Ecotec leemverf op kleur

Ecotec leemverf op kleur

Bij Eco-bouwmaterialen.nl bent u aan het juiste adres om de natuurlijke Ecotec leemverf op kleur te kopen. Het kiezen voor natuurlijke verf in een woon- of werkomgeving wordt steeds populairder. Natuurlijke verf brengt namelijk veel voordelen met zich mee.  Het bevat namelijk geen chemische oplosmiddelen, is damp-open en bevordert een gezonder leefklimaat.

Eco-bouwmaterialen verkoopt de kwalitatieve natuurlijke leemverven van Ecotec. Dit merk heeft een standaard kleurenpallet van 126 exclusieve kleuren leemverf. Denk aan prachtige heldere kleuren, maar ook mooie zachte aardetinten. De leemverf van Ecotec is geschikt voor muren en het plafonds. Bent u nieuwsgierig geworden naar de natuurlijke leemverf van Eco-bouwmaterialen? Bekijk dan direct het assortiment in de webshop!

Waarom Ecotec leemverf kopen?

Wat maakt deze leemverf nu zo bijzonder? De leemverf van Ecotec bevat minimaal 25% pure leem en daarbij ook krijt en porseleinaarde. Dit zorgt voor een zeer goede dekking en een hele sterke hechting. Een laag verf aanbrengen kan in sommige gevallen al voldoende zijn. Met Ecotec leemverf kan men eveneens sjabloneer- technieken toepassen. Daarnaast is deze verf makkelijk aan te brengen met een kwast of roller en is nagenoeg drup- en spatvrij. Maak een selectie uit het exclusieve kleurenpallet met mooie kleuren.

Ondergrond Ecotec leemverf

Uniek van de leemverf van Ecotec in tegenstelling tot andere leemverven is dat deze geschikt is voor alle minerale ondergronden, zoals:

 • Beton;
 • Metselwerk en pleisters;
 • Behang;
 • MDF;
 • Houten meubels, balken en keukens;
 • Giprocplaten;
 • en stofbespanning.

Leem bestaat uit 50% zuurstof, 40% silicium en 10% mineralen, sporenelementen en enzymen. Leem ademt dertig keer zoveel zuurstof uit als baksteen en honderd keer zoveel als beton. Daarnaast is de hoeveelheid silicium in leem gelijk aan de hoeveelheid in dat van het menselijk lichaam. Leemverf is ademend, dampdoorlatend en vochtregulerend. En al deze eigenschappen dragen bij aan een gezonde, vitale en sfeervolle leef- en werkomgeving. Ziet u ook de vele voordelen in van natuurlijke leemverf en wilt u graag leemverf kopen? Bij Eco-bouwmaterialen ondersteunen wij u graag met vrijblijvend deskundig advies en bent u verzekerd van een snelle levering.

Leemverf zelf aanbrengen

Alle leemverven in het assortiment van Eco-bouwmaterialen zijn makkelijk zelf aan te brengen met een roller of kwast. Voor een mooi eindresultaat zijn er enkele aandachtspunten:

 • De ondergrond dient schoon, vrij van vet, vrij van nicotine of lijmresten te zijn;
 • Ecotec leemverf bestaat uit 25% leem en dit resulteert in een zeer goede dekking;
 • Twee keer een dunnere laag aanbrengen geeft een mooier resultaat dan één dikke laag;
 • Verdeel de leemverf goed in verschillende richtingen, bij voorkeur niet in banen;
 • Geef de leemverf tijd om te drogen, pas dan kan men zien dat het een mooie egaal gekleurd oppervlak is;
 • De leemverf van Ecotec kan ook worden gespoten, lees hiervoor de speciale spuitinstructies.

Ecotec verf brengt u gemakkelijk aan met de Eco Ezee kwasten en rollers. Deze zijn geschikt voor elk type verf en zowel ecologisch verantwoord als duurzaam.

Prijs van Ecotec leemverf

Wist u dat Eco-bouwmaterialen bijna 20 jaar is gespecialiseerd in o.a. duurzame leemverven? Met deze kennis bieden wij u de beste producten aan. De leemverf is in verschillende afmetingen verkrijgbaar. U kunt in onze webshop de prijs van leemverf terugvinden. Bent u nog niet zeker van de kleur, bestel dan een tester van 100ml (0,8m2). Of bezoek onze showroom in Toldijk (nabij Zutphen, Gelderland) waar u alle producten op uw gemak kunt bekijken.

Naast de leemverf van Ecotec en Tierrafino heeft Eco-bouwmaterialen een breed assortiment andere natuurlijke verven, waaronder kalkverf van Auro, verf op waterbasis van Auro en Ecotec, verf op lijnoliebasis van Uula, natuurlijke beitsen en nog veel meer. U kunt bij Eco-bouwmaterialen rekenen op scherpe prijzen en een snelle levering. Eco-bouwmaterialen, uw partner in natuurlijke verf!

Wat is leemverf?

Leemverf bestaat voornamelijk uit leem, water, krijt, zand en zetmeel. Pigmenten uit delfstoffen en oxiden geven de verf kleur. Daarnaast staat leemverf bekend om de sfeervolle aardetinten. De verf draagt bij aan een gezonder leefklimaat door onder andere de ademende werking. Ideaal dus voor in een woonhuis of kantoor. Naast het damp-open karakter van deze ecologische verf is het ook vrij van chemische middelen. Dit betekent dus geen nare verflucht tijdens en na het verven. Een perfecte natuurlijke verf voor muren en plafonds in uw interieur! In de webshop van Eco-bouwmaterialen kunt u terecht voor de kwalitatieve leemverven van Tierrafino en Ecotec.

Meer weten over de mogelijkheden van leemverf of benieuwd naar onze kleuren leemverf? Neem gerust contact met ons op, bezoek onze showroom of bekijk het aanbod in onze webshop.

Hoe leemverf aan te brengen?

Alle leemverven in het assortiment van Eco-bouwmaterialen zijn makkelijk zelf aan te brengen met een roller of kwast. Allereerst is het belangrijk dat de ondergrond schoon, vrij van vet, vrij van nicotine of lijmresten is. Vervolgens breng je de verf goed in verschillende richtingen aan en bij voorkeur niet in banen. Verdun verf van leem met maximaal 10% water. Het mengen met water is met name aan te raden als leemstuc de ondergrond is. Het water zorgt ervoor dat de verf soepeler smeert. Ten slotte heeft leemverf tijd nodig om te drogen, pas dan kan men zien dat het een mooie egaal gekleurd oppervlak is. In de webshop van Eco-bouwmaterialen kunt u de kwalitatieve leemverven van Tierrafino en Ecotec direct kopen.

Meer weten over hoe u leemverf kunt aanbrengen? Neem gerust contact met ons op, bezoek onze showroom of bekijk de uitgebreide informatie en videos in onze webshop.

Op welke ondergrond kan leemverf worden aangebracht?

Leemverf kan op veel verschillende ondergronden worden aangebracht, zoals beton, metselwerk en pleisters, behang, giprocplaten, stofbespanning etc. Eerst controleert u of de ondergrond schoon, vrij van vet, vrij van nicotine of lijmresten is. Gebruik Tierrafino contactprimer fine bij een sterk zuigende ondergrond, zoals nieuwe gipsstuc wanden. Daarna brengt u de leemverf aan met een roller of kwast. Wilt u graag leemverf op MDF, houten meubels, balken en keukens aanbrengen? Kies dan voor de kwalitatieve leemverf van Ecotec. Door het hoge gehalte van 25% leem heeft deze verf een krachtige hechting.

Wilt u graag advies over het aanbrengen van leemverf van Tierrafino of Ecotec? Neem gerust contact met ons op, bezoek onze showroom of bekijk de uitgebreide informatie en videos in onze webshop.

Leemverf voor- en nadelen

Waarom u leemverf in uw leefomgeving zou toepassen? Dit komt door alle goede eigenschappen die leem met zich meebrengt en die ervoor zorgen dat uw leefklimaat gezonder wordt. De voordelen zijn dat leemverf een vochtregulerend, warmtevasthoudend en geluidsabsorberend vermogen heeft. Leem is 100% natuurlijk en is er geen sprake van afgifte van schadelijke stoffen naar het binnenmilieu. Leemverf draagt dus bij aan een gezond binnenklimaat én brengt daarnaast een unieke sfeer in de woning.

Maar waar moet u rekening mee houden als u leemverf wilt toepassen? Leem absorbeert makkelijk vloeistoffen. Mors je bijvoorbeeld koffie of ketchup en ben je er op tijd bij? Dan kom je met een vochtige doek een eind. Vette of vieze vingers op een lemen muur is afhankelijk van de kleur wel een probleem, dit blijf je zien. Om leemverf minder gevoelig te maken is het mogelijk om een beschermlaag aan te brengen en zodoende de gevolgen te beperken. Leemverf kan je beschermen met clayprotect. Daarnaast ligt leemverf in een hoger prijssegment dan reguliere verf.

Nieuwsgierig geworden naar leemverf? Kom het materiaal een keer bekijken in onze showroom en ervaar zelf een ruimte waarin leem is verwerkt. Neem gerust contact met ons op of bekijk de uitgebreide informatie en videos in onze webshop.

13
0