temperatuur en de luchtvochtigheid, stofdroog na 2 uur, na 24 uur schuurbaar en verder bewerkbaar. De uiteindelijke hardheid wordt na ongeveer 1 week bereikt.

Toepassing:
Gebruiken voor intensief belaste oppervlakken binnenshuis, zoals plankenvloeren, trappen, houten werkbladen.
Geëigend voor zowel hout als kurkoppervlakken.

Verwerking:
Niet verwerken onder 8°C.

Voorbereiding:
De ondergrond moet schoon, droog, vrij van vet en dient absorberend zijn. Het hout moet vooraf opgeschuurd worden met korrel 100-150. Bij sterk zuigende ondergrond (zoals kurk) kan eerst een gronderingslaag met de Ecotec Hardolie aangebracht worden.

Verwerking:
De olie voor gebruik goed roeren. Door middel van een spatel in een dunne laag aanbrengen en onmiddellijk machinaal inwerken. Niet ingedrongen olie direct verwijderen. In plaats van met een spatel, kan de olie ook in kleine hoeveelheden op de vloer gegoten worden en onmiddellijk machinaal worden ingewerkt. Indien men na deze behandeling geen egaal oppervlak verkrijgt, dient de behandeling na 6- 24 u herhaald te worden. Tussen de 2 behandelingen licht opschuren met een fijn schuurpad. 24 uur na de behandeling kan, indien gewenst, Ecotec wasfinish met een vochtige doek aangebracht worden en daarna polieren.

Gereedschap:
Poliermachine, pad, spatel. Materiaal na gebruik met isoparafine reinigen.

Samenstelling:
Lijnolie, Tungolie, Lijstandolie, kalkhars/verkookte tungolie, kiezelzuur, bijenwas, isoparafine, loodvrije droogstoffen, Candellilawas huidverhinderingsmiddel.

Biologische eigenschappen:
EN 71.3 veilig voor speelgoed.
Ecotec High Solid olie wordt gefabriceerd op basis van niet-giftige en natuurlijke grondstoffen. Mits correct toegepast is Ecotec High Solid olie onschadelijk voor mens en milieu.

Belangrijkste kenmerken:
– Sterk belastbaar.
– Zeer slijtvast.
– Hoog rendement.
– Mat tot zijdeglanzend aspect.
– Machinaal aanbrengen.
– Eenvoudig in onderhoud.
– Geen elektrostatische oplading.
– Voldoet aan EN71deel3 norm voor kinderspeelgoed.

Certificeringen
De natuurverven van Ecotec hebben diverse certificeringen, waaronder het Ecolabel en de A+ rating, en Ecotec is tevens lid van InVeNa (Internationale Verband der Naturbaustoffhersteller). Klik hier voor meer informatie over de verschillende certificeringen van Ecotec

Klik hier voor meer technische informatie over Ecotec high solid olie.
Klik hier voor de algemene folder van Ecotec natuurverven, pagina 1 en pagina 2.

Ecotec heeft een uitgebreid assortiment aan natuurlijke, damp-open verven, klik hier voor het totale overzicht.

 

Additional information

Weight3 kg