Producten

Ecotec leemverf wit 0,9 liter/ 8m2

31.00

Beschikbaar: Leverbaar

Kies hier uw kleur: * 

Ecotec leemverf is een oplosmiddelvrije elastische muur- en plafondverf voor binnen. De Ecotec muurverf bestaat uit 25% pure leem, dit betekent een goede vullende natuurlijke verf met een zeer goede dekking. Een dikke laag verf aanbrengen kan in veel gevallen al voldoende zijn, maar twee keer een dunnere laag aanbrengen geeft wel een veel mooier resultaat. Dit product is direct uit voorraad leverbaar. Op werkdagen voor 12.00u besteld, de volgende dag in huis.

Kleurenkaart Ecotec leemverf: Pagina 1 (incl. mont blanc en ivory), pagina 2 (groen en blauw), pagina 3pagina 4 (geel en oker), pagina 5 (rood, roze en bruin), pagina 6 (paars en rood), pagina 7 (grijs en blauw), pagina 8 (bruin en beige) en pagina 9 (grijs en zwart).

Vindt u het lastig om een kleur uit te zoeken? Bezoek dan onze showroom om de producten in het echt te zien of bestel een tester van 100ml (ca. 1m2) in onze webshop. Heeft u vragen, wilt u graag deskundig advies of een totaal offerte, neem dan contact met ons op via 0575 432 336 of info@eco-bouwmaterialen.nl.

Ecotec leemverf is een oplosmiddelvrije, elastische muur -en plafondverf voor binnen. De leemverf van Ecotec bevat 25% leem en samen met krijt en porseleinaarde zorgt dit voor een zeer goede dekking (dekkracht k-waarde >99,8% en derkvermogen: klasse 1). Door het hoge gehalte aan leem werkt deze verf ademend (damp-open) en tevens vochtregulerend. Deze verf neemt het vocht uit de omgeving op, slaat dit tijdelijk op en wanneer de luchtvochtigheid daalt, wordt dit vocht weer teruggeven. Deze eigenschap zorgt voor een gezondere en prettigere leefomgeving.

Kleurenpallet
De leemverf van Ecotec is verkrijgbaar in een standaard kleurenpallet van meer dan 125 exclusieve kleuren, zowel heldere felle kleuren als aardetinten. De basis voor het maken van de verschillende kleuren is de witte leemverf (RAL 9010 of RAL 9001) en hieraan wordt een kleurenpasta (VOS-vrij) toegevoegd. Met behulp van een verfmengmachine wordt de verf vakkundig op kleur gemaakt, kant en klaar en dus direct geschikt voor verwerking. Wilt u graag leemverf op kleur? Bekijk hier het aanbod gekleurde leemverf, koop een tester van 100ml of bezoek onze showroom om de leemverf op kleur in het echt te zien en eventueel direct te kopen.

Kleurenkaart Ecotec leemverf: Pagina 1 (incl. mont blanc en ivory), pagina 2 (groen en blauw), pagina 3, pagina 4 (geel en oker), pagina 5 (rood, roze en bruin), pagina 6 (paars en rood), pagina 7 (grijs en blauw), pagina 8 (bruin en beige) en pagina 9 (grijs en zwart).

Maak van uw leemverf een leemstructuurverf
De leemverf van Ecotec is ook verkrijgbaar als leemstructuurverf. De structuurkorrels zitten verwerkt in de leemstructuurverf. Het aanbrengen gebeurd met een blokkwast en de verf wordt dan uitgerold met een structuurroller. Blijf tijdens het verven af en toe de verf oproeren en het resultaat zal optimaal zijn.

Inhoud leemverf     Gewicht structuurkorrels
0,9 liter     <200 gram
2,5 liter     <500 gram
5 liter     <1000 gram

Verbruik: 0,1251/m² ; circa 8-10m²/l.

Afmeting
De leemverf is in verschillende afmetingen te verkrijgen, namelijk 100ml tester0,9 liter, 2,5 liter5 liter en 10 liter.

Toepassing
Het grote voordeel van de leemverf van Ecotec in tegenstelling tot andere leemverven is dat deze geschikt is voor alle minerale ondergronden, zoals beton, metselwerk en pleisters, en alle organische, droge, absorberende en vetvrije ondergronden zoals behang, MDF, houten meubels, houten balken, houten keukens, giprocplaten en stofbespanning. Met Ecotec leemverf kan men eveneens sjabloneer- technieken toepassen.

Voorbereiding
Oude wateroplosbare lijm- of kalkverfwerken dienen verwijderd te worden. Oud lak- of olieverfwerk dient opgeruwd te worden. Losse verfresten weg borstelen. Bij zandige of sterk zuigende ondergronden dient men eerst een grondlaag aan te brengen, zoals met Eco Prim & Fix grondering en fixeer voor binnen en buiten. Water-, nicotine-, en roetvlekken dienen met isolerende grondlaag Iso-Mur voorbehandeld te worden. Acryl-en Siliconenvulmiddelen met 2 lagen Ecotec Iso-Mur voorbehandelen.

Verwerking
De ondergrond moet schoon, droog en vetvrij zijn. Ecotec leemverf voldoende dik aanbrengen. De verf gelijkmatig, in alle richtingen verdelen. Op een lichte, gelijkmatige ondergrond is één laag meestal voldoende. Op sterk absorberende ondergronden wordt een grondering met 10% verdunde leemverf aanbevolen. Na de eerste droging kan er een tweede laag aangebracht worden.

Maak uw muur geverfd met leemverf afwasbaar
Door de leemverf te voorzien van een beschermlaag met Clay-protect wordt de leemverf gefixeert en zorgt dit voor een goede afwasbaarheid terwijl de dampdoorlatendheid behouden blijft. Door deze beschermlaag toe te passen kan leemverf ook worden toegepast in de keuken, hal, toilet etc.

Eigenschappen
– Watergedragen en zonder olien.
– Vergeelt niet.
– Vrij van solventen en acrylaten, bevat geen VOS.
– Luchtdoorlatend.
– Vochtigheid regulerend.
– Antistatisch.
– Makkelijk te verwerken.
– Zeer matte uitstraling.
– Zeer hoog dekkend vermogen door de aanwezigheid van een groot aantal vaste deeltjes.
– Bijna druip- en spatvrije verwerking (gereedschap roller ‘haar’ 8 a 9mm).
– Geen voorstrijkmiddel nodig.
– Gewicht is 1,7kg per liter.
– Te verdunnen met water.

Droogtijd
Naar gelang de temperatuur en de luchtvochtigheid na 6 – 12u overschilderbaar. Volledig droog na 10 dagen.

Gereedschap
Goede verwerking met kwast, rol of spuitpistool. Na gebruik met lauw water en zeep reinigen.

Certificeringen
De natuurverven van Ecotec hebben diverse certificeringen, waaronder het Ecolabel en de A+ rating, en Ecotec is tevens lid van InVeNa (Internationale Verband der Naturbaustoffhersteller). Klik hier voor meer informatie over de verschillende certificeringen van Ecotec leemverf

Klik hier voor verwerkingsinstructies van Ecotec leemverf.
Klik hier voor meer technische informatie over Ecotec leemverf.

Additional information

Weight1.5 kg
1
0