Gratis verzenden

Vanaf € 199,- in Nederland
* M.u.v. aanbieding big bag leem, OGB platen, Sono platen en Isohemp producten, hiervoor geldt geen gratis verzending. Voor overige isolatiematerialen en palletartikelen geldt gratis verzending vanaf EUR 1.500

Snelle levering

Binnen 3 werkdagen uw bestelling in huis

Klantenservice

Wij zijn elke werkdag telefonisch en per mail bereikbaar van 8.00 tot 17.00

Ecotec leemverf op kleur

Ecotec leemverf op kleur

Bij Eco-bouwmaterialen.nl bent u aan het juiste adres om de natuurlijke Ecotec leemverf op kleur te kopen. Het kiezen voor natuurlijke verf in een woon- of werkomgeving wordt steeds populairder. Natuurlijke verf brengt namelijk veel voordelen met zich mee.  Het bevat namelijk geen chemische oplosmiddelen, is damp-open en bevordert een gezonder leefklimaat.

Eco-bouwmaterialen verkoopt de kwalitatieve natuurlijke leemverven van Ecotec. Dit merk heeft een standaard kleurenpallet van 126 exclusieve kleuren leemverf. Denk aan prachtige heldere kleuren, maar ook mooie zachte aardetinten. De leemverf van Ecotec is geschikt voor muren en het plafonds. Bent u nieuwsgierig geworden naar de natuurlijke leemverf van Eco-bouwmaterialen? Bekijk dan direct het assortiment in de webshop!

Waarom Ecotec leemverf kopen?

Wat maakt deze leemverf nu zo bijzonder? De leemverf van Ecotec bevat minimaal 25% pure leem en daarbij ook krijt en porseleinaarde. Dit zorgt voor een zeer goede dekking en een hele sterke hechting. Een laag verf aanbrengen kan in sommige gevallen al voldoende zijn. Met Ecotec leemverf kan men eveneens sjabloneer- technieken toepassen. Daarnaast is deze verf makkelijk aan te brengen met een kwast of roller en is nagenoeg drup- en spatvrij. Maak een selectie uit het exclusieve kleurenpallet met mooie kleuren.

Ondergrond Ecotec leemverf

Uniek van de leemverf van Ecotec in tegenstelling tot andere leemverven is dat deze geschikt is voor alle minerale ondergronden, zoals:

 • Beton;
 • Metselwerk en pleisters;
 • Behang;
 • MDF;
 • Houten meubels, balken en keukens;
 • Giprocplaten;
 • en stofbespanning.

Leem bestaat uit 50% zuurstof, 40% silicium en 10% mineralen, sporenelementen en enzymen. Leem ademt dertig keer zoveel zuurstof uit als baksteen en honderd keer zoveel als beton. Daarnaast is de hoeveelheid silicium in leem gelijk aan de hoeveelheid in dat van het menselijk lichaam. Leemverf is ademend, dampdoorlatend en vochtregulerend. En al deze eigenschappen dragen bij aan een gezonde, vitale en sfeervolle leef- en werkomgeving. Ziet u ook de vele voordelen in van natuurlijke leemverf en wilt u graag leemverf kopen? Bij Eco-bouwmaterialen ondersteunen wij u graag met vrijblijvend deskundig advies en bent u verzekerd van een snelle levering.

Leemverf zelf aanbrengen

Alle leemverven in het assortiment van Eco-bouwmaterialen zijn makkelijk zelf aan te brengen met een roller of kwast. Voor een mooi eindresultaat zijn er enkele aandachtspunten:

 • De ondergrond dient schoon, vrij van vet, vrij van nicotine of lijmresten te zijn;
 • Ecotec leemverf bestaat uit 25% leem en dit resulteert in een zeer goede dekking;
 • Twee keer een dunnere laag aanbrengen geeft een mooier resultaat dan één dikke laag;
 • Verdeel de leemverf goed in verschillende richtingen, bij voorkeur niet in banen;
 • Geef de leemverf tijd om te drogen, pas dan kan men zien dat het een mooie egaal gekleurd oppervlak is;
 • De leemverf van Ecotec kan ook worden gespoten, lees hiervoor de speciale spuitinstructies.

Ecotec verf brengt u gemakkelijk aan met de Eco Ezee kwasten en rollers. Deze zijn geschikt voor elk type verf en zowel ecologisch verantwoord als duurzaam.

Ecotec leemverf kopen?

Bekijk het assortiment van Eco-bouwmaterialen en bestel direct uw natuurlijke verven in de webshop. Wilt u de verf en kleuren graag met eigen ogen zien? Maak een afspraak en kom langs in onze showroom in Toldijk (vlakbij Zutphen).

U kunt met uw vragen bij de deskundigen van Eco-bouwmaterialen terecht. Zij geven u vrijblijvend advies en helpen u graag verder. Wij zijn telefonisch te bereiken op 0575 432 336 of per mail op info@eco-bouwmaterialen.nl

Wat is leemverf?

Leemverf bestaat voornamelijk uit leem, water, krijt, zand en zetmeel. Pigmenten uit delfstoffen en oxiden geven de verf kleur. Daarnaast staat leemverf bekend om de sfeervolle aardetinten. De verf draagt bij aan een gezonder leefklimaat door onder andere de ademende werking. Ideaal dus voor in een woonhuis of kantoor. Naast het damp-open karakter van deze ecologische verf is het ook vrij van chemische middelen. Dit betekent dus geen nare verflucht tijdens en na het verven. Een perfecte natuurlijke verf voor muren en plafonds in uw interieur! In de webshop van Eco-bouwmaterialen kunt u terecht voor de kwalitatieve leemverven van Tierrafino en Ecotec.

Hoe leemverf aan te brengen?

Alle leemverven in het assortiment van Eco-bouwmaterialen zijn makkelijk zelf aan te brengen met een roller of kwast. Allereerst is het belangrijk dat de ondergrond schoon, vrij van vet, vrij van nicotine of lijmresten is. Vervolgens breng je de verf goed in verschillende richtingen aan en bij voorkeur niet in banen. Verdun verf van leem met maximaal 10% water. Het mengen met water is met name aan te raden als leemstuc de ondergrond is. Het water zorgt ervoor dat de verf soepeler smeert. Ten slotte heeft leemverf tijd nodig om te drogen, pas dan kan men zien dat het een mooie egaal gekleurd oppervlak is.

Op welke ondergrond kan leemverf worden aangebracht?

Leemverf kan op veel verschillende ondergronden worden aangebracht, zoals beton, metselwerk en pleisters, behang, giprocplaten, stofbespanning etc. Eerst controleert u of de ondergrond schoon, vrij van vet, vrij van nicotine of lijmresten is. Gebruik Tierrafino contactprimer fine bij een sterk zuigende ondergrond, zoals nieuwe gipsstuc wanden. Daarna brengt u de leemverf aan met een roller of kwast. Wilt u graag leemverf op MDF, houten meubels, balken en keukens aanbrengen? Kies dan voor de kwalitatieve leemverf van Ecotec. Door het hoge gehalte van 25% leem heeft deze verf een krachtige hechting.

2
0